Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1857 / 66 / 80
Co ty, noopept to gówno. Spróbuj sobie lepiej w to miejsce piracetamu.
Mnie piracetam zaskoczyl tym jak zajebiscie dziala, bylem do niego sceptycznie nastawiony przez to ze wszyscy pisali o innych substancjach ze sa po 1000x mocniejsze niz piracetam. A okazalo sie ze to piracetam w moim przypadku dziala bardziej w takim stylu jakiego ja oczekuje, jedynie dawkowanie jest inne niz tamtych.
Noopept = gówno
Sunifiram = doraźny srodek, bardzo mocny nootrop ale dzialajacy tylko kilka godzin, dobry do nauki tuz przed kolokwium i do wziecia bezposrednio na kolokwium, mozesz sie latwiej, szybciej, efektywniej uczyc, wysilek fizyczny meczy tak samo, lekki wzrost elokwencji ale nie taki jak po piracetamie IMO
PRL-8-53 = dorazny srodek, podkreca bardzo mocno pamiec i juz nie tak mocno wyobraznie, nie ma dzialania typowo nootropowego
Piracetam = nootrop na codzien, slabszy od sunifiramu, bardziej stonowany ale i mam po nim wieksza motywacje i wyzsza poprawe nastroju co dla mnie jest kluczowe, wzrost sprawnosci fizycznej, wzrost social skilla, wszystko staje sie takie "latwe"

mix sunifiramu + PRL-8-53 = bierzesz taki mix w dniu kolokwium i wszystko sobie elegancko piszesz bo przypominasz sobie wszystko co wlozyles do glowy. ale wazne tutaj jest zeby sie tego wczesniejszych dni nauczyc i opanowac material, bo z pustej glowy to i nootropy nie napisza..
  • 1987 / 106 / 0
Zapodałem parę mg PR, potem jeszcze dorzuciłem parę. Polizałem resztkę pyłku - smak bardzo ostry, palący i nietypowy.
Działanie - na wejściu rozjaśnienie umysłu, wyostrzenie percepcji - wyczulenie m.in. kolorów, smaków, zapachów, dźwięków, większa rozdzielczość widzenia. Wyostrzenie takie jakbym dużo wyraźniej odbierał bodźce, ale nie jest to natarczywe ani schizujące.
Drugi efekt to ciekawa stymulacja połączona z uspokojeniem.
Na wejściu miałem przez jakiś czas wspominany tu efekt żywych wspomnień. To było tak, że na co się nie spojrzałem na chacie to powodowało takie ukłucie przypominające jakieś wspomnienia związane z bodźcem, miejscem, sytuacją. Podobnie z zapachami. Wspomnienia które się pojawiały były dość nieprzewidywalne i zdziwiłem się, że takie rzeczy pamiętam. Szczęśliwie wspomnienia nie były emocjonalnie przytłaczające.
Efekt wspomnień trwał stosunkowo niedługo. Za to stymulacja dużo dłużej - to już parę godzin.

Substancja ciekawa i nietypowa. Z pewnością czeka mnie seria eksperymentów z nią. Jak dorwę MXE to zapodam PRL-8-53 tak, by weszło na peaku MXE. Bardzo jestem ciekaw tego miksu, do tego lubię wrzucać różne substancje tak, by się załadowały 10-20 minut od wjazdy MXE, bo daje mi to możliwość obejrzenia profilu działania substancji w trybie debug.

@Anon - wrzuć noopept do jakiegoś dysocjanta, a zmienisz zdanie o tej substancji.

EDIT - nie znam profilu farmakologicznego PRL-8-53, ale mam po nim zajebisty ogar, jakby poprawiało mi coś w głowie co na codzień nie funkcjonuje tak jak powinno. Podobnie, ale nie identycznie działają na mnie niektóre stymulanty w niskich dawkach.

