Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 906 / 74 / 19
No, bo szybko tolerka rośnie - to, co pierwszego dnia mnie zwaliło z nóg, to już po kilku dniach ledwo co działało. Dlatego lepiej się trzymać cały czas tej samej dawki i nie robić wyskoków z dorzucaniem (nawet jednorazowo).
Is it time for your medication, Mr. Brown?
  • 192 / 15 / 0
Na gabapeptyne tolerka rośnie równie szybko? Może poproszę doktorka o recke tez.
Niestety ja dorzucam, spodobało mi się jej działanie, ehhhh.

Czasami zjem kodeinę, tak raz na kilka tygodni do tego. Miałam z nią problemik rok temu. :scared:
Uwaga! Użytkownik semartvykh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 192 / 15 / 0
Doktorek powiedział, że gabapeptyna jest gorsza na schodzenie z benzo, znacznie je wydłuża. Tolerancja na pregabaline nie rośnie tak szybko, jeśli trzyma się odpowiednich dawek. :-D
Uwaga! Użytkownik semartvykh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 172 / 12 / 0
Od siebie powiem tak, Pregabalina to jedna z najlepszych substancji jakiekiedykolwiek miałem przyjemność doświadczyć. Brana średnio co tydzień/dwa w ilosciach 450-750mg powoduje nieziemską euforię takie połączenie benzo z Mdma. Kompletnie eliminuje lęki i zachamowania. Chce się z każdym gadać, każdego przytulić :D. Jest jednak uczucie lekkiego odreaalnienia wszystko zaczyna wydawać się obce, ludzi pomimo efektów ectantogenicznych zaczyna się traktować przedmiotowo jakby nie istnieli.

Przy większych dawkach doświadczyłem też i lekkie halucynacje CEVy przy zamkniętych oczach. Po prostu substancja bajka.

Nie wyobrazam sobie jednak branie tego codziennie efekty odstawienne muszą być tragiczne.
  • 14 / 6 / 0
Miałem wątpliwości z gabapeptyną z uwagi na większe oddziaływanie na gaba-a. Dzięki będę schodził na samej pregabie.
You're a murderer
Bloodlust increase
You're a harvester
Come close to spread disease

And you're hiding
I hear you cry
  • 712 / 83 / 2
22 maja 2017SandS pisze:
No właśnie, ta "straszna odstawka po pregabalinie" to jakieś urban legend się zrobiło.
No to co? Uzgodniliśmy, że pregabalina nie uzależnia, więc świetny lek?

Gabapentyna nie jest podobna, jedyne podobieństwo to, że oba mają efekt przeciwdrgawkowy (gabapentyna silniejszy, jest wykorzystywana w napadach częściowych) i używa się obu w neuralgiach.
semartvych - Jak sie schodzi z tak dużych dawek benzo to musi gdzieś zaboleć no ja pierdole, koła na nowo nie wymyślisz. Trzymaj sie pregi, bo gabapentyny w ogóle sie nie używa w detoksykacji, nie ma tego działania znoszącego objawy absty jak pregabalina.
Uwaga! Użytkownik kofel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 906 / 36 / 0
22 maja 2017SpalamTo pisze:
Ale nie strasznie juz tak tą odstawkę skoro sami jej nie przeżyliście
Ja po 2 tygodniach brania dzień w dzień dawek do max 800mg zdychałem kilka dni. Z tego co przeżyłem i czytam to nie uzależnia, tylko wywołuje objawy odstawienne, coś jak chyba ssri. Idk, ale radzę rozwagę mimo wszystko. I uwaga na bardzo wysokie dawki, po 1500mg trafiłem do szpitala z padaczką, to nie cukierki, choć można odnieść takie wrażenie.
297 dni czystości (05.01)
  • 192 / 15 / 0
do mo mojego zestawiku 600mg moklobemid+175mg pregabalina+75mg topiramat+8mgclonazepam pan doktor przepisał mi propanlol 50mg %-D
  • 906 / 74 / 19
Sinnis, ogólnie to wszystko na mnie działa bardzo skręto/zwałogennie, a akurat po pregabalinie to nic się z zapowiedzianych rewelacji nie działo. Dziwne.
Is it time for your medication, Mr. Brown?
  • 906 / 36 / 0
Bo to ogólnie dziwna substancja, dużo rozbieżnych recenzji.
297 dni czystości (05.01)
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.

Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.

Żeby nie dostać mandatu za piwo, próbował przekupić policjantów 70 euro i kokainą

Przyłapany na piciu piwa na peronie sopockiego dworca 33-latek, by nie dostać mandatu, zaoferował policjantom łapówkę: 70 euro i... kokainę.