Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 33 / 2 / 0
W takim razie, gdyby ktoś miał podobny problem i pytanie, jak ja miałem, to już spieszę z rozwiązaniem. Z chodzenia po pubach, to raczej za wiele nie wyjdzie (przynajmniej u mnie nie przyniosło to zbyt dużo sukcesu poza wypiciem dużej liczby piw)... Jednak znalazłem jedno ciekawe miejsce:
Pub Shotgun (V. Nejedlého 7, 130 00 Praha 3-Žižkov, Czechy), żeby wejść musisz zadzwonić na domofon z kamerą, wewnątrz lokalu panuje zakaz zdjęć, płatność tylko gotówką i wchodząc czujesz się jakbyś wjeżdżał do kofika:-). Jak już tam przypadkiem trafiłem, to przypomniałem sobie, że prawie 10 lat temu też tam byłem xD - wtedy było mniej undergroundowo i zioło gonił jakiś typ siedzący na "loży". Teraz jak byłem, to barman jest gościem, do którego chcesz się udać:-). Podchodzisz, zamawiasz sobie piwko (całkiem dobry pilsner) i możesz kupować ziółko - sprzedaje w pakietach po 2g po 500 koron pakiet. Od razu możesz sobie zajarać:-). Tak jak 10 lat temu, tak i teraz - jeśli wjedziesz w środku tygodnia to otrzymasz zioło gorszej jakości niż w weekend, ale wciąż całkiem niezłe. Miałem również wrażenie, że z tej 2 to faktycznie było jakieś 1,7-1,8 ale bez wagi trudno zweryfikować. O inne specyfiki nie pytałem, ale wydaje mi się, że też mogą coś ogarnąć. Jeśli ktoś ma lepszą lokacje - chętnie wysłucham!:-)
  • 4 / 1 / 0
Szukajcie pubów w dzielnicy Zizkov, jak są piłkarzyki na wejściu, to prawdopodobnie dobrze trafiliście. Trzeba zamówić piwo i wtedy zagadać z barmanem.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób

Newsy
Lek na bazie LSD firmy Definium zmniejszył objawy lęku. Trzeci pozytywny wynik fazy III

Definium Therapeutics poinformowało o pozytywnych wynikach badania fazy III Panorama, w którym oceniano DT120 ODT – farmaceutyczną formulację lizergidu (LSD) – u dorosłych z uogólnionym zaburzeniem lękowym (GAD). Pojedyncza dawka 100 µg istotnie zmniejszała nasilenie objawów w porównaniu z placebo, a efekt utrzymywał się przez 12 tygodni. To trzecie pozytywne badanie fazy III programu DT120 ODT, po wcześniejszych wynikach w GAD i dużej depresji.

Diler z Anglii przyjmował nietypową walutę. Uzależnieni spłacali długi rzadkimi kartami Pokemon

Nietypowa waluta w narkotykowym biznesie pod lupą angielskich śledczych. Podczas przeszukania domu 26-letniego dilera policjanci zabezpieczyli nie tylko kokainę, marihuanę i gotówkę, ale także pudełko z rzadkimi kartami Pokemon. Szybko wyszło na jaw, że służyły one uzależnionym do spłacania długów u przestępcy.

Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie

Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.