Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 559 / 55 / 0
Dzięki za doinformowanie mnie. Czyli zaświadczenie o leczeniu lekami, przebieg terapii itp. Może się przydać tylko przy zmienianiu psychiatry zgaduje?
  • 3454 / 1112 / 0
04 stycznia 2019odbytniczy1991 pisze:
Siema
Dostałem pregabaline na odstawianie paroksetyny po 75 mg rano i wieczorem. Potem zalecenie żeby po odstawieniu jakiś czas jeszcze pociągnąć na tym. Przede wszystkim celem są stany lękowo depresyjne. Dopiero zaczynam ta kuracje. Mial ktoś doświadczenie przy odstawce SSRI i ewentualnie porównując co lepsze chociaż mnie paro słabo klepie i za długo już biorę ?
Ciężko porównać działanie na stany lękowo-depresyjne, to leki z zupełnie innych grup. Paro przestało działać to wchodź z gracją na tę pregabę, ona zniweluje wszystkie objawy odstawienne paro, odżyjesz, to dobry lek na lęk uogólniony i stany depresyjno-lękowe. Tylko nie baw się nią, nawet jeśli bajeczna rzeczywistość Ci się załączy to szybko minie, jak się uprzesz na ten haj to pociągniesz góra 2 miesiące i wyczerpiesz potencjał zarówno rekreacyjny jak i leczniczy. Zostań przy zrównoważonym dawkowaniu, możesz nawet 2 lata na niej lecieć, ale nie dorzucaj tabsów bez konsultacji lekarskiej! Na ten lek oporowo rośnie tolerka, z czasem osiągniesz dawkę maksymalną, potem potencjał leczniczy się wyczerpie. Nie bój się odstawki pregi, to pryszcz, w warunkach hospitalizacyjnych przebiega gładko, nie jest to odstawka jak w przypadku benzo, to mit, a słynny film Vice'a o Irlandczykach walących tzw. "Buds" jest naciąganiem rzeczywistości, oni tam walili głównie benzo z pregą. Cóż, takie są prawidła leczenia, ciągłe zmiany leków. Btw. Ile czasu byłeś na paroksetynie i jaka dawka?
Guide do Nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 9 / 1 / 0
Łączycie pregę z benzo?
  • 464 / 45 / 0
05 stycznia 2019misspill pisze:
Ciężko porównać działanie na stany lękowo-depresyjne, to leki z zupełnie innych grup. Paro przestało działać to wchodź z gracją na tę pregabę, ona zniweluje wszystkie objawy odstawienne paro, odżyjesz, to dobry lek na lęk uogólniony i stany depresyjno-lękowe. Tylko nie baw się nią, nawet jeśli bajeczna rzeczywistość Ci się załączy to szybko minie, jak się uprzesz na ten haj to pociągniesz góra 2 miesiące i wyczerpiesz potencjał zarówno rekreacyjny jak i leczniczy. Zostań przy zrównoważonym dawkowaniu, możesz nawet 2 lata na niej lecieć, ale nie dorzucaj tabsów bez konsultacji lekarskiej! Na ten lek oporowo rośnie tolerka, z czasem osiągniesz dawkę maksymalną, potem potencjał leczniczy się wyczerpie. Nie bój się odstawki pregi, to pryszcz, w warunkach hospitalizacyjnych przebiega gładko, nie jest to odstawka jak w przypadku benzo, to mit, a słynny film Vice'a o Irlandczykach walących tzw. "Buds" jest naciąganiem rzeczywistości, oni tam walili głównie benzo z pregą. Cóż, takie są prawidła leczenia, ciągłe zmiany leków. Btw. Ile czasu byłeś na paroksetynie i jaka dawka?
Dzięki za obszerna odpowiedz, a na paro jestem 3 lata już z trzy miesieczna przerwa dawka cały czas 20 mg. Pierwsze branie paro było o niebo skuteczniejsze niż po przerwie. Narazie prega na spokojnie 75 mg 1-0-1, zobaczymy jak będzie. Najwyżej po odstawieniu paro jeśli przebiegnie gładko pociągnę na niej z miesiąc albo maks dwa.
Zasugerowano mi również zmianę na niską dawkę wenlafaksyny zamiast paro ale jakoś mnie to odstraszylo i skoro mam zamiar odstawiać to przeskok na wenle raczej by nie pomógł.
  • 3454 / 1112 / 0
Ciągnij na pregabalinie jak najdłużej ma duży potencjał w leczeniu tego typu zaburzeń.
Guide do Nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 3 / / 0
06 stycznia 2019Margolka89 pisze:
Łączycie pregę z benzo?
Terapeutycznie? Chyba nie o to Ci chodzi, jeżeli masz na myśli rekreacyjne combo to spisuje się świetnie ale polecałbym zachować rozwagę. Układ oddechowy czasami nie pracuje tak jak powinien.

Terapeutycznie benzodiazepiny zdecydowanie nie są Ci potrzebne. Wstrzel się w dawkę pregabaliny i broń Bożenko kombinować z jej zwiększaniem, bo najnormalniej w świecie spierdolisz sprawę. ;)
Uwaga! Użytkownik olowianyzolnierzyk nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 68 / 6 / 0
A ma ktoś z was doświadczenia z jedzeniem 1800 mg i więcej dziennie? (Ale nie codziennie)
  • 163 / 10 / 0
Lekarz zapewniał że pregabalina nie uzależnia, ale niestety ka czuję się od niej uzależniony. Przyjmuje dawki ponad 2-3g dziennie. Powoduje to u mnie silna euforię, jestem tak wciągnięty w to uczucie, że przyzwyczaiłem się do niego i nie schodzę ponizej dawki 2 gramy dziennie. Kiedy przyjmę mniej, odczuwam lęki. Nie wiem jak się z tego wydostać.
  • 8103 / 907 / 0
@dicatedoc
To ogromna dawka.Po takiej na pewno będziesz bełkotać, zataczać się i możliwe, ze coś na odpierdalasz.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 4603 / 2207 / 1
07 stycznia 2019klemcio97 pisze:
Lekarz zapewniał że pregabalina nie uzależnia, ale niestety ka czuję się od niej uzależniony. Przyjmuje dawki ponad 2-3g dziennie. Powoduje to u mnie silna euforię, jestem tak wciągnięty w to uczucie, że przyzwyczaiłem się do niego i nie schodzę ponizej dawki 2 gramy dziennie. Kiedy przyjmę mniej, odczuwam lęki. Nie wiem jak się z tego wydostać.
naduzywanie-pregabaliny-w-oczach-lekarz ... 62667.html

Widzicie - wzorowy przykład. A tyle było stwierdzeń, że nie jest to możliwe... Powodzenia w szukaniu ,specjalisty. Gdybyś nie mógł znaleźć lokalnie daj znać skontaktuję Cię z moim znajomym.
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.

Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.

Żeby nie dostać mandatu za piwo, próbował przekupić policjantów 70 euro i kokainą

Przyłapany na piciu piwa na peronie sopockiego dworca 33-latek, by nie dostać mandatu, zaoferował policjantom łapówkę: 70 euro i... kokainę.