Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 506 / 110 / 0
Senność możliwa od redukcji

Moja porada to nie schodzić szybko, czyli tak jak Ty zrobiłeś.
  • 324 / 67 / 0
U mnie chaga i yerba mate trzymało mnie w pionie ale faktycznie dla niektórych może być zbyt uciążliwe, ja i tak wkurwe trawy jaram więc nie zauważyłem różnicy akurat w tym
czas zwolnić
  • 4 / / 0
24 lipca 2023mefistofeles85 pisze:
23 lipca 2023245trioxin pisze:
Czy ja czasem nie wpakowałem się z deszczu pod rynnę przez zamianę leków?
Jeśli odstawiłeś pregę nagle, to benzosami sprawy nie załatwisz od tak. Rozważyłbym odstawienie lorafenu i powrót do niskiej dawki pregi tylko na noc. Ja tak odstawiałem pregabalinę i baklofen i miałem jak ty. Za dnia szło przeżyć, ale brak normalnego snu dobijał, więc podczas redukcji zrezygnowałem z dawek dziennych na rzecz jednej wieczornej. Jeśli będziesz miał problem z odstawieniem lorka, to zastąp go diazepamem, ale najlepiej nie tykaj GABA A, bo w odstawieniu pregabaliny benzo słabo się sprawdza. Przy odstawce trzeba się trochę poświęcić i przemęczyć kilka nocy. Ułóż sobie jakiś plan schodzenia, najlepiej w miarę szybki i działaj.
Czy ja wiem, ja pregabę odstawiam tylko benzo i na luzie jest, nie czuję różnicy. Mogę normalnie funkcjonować. Ewentualnie czasami ze 2 dni na kodzie, bo też dobrze działa na odstawkę. Najgorzej imo baklofenem sie odstawia.
  • 353 / 113 / 0
@takemura
A czym potem odstawisz benzo, opiaty i GABA-B jebaki?
  • 425 / 50 / 0
Tez odstawialem pregabe benzo, problem jest gdy sie stosuje cos miesiacami, latami, a jak wezmiesz zamiennie przez pare tygodni te benzo to juz latwiej jest zejsc, inna sprawa jak komus sie spodoba dzialanie, latwa dostepnosc i niska cena benzo, dlatego sposob raczej tylko dla tych co juz kiedys jedli benzo i wiedza jak sie nie wjebac, kolejna rzecz to wybór odpowiedniego benzo, alpra czy klon to nie jest dobre benzo do takich celow, lepiej wziac cos lzejszego i dluzej dzialajacego jak np diazepam
Uwaga! Użytkownik Rs3mati nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1037 / 242 / 0
Ładowanie benzo w myśl odstawienia pregabaliny to ładowanie się z deszczu pod rynnę. Czasem zastanawiam się skąd ludzie biorą takie pomysły jak ten wyżej, dobra diazepam, ma długi okres eliminacji w takim wypadku wypadało by wziąć jak najniższe dawki raz na 3 dni, jak komuś to pomoże to proszę bardzo ja sensu w tym nie widzę, biorąc pod uwagę że benzo będzie hamować aktywność mózgu co spowolni powrót do normalności po odstawieniu.

Zwyczajnie należy zejść do jak najniższych dawek np 150mg raz dziennie i odstawić tak po prostu, pomęczyć czy kilka dni trudno można wziąć urlop/L4 i siedzieć w domu ale nie potrzeba żadnej obstawy lekowej do odstawienia tego szajsu wiem z doświadczenia 4 lata jadłem co dziennie.
  • 4 / / 0
22 sierpnia 2023mefistofeles85 pisze:
@takemura
A czym potem odstawisz benzo, opiaty i GABA-B jebaki?
No taki problem, ze jestem już w tym na dobre, tylko zongluje na zmianę. Chodzilo mi, ze pregabe, mozna rzucic benzo na luzie, ale rzucanie benzo to juz osobna sprawa 💀
Z opio jedynie nie mam problemu.
  • 353 / 113 / 0
@tramalowysong @hubii Przenoszę się rozmowami o odstawieniu pregabaliny do tego tematu, bo jest do tego właściwszy.
Niestety znowu zbyt optymistycznie podeszłem do odstawienia pregi. Pomimo obstawy lekowej na spanie, wczoraj po pierwszym dniu na zero miałem wybudzenie w nocy i dzisiaj bardzo ciężki dzień w pracy. Przyjąłem niedawno 75mg i czekam, jak się będę czuł, ale powinno coś ulżyć. Trudno, ale odstawienie rozciągnie się w czasie.
  • 1298 / 258 / 0
okej
no ja dzisiaj najgorszy dzień w pracy ja jebe ale już nie będę nudził, ogólnie więcej pracy miałem i ujowy poranek, dziwne to wszystko, kurwa strach gdzieś wyjść haha normalna schiza teraz ja czuję ale i tak nie uważam tego za chorobe, wiem że ta reakcja jest nieadekwatna, ale co ja zrobię, nie chce walić narazie niczego grubszego aby to przykryc, jeszcze maks 3 tyg. poczekam xd
gorączka tyz chyba,

jakbym był 10 lat młodszy... ale stary też nie jestem xd jakbym to rzucał po 40stce to bym chyba się zesral
z drugiej strony za dzieciaka chyba słabsza psycha by była, może jest idealnie. hmm..
  • 353 / 113 / 0
I na tą shizę zjeść 5g suszonych cubensis %-D To by było doświadczenie :uwaga:
A może po takim doświadczeniu człowiek by się już niczego nie bał, o ile serce by to wytrzymało?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.