Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
25 lipca 2017benzowiec84 pisze: a ogołnie polecam Heminevrin do leczenia alko , sam to dostawałem 2x na detoksie od alkoholu , super rzecz , mocna , mocniejsza od benzo jak dla mnie ;>
25 lipca 2017benzowiec84 pisze: mnie ciekawi czy prega pomoże przy zejściu z benzo i kody ;) jak ktos ma jakies info na ten temat to proszę o opinie . i czy mozna się uzależnić od pregabaliny po 2 meisiacach przykladowo stosowania
25 lipca 2017Puny pisze:Pomoże i na to i na to. Z pregabalina powinno być nawet możliwe odstawienie obu cold turkey. Zacznij od niskich dawek 75mg i zwiększaj stopniowo jeśli niższe by nie działały. Czy uzależnia cuż.. psychicznie raczej nie bo efekty rekeracyjne znikają z codziennym stosowaniem, ale fizycznie to nie jestem pewnien. Po dwóch miesącach być może będziesz musiał stopniowo schodzić z dawek.25 lipca 2017benzowiec84 pisze: mnie ciekawi czy prega pomoże przy zejściu z benzo i kody ;) jak ktos ma jakies info na ten temat to proszę o opinie . i czy mozna się uzależnić od pregabaliny po 2 meisiacach przykladowo stosowania
dzieki wielkie za wyczerpującą odpowiedź oto mi chodziło ;)
25 lipca 2017benzowiec84 pisze:gabapentyna, pregabalina, phenibut i baklofen należy do grupy leków zwanych gabapentynoidami. Ich wspólna cechą jest to, że blokują napięciozależne kanały wapniowe a2δ1 oraz a2δ2. Przy tym phenibut i baklofen dodatkowo są agonistami GABA-B. Więc jak będziesz brał baklofen to gabapentynę/pregabalinę bym sobie raczej odpuścił.25 lipca 2017LadyPink pisze:Mozesz mi to wytlumaczyc jak krowie na rowie??25 lipca 2017benzowiec84 pisze: dokładnie, nie ma sensu lączyć tych dwóch , ten sam mechanizm z tym że baclo dodatkowo agonizuje gaba-b . bierz samo baclo na odstawkę alko . to się stosuję powszechnie dla alkoholików i nie rośnie szybko tolerka . na alko dawki 3x 25mg polecam . rekreacyjnie 50-100
Bo w ulotce pregabaliny i baclofenu sa tylko informacje odnosnie leczniczego dzialania, nie pod katem odstawki alko :(
giebel jest dobry na zejście po alko, benzo są dobre na zejście po gieblu, a baklofen jest dobry na zejście po benzo. Albo w każdej możliwe konfiguracji vice versa
a że na ulotce nie ma , bo leczenie odwyków alkoholowych tym lekiem , jest off label . po prostu leczy sie lekiem, ktory nie ma zastosowania wskazane przez FDA do leczenia tego , co nie znaczy że nie działa . w Polsce też znajdziesz ludzi co jedzą baclo i cieszą się nie piciem , ale za to jedzą baclo . a niektórzy brali tylko na czas detoksu baclo .
a ogołnie polecam Heminevrin do leczenia alko , sam to dostawałem 2x na detoksie od alkoholu , super rzecz , mocna , mocniejsza od benzo jak dla mnie ;>
mnie ciekawi czy prega pomoże przy zejściu z benzo i kody ;) jak ktos ma jakies info na ten temat to proszę o opinie . i czy mozna się uzależnić od pregabaliny po 2 meisiacach przykladowo stosowania
26 lipca 2017dash pisze:@benzowiec84 mnie natomiast ciekawi podobieństwo między phenibutem a pregabaliną. Jeśli pregabalina tak jak phenibut jest blokerem kanałów wapniowych to też powinna uzależniać. Chyba, że za uzależnienie w przypadku phenibutu odpowiada jego działanie na gaba-b?25 lipca 2017benzowiec84 pisze:gabapentyna, pregabalina, phenibut i baklofen należy do grupy leków zwanych gabapentynoidami. Ich wspólna cechą jest to, że blokują napięciozależne kanały wapniowe a2δ1 oraz a2δ2. Przy tym phenibut i baklofen dodatkowo są agonistami GABA-B. Więc jak będziesz brał baklofen to gabapentynę/pregabalinę bym sobie raczej odpuścił.25 lipca 2017LadyPink pisze:
Mozesz mi to wytlumaczyc jak krowie na rowie??
Bo w ulotce pregabaliny i baclofenu sa tylko informacje odnosnie leczniczego dzialania, nie pod katem odstawki alko :(
giebel jest dobry na zejście po alko, benzo są dobre na zejście po gieblu, a baklofen jest dobry na zejście po benzo. Albo w każdej możliwe konfiguracji vice versa
a że na ulotce nie ma , bo leczenie odwyków alkoholowych tym lekiem , jest off label . po prostu leczy sie lekiem, ktory nie ma zastosowania wskazane przez FDA do leczenia tego , co nie znaczy że nie działa . w Polsce też znajdziesz ludzi co jedzą baclo i cieszą się nie piciem , ale za to jedzą baclo . a niektórzy brali tylko na czas detoksu baclo .
a ogołnie polecam Heminevrin do leczenia alko , sam to dostawałem 2x na detoksie od alkoholu , super rzecz , mocna , mocniejsza od benzo jak dla mnie ;>
mnie ciekawi czy prega pomoże przy zejściu z benzo i kody ;) jak ktos ma jakies info na ten temat to proszę o opinie . i czy mozna się uzależnić od pregabaliny po 2 meisiacach przykladowo stosowania
ale prega też powinna uzależniać . nie wiem tylko co silniej blokuje a2δ1 oraz a2δ2 . prega czy fenibut . pregabalina pozbawiona agonizmu gaba teoretycznie powinna mniej uzależniać.
ale z kolei baclofen to prawie to samo co fenibut a ciężko mi było się od niego uzależnic ;)
baclo słabo blokuje a2δ1/a2δ2 , silnie agonizuje gabaB , fenibut mocno blokuje a2δ1/a2δ2 słabiej agonizuje gabaB - ktoś mi tak kiedyś powiedział .