EDIT2 - Odnoszę wrażenie, że PRL-8-53 jest antagonistą NMDA. Takim nie do końca typowym i nie wiem czy można na nim osiągnąć jakąś konkretną dysocjację, ale część profilu działania bardzo mi przypomina dysocjanty (wpływ na kumację, percepcję, samopoczucie). Do tego połowa cząsteczki wygląda przypomina w budowie niektóre dysocjanty (wspólną część diphenidine oraz MXE). Tutaj narysowałem hipotetyczną hybrydę PRL-8-53 z MXE.
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 21 / 2 / 0
Kupiłem prl 8 53 , zapodaję już któryś dzień , ale nie ma takiego wow jak piszecie.
Testy szły od razu z noopeptem, może zniosły się nawzajem, może zbytnio to na mnie nie działa..? Może mam zje-bany proszek.
Może działa po jakimś czasie?
Jak jest u was?
Narazie zmieniam noopept na piracetam, a prl zostaje jak był 1 dawka rano.
/cut/
  • 2 / / 0
Mam zamiar zacząć swoja przygodę z nootropami od Prl 8-53.
Czy biorąc codziennie rano po 15mg przez powiedzmy tydzień nie dokładając do tego niczego w kierunku wspomożenia nootropa poczuję jakieś działanie?
Mam na myśli to, czy sam Prl 8-53 podziała na tyle, żeby dało się to niepodważalnie zauważyć.
Czytając fora natknąłem się na opinie w których radzono dodawać choliny, l-teaniny etc, czy jest to konieczne?
Z pamięcią nigdy nie miałem problemu, szczególnie z długotrwałą [bawiło się w zapamiętywanie 500 cyfr liczby Pi :D], jednak w krótkotrwałej jestem w stanie przechować jedynie około 8-10 cyfr, chciałbym to poprawić.
Jeżeli dodawanie do Prl'a innych suplementów jest konieczne, to bardzo proszę o bezpośrednie wskazanie tego, co najlepiej zarzucać wraz z prl'em.
  • 207 / 4 / 0
a testował ktos już evp-6124?jeśli tak skąd kupic po taniości?
Uwaga! Użytkownik sanchez1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 10 / / 0
Według przeprowadzonych badań Dr Nikolaus'a Hansla'a z Creighton University wynika, że PRL 8-53 jest toksycznym środkiem. Nadal nie można ustalić prawidłowego dawkowania substancji. W testach używano dawki 5 mg. Ustalono, że stosowanie większej dawki jest niebezpieczne a skutki tego ukazały się po jakimś czasie. Warto wspomnieć, że Dr Hansl na własnej osobie testował PRL 8-53. Obecnie nie można ustalić czy PRL 8-53 jest legalny.
  • 2 / / 0
https://www.reddit.com/r/Nootropics/com ... ive_gains/
w spatial searchu podskoczyl z 14 do 23 zarzucajac PRL 8-53 intranasal, probowal ktos?
ps jakby ktos mogl przetlumaczyc w krokach jak on zrobil ten spray do nosa zamiast wciagania na sucho bylbym bardzo wdzieczny
  • 561 / 39 / 0
Mi bardzo podchodził mix Noopept 30mg + 10mg prl + 15mg sniff EPH (etylofenidat juz nie legal wiec zostaje iph )
Bardzo mocna poprawa pamieci , rozne momenty z przeszlosci wracały o ktorych nie pamietalem i nie wiedzialem ze mialy miejsce :cool:
Motywacja , energia i poprawa funkcji poznawczych ;-)
  • 21 / 2 / 0
Na mnie zaczęło działać po tygodniu.. Pamięć na +. Może musiał się rozkręcić :-D
  • 30 / 1 / 0
U mnie wystapiła mocna stymulacja fizyczna jak i umyslowa. Bardzo mocne skupienie.
Dawka 5-7mg.

Jest wrazenie wiekszego pola widzenia.

Jak dla mnie troche za mocno. Jutro sprobuje 4mg.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.