Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 53 / 11 / 0
18 września 2023Associazione pisze:
Czwarty dzień CT po kilku miesiącach brania w dawce 1-1.5g dziennie. Jest ciezko nie powiem, ale jakoś się trzymam. Psychicznie jest w miarę, natomiast fizycznie jest dość ciezko. W zasadzie to 90 proc czasu leżę w łóżku, strasznie kręci mi się w głowie. Mam nadzieje, ze teraz będzie tylko lepiej…
CT z dawki 1,5 mg dziennie? Ile miesięcy dokładnie leciały stale takie dawki?
Jak się trzymasz teraz?
  • 11 / 1 / 0
Bardzo dziwny lek. Z jednej strony uspokaja, z drugiej strony jestem jakiś taki naładowany, trochę czuję się naćpany, ale i jednocześnie mam płynność w wysławianiu się. Lekarz zapewniał mnie, że pregabalina nie uzależnia, więc z dnia na dzień odstawiłem. Załamanie nerwowe, które przeszedłem, zapewne było spowodowane odstawieniem. Teraz biorę doraźnie, raz na ruski rok, gdy mam jakieś spotkanie, gdzie chcę dobrze wypaść. Z mojego doświadczenia nie polecam regularnego brania, bo tolerancji nabrałem w 2-3 tygodnie.
  • 53 / 11 / 0
Rozwiń proszę jeśli możesz „załamanie nerwowe”, tj. ile trwało, jakie były objawy, jak i ile mijały, czy miałaś obstawę lekową itp.
  • 1 / / 0
Biore pregabaline od jakos czerwca po 150mg na dobe (zdarza też się brac rekreacyjnie). Niedawno przyjąłem 675mg rekreacyjnie i zadziałało po prostu przeciwlękowo, jakbym wziął ze 150-225mg. Około tydzień przed tym brałem 525mg i zadziałało duzo bardziej, troche podobnie do alkoholu, ale tez nie tak jakbym oczekiwał (czyli tak jak działało kiedyś). Normalnie nie przyjmuje tego tak często rekreacyjnie. Od jakoś 2 tygodni przyjmuje snri (duloksetyna), czy mogła mieć ona na to jakiś wpływ, czy po prostu az tak wzrosła mi tolerancja? Jeżeli to któreś z tych przyczyn to jakie rekreacyjne dawki byście mi teraz polecicli?
  • 11 / 1 / 0
Byłem na Elicei, już 2 lata, coś tam działała, ale też trochę przeszkadzałem przesadzaniem z alko. pojawiłą się pregaba i sytuacja się poprawiła, ale ponieważ zauważyłem rosnącą tolerancję to odstawiłem dość nagle. Załamanie objawiło się płaczliwością przez całe dni, stan mocno depresyjny, którego wcześniej nigdy nie przeżywałem, bo leczyłem się tylko na GAD i ataki paniki. Trwało to ok. 2 tygodni.
  • 107 / 13 / 0
Pochwalcie sie jaka jest Wasza najwyzsza dawka? Moja to cos kolo 4000 mg na raz, ale nie radze probowac. Czuje wtedy taka gladkosc, luksus zmyslowy, wygode, ulge na sercu, cos jakby rozpuszczenie. Takie dawki biore tak 2 razy w tygodniu, na co dzien 300 mg rano i 300 mg wieczor, ale one slabo dosc dzialaja i za krotko. Podchodzilam juz kilka razy do odstawiania i mi sie nie udalo , dlatego teraz mysle o niestandardowych sposobach.

26 września 2023politykier pisze:
Pregabalina w kwestii snu dIala podobnie. Mega realistycNe any dotyczace twoich do.GHB. najwiekszych obaw I lekow.
Do tego w zeszlym tygodniu mialem swap razy swiadomy sen a wcczoraj falszywe przebudzenie biore na noc 450mg. Pozdrawaiam
U mnie powoduje lzejsze, lagodniejsze sny. Przez pierwszy rok uzywania mialam zero emocji w snach , wstawalam mega wypoczeta, przy odstawianiu z kolei sa paskudne te sny.
  • 53 / 11 / 0
W jaki sposób podchodziłaś do odstawiania?
Jesteś grubo wjebana na moje oko i zacznij hamować póki jeszcze da radę (o ile da radę).
  • 1306 / 261 / 0
nie bierz tyle do chuja jebnij se poltora g (jak juz musisz) ale nie cztery prosze cie😔
ten lek nie jest dobrze zbadany moim zdaniem, blokuje kanaly wapniowe ktore z jakiegos powodu wyewoluowały (jak to sie pisze)

sny, a raczej silniejsze mary senne ze slandermanem, to typowe objawy odstawienne,
wazna rzecz - one trwaja tylko pare dni, NIE WIECZNOŚĆ! warto wytrzymac?
to sobie sami odpowiedzcie
Spoiler:
  • 91 / 26 / 0
26 września 2023Abstract1 pisze:
18 września 2023Associazione pisze:
Czwarty dzień CT po kilku miesiącach brania w dawce 1-1.5g dziennie. Jest ciezko nie powiem, ale jakoś się trzymam. Psychicznie jest w miarę, natomiast fizycznie jest dość ciezko. W zasadzie to 90 proc czasu leżę w łóżku, strasznie kręci mi się w głowie. Mam nadzieje, ze teraz będzie tylko lepiej…
CT z dawki 1,5 mg dziennie? Ile miesięcy dokładnie leciały stale takie dawki?
Jak się trzymasz teraz?
Tak, 1.5g przez 5-6 miesięcy. Ogólnie starałem się to zapić, czego żałuje w chuj, bo później wjebałem się z schodzenia alko+prega co było bardzo ciężkim przeżyciem. Dni mijały a moje samopoczucie było okropne i to skłoniło mnie do ponownego odwiedzenia magika, który stwierdził, że nie powinienem w ten sposób odstawiać leku i przepisał mi preparat dając dokładne zalecenia jak z tego zejść.
Jestem teraz na dawce dziennej 600mg i tej dawki się trzymam. Czuje się w porządku, swoją drogą tak jak już tu było wspominane, tolerka na prege tak jak szybko rośnie, tak też szybko ustępuje - po tygodniu nie brania leku czułem znaczącą poprawę już po małych dawkach.
  • 107 / 13 / 0
Zastanawia mnie calkiem na powaznie gdyby zadac pytanie 5 tysiacom osob ktore probowaly jednoczesnie heroiny i pregabaliny w porzadnych dawkach, albo morfiny i pregabaliny w porzadnych dawkach jaki procent wolalby prege?
Ja probowalam morfy i bupry, heroiny nie, a to pregabalina jest dla mnie jednym z najprzyjemniejszych narko.
Zablokowany
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.