Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 2076 / 344 / 0
Paradoks i na 1 rzut oka nielogiczne ale z pregi schodzę klonazepamem. Od bzd się nigdy nie uzależniłem natomiast od pregabaliny owszem. Znowu skończyłem na dawkach 600+ w grudniu pod 2g rekreacyjnie nawet. Tydzień na klonie i już jakieś 10 dni jestem na 2x 150mg całkowicie bzd objawów nie kasuje. Prega to demon. I tak jest lekkie obniżenie nastroju, bardzo delikatna depresja. Gorsze spanie. Dobrze, że to mija (już tak schdziłem kiedyś)
jezus_chytrus w wątku o Medycznej Marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 3268 / 927 / 5
05 lutego 2025mefistofeles85 pisze:
@DzoBajden
Mocno przedawkowałeś. Dobrze, że nic ci nie jest. Bez tolerki na raz wystarczy 300-450mg i taka wrzuta raz na miesiąc ma coś do zaoferowania z ćpuńskiego punktu widzenia. Albo 150-250mg przed jakimś niecodziennym, trudnym dniem, który jest dla nas wyzwaniem. Innego zastosowania pregaby sam nie widzę. I dobrze, że sam sobie na temat tej substancji zdanie wyrobiłeś, bo serio szkoda się od tego syfu uzależnić.
Nie przedawkowałem ani trochę. Wszystko było git, po prostu się naćpałem. Poprzednio bez tolerki max 900mg i tak średnio bym powiedział. 300mg to już w ogóle Śmiechu Warte.
Nie ćpam żeby sobie pomóc w pracy ani żadne takie. Po prostu lubię narkotyki i zrobić się jak księciunio w wolnym czasie fajna sprawa.
https://url-shortener.me/GW4U
Podziel się posiłkiem, chamie
  • 56 / 1 / 0
siemanko, mam problem - w ostatnim czasie zdarzyło mi się zarzucić (PG Accord 150 chyba) mając na celu wywołanie efektu stricte rekreacyjnego. 7 tabletek więc spora dawka 1050mg, zerowa tolerancja na ten specyfik. Po odczekaniu dwóch godzin nikłe efekty, rozluźnienie i wyjebka lekka. Mam jakąś tam niedużą tolerancje na benzo, tak samo opio. Przyjmuję codziennie escitalopram 10 mg. Przed zabawą pity sol z grejpfruta bo potem zarzucałem oksy, ale to chyba nie powinno mieć znaczenia. Co może być przyczyną tak słabego działania pregi?
  • 271 / 84 / 2
@CristianoRonaldo przede wszystkim nie uzywamy tutaj nazw handlowych. spora dawka to fakt, jak wpływa na ciebie benzo? możliwym też jest, że ta substancja nie jest dla ciebie i nie będzie powodowała oczekiwanych efektów. ja tak mam z benzo i własnie pregabalina. co do soku - związki w grejpfrucie są metabolizowane przez enzym inny niż pregabalina więc nie ma tutaj żadnej interakcji.

11:39 Ricsson[257]: w ogóle
11:39 Ricsson[257]: uwierzyłem w boga, w cuda
11:39 Ricsson[257]: miałem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: wypiłem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson[257]: mam 3 piwa
neurogroove.info - zarzuć trip raportem
  • 56 / 1 / 0
rzeczywiście, proszę o edycje w takim razie (jeśli to możliwe)
tak mysle jeszcze czy to nie kwestia polykania tabletek w całosci zamiast rozpuszczenia zawartosci w napoju, dopiero teraz zauwazylem ze to najbardziej zalecana forma podania, moze ma ktos porownanie
  • 271 / 84 / 2
dla mnie to był jeden chuj tak to ujmę. po prostu w napoju szybciej prega zaczynała działać

11:39 Ricsson[257]: w ogóle
11:39 Ricsson[257]: uwierzyłem w boga, w cuda
11:39 Ricsson[257]: miałem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: wypiłem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson[257]: mam 3 piwa
neurogroove.info - zarzuć trip raportem
  • 2952 / 637 / 0
Owszem UŻYWAMY nazw handlowych kiedy nie ma wątpliwości co do tego o jaką substancję chodzi. Problem z nazwami handlowymi jest w momencie, gdy użytkownik opisuje np. cały swój stack 10 różnych antydepów i podaje tylko nazwy preparatów. Wtedy ciężko o zrozumienie takiego posta. Natomiast jeżeli piszemy tak jak tutaj, o pregabalinie, w wątku o niej - i użyjemy nazwy preparatu do którego się odnosimy, jest to pozytywne, bo wtedy inna osoba może napisać o swoim doświadczeniu z tym konkretnym preparatem.

@CristianoRonaldo Jakich efektów oczekiwałeś?
W sumie, niezależnie od tego, dziwna sprawa. Ja po takiej dawce byłbym niezdolny do funkcjonowania przez dobre kilkanaście godzin.
serotoninowy pisze:
a może ankieta powinna brzmieć czy vetulani po kolejenej dawce odłączy swój mózg od ciała i już na zawsze będzie frywolnie dryfowal na latającym dywanie i odbywac podróże międzygwiezdne zapięty w pasy na oddziale psychiatrii dożywotnio.
  • 218 / 70 / 0
@CristianoRonaldo 1g to sporo bez tolerki. Jaka to jest ta „jakaśtam” tolerancja na benzo? Jeśli jesteś przyzwyczajony do rekreacyjnego używania benzo (jakiego?) to prega to taki… alkohol bez jego uboków - podniesiony nastrój, zataczanie się, bełkotanie, rozwalona akomodacja oka itp.
lol [*]
  • 56 / 1 / 0
jakaś tam tolerka na benzo - to znaczy 1 mg alpry działa lekko, ale np 2 już sprawiają że odpływam. co do oczekiwan no to napewno oczekiwałem czegoś wiecej, zrezzta pare lat temu wrzuciłem chyba 300mg i poczułem mocniej więc dziwna sprawa
  • 3268 / 927 / 5
Nie wiem, mi dopiero 1200mg zafundowało coś na kształt faktycznej fazy, że przez chwilę nic mi się nie chciało jak na wejściu mdma. 900mg za to trochę lepsze najebanie alko.
https://url-shortener.me/GW4U
Podziel się posiłkiem, chamie
Zablokowany
Newsy
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.