Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 365 / 115 / 0
U mnie tak po samej predze nigdy nie było, natomiast w miksie z baklofenem owszem, ale to raczej zasługa baklofenu (baklofen bez pregi na mnie nie działał, z tąd ten mix) i takie połączenie niwelowało probremy z pamięcią popregabalinową. Lękowcem nie byłem zanim zacząłem przygodę z pregą. Ale jak w wielu ulotkach leków widnieje w działaniach niepożądanych m. in. nadmierna pobudliwość, co też może mieć związek z tym u pewnej części użytkowników. Są też na forum użytkownicy, którzy się skarżyli na to, że po pregabalinie wręcz zwiększały się lęki, także jak najbardziej może to być kwestia osobnicza jak prega na kogoś działa.
Natomiast bardziej mnie martwi co będzie, kiedy @izopropylofenidat przerwie wspomaganie do pracy pregą, o ile będzie w stanie bez niej funkcjonować.
Ja nie wiadomo skąd wiem jak to się kończy...
  • 62 / 10 / 0
Panowie pytanie. Biore sobie prege dosc ponad norme tak 375-450mg. Do kody rowniez. Zauwazylem jedna rzecz, mnie to troche smieszy, ale jest to nieco niepokojace z drugiej strony. Otoz w pewnym momencie urywa mi sie film XD Na przyklad. Wczoraj zaladowalem wieczorem 450mg, wypilem piwko, dluzsza chwile potem dowalilem 300mg. Bylo fajnie, pogralem troche w goticzka renovation i mnie odcielo. Budze sie godzina 6-przed komputerem, patrze to gdzies krotko przed pierwsza zapisalem gierke. No i jest na bani pytanie WTF? To normalne? Za duzo pregi>?
  • 328 / 100 / 2
@mefistofeles85
Jak widać ludzie są różni. Ja się spotkałem z opiniami ludzi którzy o pregabie mają zdanie jak o hydroksyzynie. Dla mnie natomiast jest inaczej, bo działanie które opisujesz bym w swoim przypadku przypisał benzosom. Natomiast pregaba to poezja. Brak stresu, wyciszenie, pobudzenie, a zdarzało sie nawet że czułem dopamine - mielenie szczęką jak po fecie.

Swoją drogą zauważyłem też ciekawy efekt i zastanawia mnie czy ktoś też tak ma. Czy zmienia wam się głos po dużych dawkach pregabaliny? Bo mi czasami sie robi taki piskliwy, wysoki, zdyszany. Coś jak major suchodolski po ciągu nitro %-D
  • 4 / / 0
Co do potencjału rekreacyjnego - zapomniałam o kodeinie i alko.
600mg pregi przebija obie opcje. Pewne kilka godzin euforii i lekkiego ućpania.
Wyjście ze znajomymi na miasto w tym stanie to bajka, zwłaszcza dla osoby z fobią społeczną.

Czas to jednak porzucić, bo niezbyt zdrowo.
Jak zejść, jeśli biorę 600 co drugi dzień? Jak dużo to zmienia, że nie biorę codziennie?
  • 161 / 13 / 0
08 sierpnia 2024zupelnienikt pisze:
@mefistofeles85

Jak najbardziej produktywność wzrasta przy pracy umysłowej, jak po każdym środku poprawiającym nastrój i niwelującym lęki.

U mnie prega zbija senność po SSRI i nie ma to w moim przypadku związku z lękami, po mojej dawce SSRI nie pamiętam już co to lęk xD.

Poza tym jak każdy lek, może działać różnie na różne osoby, nie szufladkujmy.
Na początku moze i tak, ja już biorę kilka lat to produktywnosc wzrasta dopiero jak prege odstawie, jak jestem na predze to mam taki brainfog ze wuj
  • 161 / 13 / 0
10 sierpnia 2024xrka pisze:
Co do potencjału rekreacyjnego - zapomniałam o kodeinie i alko.
600mg pregi przebija obie opcje. Pewne kilka godzin euforii i lekkiego ućpania.
Wyjście ze znajomymi na miasto w tym stanie to bajka, zwłaszcza dla osoby z fobią społeczną.

Czas to jednak porzucić, bo niezbyt zdrowo.
Jak zejść, jeśli biorę 600 co drugi dzień? Jak dużo to zmienia, że nie biorę codziennie?
No jak po 600mg masz jakąkolwiek fazę to raczej możesz odstawić z dnia na dzień i nie powinno być problemu, ja tyle biore na codzień to nie czuje zadnej fazy tylko fobia spoleczna i stany lękowe sie troche wyciszają xd
  • 40 / 4 / 0
Ile byscie wzieli pregi w dzien w ktory czujecie ze bedzie ciezko i macie duze lęki jesli na co dzien ogolnie biore 75 rano i wieczorem? Myslalam zeby wziac 3 tabletki rano ale nie wiem czy to cos da
  • 161 / 13 / 0
Imo przy takim dawkowaniu min 300 a max 450, bynajmniej ja tak z początku brałem
  • 248 / 84 / 0
09 sierpnia 2024izopropylofenidat pisze:
Swoją drogą zauważyłem też ciekawy efekt i zastanawia mnie czy ktoś też tak ma. Czy zmienia wam się głos po dużych dawkach pregabaliny? Bo mi czasami sie robi taki piskliwy, wysoki, zdyszany. Coś jak major suchodolski po ciągu nitro %-D
A już myślałam, że to jakieś moje urojenia z tym zmienianiem głosu, bo mam identycznie xD Tyle, że mi po większych dawkach pregi się robi taki bardziej gruby głos- jak męski xD
Uwaga! Użytkownik nieoszukujsiee nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 161 / 13 / 0
Mi sie glos zmienia na babski strasznie
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

18-letni diler zakopał narkotyki w lesie. Po zatrzymaniu grzecznie zaprowadził tam policjantów

Za posiadanie i udzielanie narkotyków odpowie 18-latek zatrzymany przez lipskich kryminalnych. Policjanci zabezpieczyli środki odurzające oraz wagi, a część narkotyków podejrzany ukrywał w słoiku zakopanym w ziemi. Młodemu mężczyźnie grozi kara nawet do 10 lat więzienia.