Mnie piracetam zaskoczyl tym jak zajebiscie dziala, bylem do niego sceptycznie nastawiony przez to ze wszyscy pisali o innych substancjach ze sa po 1000x mocniejsze niz piracetam. A okazalo sie ze to piracetam w moim przypadku dziala bardziej w takim stylu jakiego ja oczekuje, jedynie dawkowanie jest inne niz tamtych.
Noopept = gówno
Sunifiram = doraźny srodek, bardzo mocny nootrop ale dzialajacy tylko kilka godzin, dobry do nauki tuz przed kolokwium i do wziecia bezposrednio na kolokwium, mozesz sie latwiej, szybciej, efektywniej uczyc, wysilek fizyczny meczy tak samo, lekki wzrost elokwencji ale nie taki jak po piracetamie IMO
PRL-8-53 = dorazny srodek, podkreca bardzo mocno pamiec i juz nie tak mocno wyobraznie, nie ma dzialania typowo nootropowego
Piracetam = nootrop na codzien, slabszy od sunifiramu, bardziej stonowany ale i mam po nim wieksza motywacje i wyzsza poprawe nastroju co dla mnie jest kluczowe, wzrost sprawnosci fizycznej, wzrost social skilla, wszystko staje sie takie "latwe"
mix sunifiramu + PRL-8-53 = bierzesz taki mix w dniu kolokwium i wszystko sobie elegancko piszesz bo przypominasz sobie wszystko co wlozyles do glowy. ale wazne tutaj jest zeby sie tego wczesniejszych dni nauczyc i opanowac material, bo z pustej glowy to i nootropy nie napisza..
Działanie - na wejściu rozjaśnienie umysłu, wyostrzenie percepcji - wyczulenie m.in. kolorów, smaków, zapachów, dźwięków, większa rozdzielczość widzenia. Wyostrzenie takie jakbym dużo wyraźniej odbierał bodźce, ale nie jest to natarczywe ani schizujące.
Drugi efekt to ciekawa stymulacja połączona z uspokojeniem.
Na wejściu miałem przez jakiś czas wspominany tu efekt żywych wspomnień. To było tak, że na co się nie spojrzałem na chacie to powodowało takie ukłucie przypominające jakieś wspomnienia związane z bodźcem, miejscem, sytuacją. Podobnie z zapachami. Wspomnienia które się pojawiały były dość nieprzewidywalne i zdziwiłem się, że takie rzeczy pamiętam. Szczęśliwie wspomnienia nie były emocjonalnie przytłaczające.
Efekt wspomnień trwał stosunkowo niedługo. Za to stymulacja dużo dłużej - to już parę godzin.
Substancja ciekawa i nietypowa. Z pewnością czeka mnie seria eksperymentów z nią. Jak dorwę MXE to zapodam PRL-8-53 tak, by weszło na peaku MXE. Bardzo jestem ciekaw tego miksu, do tego lubię wrzucać różne substancje tak, by się załadowały 10-20 minut od wjazdy MXE, bo daje mi to możliwość obejrzenia profilu działania substancji w trybie debug.
@Anon - wrzuć noopept do jakiegoś dysocjanta, a zmienisz zdanie o tej substancji.
EDIT - nie znam profilu farmakologicznego PRL-8-53, ale mam po nim zajebisty ogar, jakby poprawiało mi coś w głowie co na codzień nie funkcjonuje tak jak powinno. Podobnie, ale nie identycznie działają na mnie niektóre stymulanty w niskich dawkach.
EDIT2 - Odnoszę wrażenie, że PRL-8-53 jest antagonistą NMDA. Takim nie do końca typowym i nie wiem czy można na nim osiągnąć jakąś konkretną dysocjację, ale część profilu działania bardzo mi przypomina dysocjanty (wpływ na kumację, percepcję, samopoczucie). Do tego połowa cząsteczki wygląda przypomina w budowie niektóre dysocjanty (wspólną część diphenidine oraz MXE). Tutaj narysowałem hipotetyczną hybrydę PRL-8-53 z MXE.
Testy szły od razu z noopeptem, może zniosły się nawzajem, może zbytnio to na mnie nie działa..? Może mam zje-bany proszek.
Może działa po jakimś czasie?
Jak jest u was?
Narazie zmieniam noopept na piracetam, a prl zostaje jak był 1 dawka rano.
/cut/
Czy biorąc codziennie rano po 15mg przez powiedzmy tydzień nie dokładając do tego niczego w kierunku wspomożenia nootropa poczuję jakieś działanie?
Mam na myśli to, czy sam Prl 8-53 podziała na tyle, żeby dało się to niepodważalnie zauważyć.
Czytając fora natknąłem się na opinie w których radzono dodawać choliny, l-teaniny etc, czy jest to konieczne?
Z pamięcią nigdy nie miałem problemu, szczególnie z długotrwałą [bawiło się w zapamiętywanie 500 cyfr liczby Pi :D], jednak w krótkotrwałej jestem w stanie przechować jedynie około 8-10 cyfr, chciałbym to poprawić.
Jeżeli dodawanie do Prl'a innych suplementów jest konieczne, to bardzo proszę o bezpośrednie wskazanie tego, co najlepiej zarzucać wraz z prl'em.
w spatial searchu podskoczyl z 14 do 23 zarzucajac PRL 8-53 intranasal, probowal ktos?
ps jakby ktos mogl przetlumaczyc w krokach jak on zrobil ten spray do nosa zamiast wciagania na sucho bylbym bardzo wdzieczny
Bardzo mocna poprawa pamieci , rozne momenty z przeszlosci wracały o ktorych nie pamietalem i nie wiedzialem ze mialy miejsce
Motywacja , energia i poprawa funkcji poznawczych ;-)
Dawka 5-7mg.
Jest wrazenie wiekszego pola widzenia.
Jak dla mnie troche za mocno. Jutro sprobuje 4mg.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/a12a216cf97460608e37260bc2663020f9aa0a82.jpg)
Dlaczego Portugalia może być europejską stolicą medycznej marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cannaheart.jpg)
Marihuana zwiększa ryzyko rozwoju chorób serca
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/221176_r2_940.jpg)
Alkohol zabija 82 osoby dziennie. "W Radomiu jest więcej monopolowych niż w całej Szwecji"
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/thcliquors.jpg)
Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków
Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/168-123636.jpg)
„Co potrzeba?” - zapytał 16-latek policjantów, których następnie próbował przekupić
„Co potrzeba?” - takimi słowami zwrócił się 16-latek do policjantów ze stołecznego Wydziału Wywiadowczo-Patrolowego. Wtedy jeszcze nie wiedział, że mówi do nieumundurowanych policjantów. Okazało się, że miał przy sobie kilka porcji narkotyków.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/alkoupadek.jpg)
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów
Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.