27 lipca 2017benzowiec84 pisze:
26 lipca 2017dash pisze:
P.S. Leki o teoretycznie tym samym wpływie na neuroprzekaźniki i podobnym mechanizmie działania, mogą być odczuwane w sposób zupełnie różny. W moim odczuciu nie można więc w 100% na polegać na opisie. Trzeba samemu skosztować, by się przekonać :-)
Od pokoju do planety
nie lubie psychiatrów a chodziłem do wiele , prywatni i nie prywatnie , sprawdzałem co mówią o danym leku , swoje wiedząc .
1)moim zdaniem albo psychiatra nie może powiedzieć coś złego o leku (że uzależnia np) ponieważ jest pośrednikiem sprzedaży , to tak jak by babka na straganie co sprzedaje jabłka , mówiła że są zgnite.
2) nie ma takiej wiedzy na temat leków . (tutaj dużo spotkałem ,bo wydawali się przekonani w tym co mówią)
tak czy siak psychiatrzy powinni być bardziej otwarci i douczeni , a tak nie jest i średnio intelgentny człowiek już im nie ufa .
Prega jest ciekawa - spróbowałem i czuję subtelne działanie. Chętnie bym ją przyjmował, robiąc dłuższe przerwy lub doraźnie, bo tylko wtedy ma to sens. Jednak jestem wieloletnim użytkownikiem phenibutu i boję się przyjmować tak zbliżonej substancji żeby się już całkiem nie rozregulować. Tutaj musiałby się ktoś bardziej kompetentny wypowiedzieć.
benzowiec84 Chociaż masz rację, leki działające na te same neuroprzekaźniki mogą się znacząco różnić. Np. benzo - wszystkie na gaba-a działają a jednak jedne są siekierami a drugie z kolei są lajtowe. Wiąże się to pewnie z ich profilem: przeciwdrgawkowym, przeciwlękowych i.t.d.
27 lipca 2017benzowiec84 pisze: Dlatego nie lubie jak lekarze mówią że można śmiało brać przewlekle i że nie uzależnia , tak mi powiedział psychiatra . ja nie ufam żadnym magikom od już 2011 roku kiedy zaczełem się zagłębiać w leki , leczę się sam i sam staram się uczyć i wiedzieć jak lek działa i co robi , choć już dawno przestałem wierzyć w farmakologie pod względem wyleczenia z depresji , za to lubie wszystko co działa na GABA i tym podobne , jak właśnie takie leki jak prega.
nie lubie psychiatrów a chodziłem do wiele , prywatni i nie prywatnie , sprawdzałem co mówią o danym leku , swoje wiedząc .
1)moim zdaniem albo psychiatra nie może powiedzieć coś złego o leku (że uzależnia np) ponieważ jest pośrednikiem sprzedaży , to tak jak by babka na straganie co sprzedaje jabłka , mówiła że są zgnite.
2) nie ma takiej wiedzy na temat leków . (tutaj dużo spotkałem ,bo wydawali się przekonani w tym co mówią)
tak czy siak psychiatrzy powinni być bardziej otwarci i douczeni , a tak nie jest i średnio intelgentny człowiek już im nie ufa .
Lekarze owszem mają szeroką wiedzę i codzienny kontakt z wieloma przypadkami więc swoje wiedzą i całkiem bym ich nie deprecjonował. Jednak co do leków mogą się zdawać jedynie na opinie producentów, wywiady z pacjentami, gdzie też każdy jest inny i np. na jednego jeden lek zadziała, a drugi w ogóle nie poczuje działania. To nie są leki na nadciśnienie czy ból pleców gdzie lekarz potrafi przewidzieć prawie w 100% działanie leku. W psychiatrii to najczęściej ruletka i pewnie jeszcze dziesiątki lat miną zanim to się zmieni.
27 lipca 2017dash pisze:
Ja tylko po raz któryś lojalnie ostrzegam. Czuję się w obowiązku, bo na początku Pre mega chwaliłem na forum i traktowałem bezkrytycznie. Poza tym to świetny lek...
EDIT: Pacjenci, którzy przyjmują lek zgodnie z zaleceniami producenta, czyli 150 mg w dwóch dawkach podzielonych, podnosząc maksymalnie o 150 mg tygodniowo, nie poczują raczej euforii i nie wpadną w uzależnienie psychiczne. O własnym uzależnieniu fizycznym wielu pewnie nie wie, bo nie próbowali odstawić. Pregabalina działa pośrednio, lecz całkiem intensywnie na GABA B a dodatkowo mechanizm leku nie jest w pełni poznany.
P.S. Zamówiłem Fenibut i przetestuję niebawem kwestię tolerancji krzyżowej. Zdam raport.
Od pokoju do planety
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.