Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 3455 / 564 / 2
Biorę pregabaline 150-0-150 z rok temu przepisał mi psychiatra i szczerze? To ja nawet nie wiem na co i po co to biorę /haha/

Wytłumaczy mi ktoś na co prócz lęków można brać pregabaline?
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3244 / 555 / 0
No jako antydepresant dawkując sobie skokowo co jakiś czas. Ale potem i tak tolerancja się wyrobi że ten efekt zniknie mimo niebrania w ciągu dużych dawek i wtedy i to traci sens tak że nie chce się już tego leku w ogóle brać.
Do tego wykorzystując go w tym celu po jakimś czasie symptony odstawienne wręcz nakazują brać większą dawkę, więc można się zapętlić w bilansie wcale nie czując dobrze. Więc działanie typowo narkotyczne żeby nie mylić z leczeniem depresji bo niczego to nie leczy tylko majstruje w głowie żeby się poczuc tak jak sama nazwa pewne zamiennika wskazuje Egzysta.

Ja bez tego leku po całkowitym wyczyszczeniu czuje się lepiej, niż gdy brałem. Wiadomo próg lękowy jest mniejszy ale bilans w moim przypadku był nieopłacalny. Szczególnie że mój organizm miał zmiany ciśnienia co w efekcie zwiększalo lęki. Odstawienie to jedna z najgorszych substancji i sam fakt że się udało uczynił mnie spokojniejszym niż w trakcie brania 😳
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 327 / 68 / 0
Ja jestem 4 tydzień na sertralinie i od tego czasu biorę dodatkowo rano jedną kapsułkę pregi 300mg i faktycznie efekt rekreacyjny znikł ale w tle działa doskonale, bardzo możliwe ,że dzięki niej nie miałem/nie mam żadnych uboków od sertraliny. Trzymam się caly czas twardo tej jednej dawki porannej i nie czuję ,że musze dorzucać więcej, cały czas efekt działania identyczny :) Choć jak wiadomo prega potrafi być kapryśna i tak średnio 2 dni w tygodniu prega mnie wręcz wystrzeliwuje z butów xD
czas zwolnić
  • 107 / 13 / 0
21 kwietnia 2023pomasujplecki pisze:
Ja bez tego leku po całkowitym wyczyszczeniu czuje się lepiej, niż gdy brałem. Wiadomo próg lękowy jest mniejszy ale bilans w moim przypadku był nieopłacalny. Szczególnie że mój organizm miał zmiany ciśnienia co w efekcie zwiększalo lęki. Odstawienie to jedna z najgorszych substancji i sam fakt że się udało uczynił mnie spokojniejszym niż w trakcie brania 😳
W jaki sposob w koncu udalo Ci sie odstawic?
  • 425 / 50 / 0
Stosując prege jako antydepresant to się wchodzi na jakąś dawkę pomiędzy 300 a 600 i stosuje dłuższy czas, chociaż średni z niego antydepresant jak odstawia się go gorzej niż benzo a choroby tylko tuszuje zamiast leczyć, z drugiej strony chyba jako jedyny lek (nie licząc z wiadomych przyczyn benzo i opio) pomógł mi z fobią społeczną czyli z czymś w co wątpię że ssri mi pomoże
Uwaga! Użytkownik Rs3mati nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 327 / 68 / 0
Prege ciężej niż benzo odstawić? Nie wiesz co mówisz
czas zwolnić
  • 425 / 50 / 0
Niestety wiem, odstawialem alpre i prege niedawno
Uwaga! Użytkownik Rs3mati nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 367 / 94 / 0
Generalnie może być tak, że komuś ciężej odstawić prege.
Jeśli występuje w przypadku odstawienia pregi symptom, który danej jednostce najbardziej daje w kość a w przypadku odstawienia alpry nie występuje, bądź występuje w mniejszym nasileniu, to subiektywnie będzie to dla niego cięższe doświadczenie.

Osobiście odstawiałem alpre i prege po długich, pojebanych ciągach na dużych dawkach.
I jak dla mnie skutki odstawienia benzo są zdecydowanie o wiele gorsze.

Bez pregi da się żyć. Po długim ciągu na alprze ciężko żyć.
Jedyny sposób by pozbyć się pokusy, to jej ulec.
  • 701 / 318 / 0
@Rs3mati
Na fobię społeczną prega jest spoko. U mnie rano 300 wieczorem 150 mg. 2,5 roku już się tym "maskuję" codziennie. Moja nowa pani doktor mi odstawiła wenlafaksyne, w zamian biorę Trittico. Pregabaliny mi nie odstawi powiedziała bo mi nie chce zrobić krzywdy na razie... tak powiedziała :) Poprzednia pizda pani doktor powiedziała mi że prega jest super bezpieczny lek i nie uzależnia.
Pregabalina sprawia że jestem codziennie lekko pijany, widzę przez mgłę, pomaga mi na bóle kręgosłupa na 100 %, nerki mnie nie bolą przy kamicy itp. Odstawienia się boję bo już próbowałem. Może za szybko chciałem ją odstawić.. ale pamiętam strach niepokój i wszelakie bóle wróciły. Nie chcę o tym mówić nawet. Co do benzodiazepin.. mam małe doświadczenie bo tylko Relanium brałem, biorę od ponad 2 lat codziennie. Brałem przez 2 lata zwykle 5 mg.. zdarzało się 10 mg na dobę rolki po przejściach z alko czy ścierwem. Od jakiegoś czasu biorę 2 mg relanium i jakoś żyję, nie wiem czy to zasługa pregabaliny czy już swoje wycierpiałem bo ostatnio cierpiałem bardzo. Trawy nie palę od 8 dni i jestem z tego dumny bo jarałem kilka lat. A co tak na prawdę mi pomogło to nie wiem. Ważne że pomogło :)
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 287 / 140 / 0
dobra pany i panie, ktoś z was miał kiedyś zacinki w mowie po predze?
Zablokowany
Newsy
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.