Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 25 / 2 / 0
@Krzysiu86Dr ja tez bede odstawiac i wiem ze bedzie ciezko bo juz raz probowalem masz jakies leki wspomagajace przy odstawce bo ja tylko chlorprotixen
  • 348 / 264 / 0
@Sylwio gabapentyna - tl;dr slabsza wersja pregaby (to w duzym skrocie / uogólnieniu), pomaga przy odstawce ale pytanie czy nie lepiej schodzić z dawek jak macie opakowania 300, 150, 75, 50, 25 mg i potem rzucić i się przemęczyć.

Scalono — CATCHaFALL
31 grudnia 2022mefistofeles85 pisze:
@GABAhater
Niby to lek przeciw padaczce, ale jednak obniża próg padaczkowy według pewnych osób w miksach. To może wskazywać, że tak samo działa solo np. w wyższych dawkach.
No nie do końca. Tzn. jak wjebiesz dawkę większą niż maksymalnie zalecana (600 mg w Polsce), to istnieje coś takiego jak "reakcja paradoksalna" a nie obniżenie progu. Co nie zmienia faktu że do 1g jeśli nie mixujesz to sama pregaba nic ci nie zrobi (z tolerką). Dla psa powiedziałem żeby dać mniejszą dawkę, i że działa na lęk u ludzi i podesłałem badanie naukowe, ale nie było w nim nic napisane o zwierzętach. Dodatkowo, przez to badanie co już podsyłałem połowa psychiatrów w PL myśli że ten lek nie uzależnia xDD Reakcja paradoksalna a obniżenie progu to trochę co innego. Tramadol jest z tego znany, ale nie zalecałem twojemu psu, bądź tobie mixowania pregabaliny z tramadolem czy czymkolwiek. Najlepiej nie brać wiecej niż 300-400 mg dziennie bo to balans między działaniem a brakiem uzależnienia. (psu daje się o wiele mniej oczywiście). Pozdro!
null
  • 677 / 305 / 0
Sylwio - Poza Pregabaliną biorę Wenlafaksynę 225 mg, Mianseryne 2 x 30 mg oraz doraźnie Relanium.
Oprócz wyżej wymienionych leków zaopatrzyłem się w : L-Tyrozyna 500 mg Swanson, 5-HTP 200 mg Swanson, Ashwagandha Ostrovit, Cytrynian magnezu w proszku 500 g.
Jeżeli odstawienie okaże się bardzo ciężkie to odwiedzę psychola, może coś zmieni w jadłospisie.

Scalono — CATCHaFALL

mefistofeles85 - każda Prega jaką testowałem była w kapsułkach.
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 25 / 2 / 0
@GABAhater ja w pl mieszkam i tu chyba 75 mg najnizsza oc jeszcze niesprawdzalem pozniej poszukam czy sa 50 25 dostwepne a w wyspypywanie nie bede se juz bawil bo strasznie mnie to wkurwialo
  • 348 / 264 / 0
@Sylwio ja może tak, może nie hihi ale w PL jest 50 mg i to wiele generyków np. Mylan, Sandoz, Pragiola, Stada, Accord, i jeszcze dwie ale trudno dostępne. Najpopularniejsze 50 mg to Pregabalin Sandoz i Pregabalina Mylan. Więc tak, istnieje w polsce 50 mg. Istnieje nawet 25 mg : )
null
  • 677 / 305 / 0
02 stycznia 2023Sylwio pisze:
@Krzysiu86Dr ja tez bede odstawiac i wiem ze bedzie ciezko bo juz raz probowalem masz jakies leki wspomagajace przy odstawce bo ja tylko chlorprotixen
Sylwio - Dziś jest 2 dzień jak jestem na dawce 150 mg - rano. Wcześniej brałem 2 x 150 mg przez 2 lata. Ogólnie samopoczucie jest dobre, pod koniec pracy zrobiłem się strasznie nerwowy i nieprzyjemny. Przeszło mi jak zapaliłem zioło :)
Leki wspomagające to : Wenlafaksyna i Mianseryna oraz czasami Relanium... , Swanson 5-HTP 200mg,
DESTRESAN MAX, Olejek konopny 30 %, Ashwagandha caps 700mg, Melisa, Positivum Sen itd.. :)
Zioło, Tramal - nie polecam.
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 327 / 68 / 0
Ja polecam kwetiapine (ketrel) na sen, mi baardzo pomogła w tej kwesti. Nie musiałem ,żreć żadnych z drugs a rolki bralem max raz dziennie w trakcie dnia bo jak odstawiałem to chodziłem do pracy normalnie :)
czas zwolnić
  • 25 / 2 / 0
@GABAhater aha dzieki a nieorientujesz sie w cenie 50mg i 25 mg bo to jakos dziwne za 150 mg 56 szt place 30zl a kurwa za 75 mg tylko tyle ze 70 kapsulek az 65 zl a to polowa dawki tyle ze te 14 kapsulek wiecej w aptece mi powiedzial zeby mowic zeby przepisywali 56 szt
  • 4 / / 0
Witam.5 lat temu brałem rok pregabaline 75mg z paroksetynom 20mg.Po tak małej dawce przestałem z dnia na dzień i żadnych efektów odstawienia. Teraz znowu mnie nerwica zaatakowała po 4 latach spokoju. I biorę 150 mgpregabalina dziennie plus paroksetyna 20mg.Bedzie jakiś problem z odstawieniem czy po tak małej dawce powinno być ok?
  • 4894 / 853 / 0
150mg to nie dużo, nie będzie duzego problemu, najlepiej jak przyjdzie do odstawiania po dłuższym czasie brania 150mg to sobie wskoczyć na tydzień na 75mg i odstawić dopiero choć myślę że z samym odstawieniem od razu 150mg też nie powinno być większych problemów.
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.

Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.

Żeby nie dostać mandatu za piwo, próbował przekupić policjantów 70 euro i kokainą

Przyłapany na piciu piwa na peronie sopockiego dworca 33-latek, by nie dostać mandatu, zaoferował policjantom łapówkę: 70 euro i... kokainę.