Dyskusja na temat roślin z rodziny powojowatych, wykazujących działanie psychoaktywne.
Więcej informacji: Powoje w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2129 / 27 / 0
adzik74 pisze:
Witam lepiej kupić Hawaiian baby woodrose 13 nasionek cz Argyreia Nervosa Madagaskar 1g-ile nasionek przypada na 1g, oraz 13 nasionek starczy mi na ile tripów (mniej więcej)??
Na Twoim miejscu kupiłbym hbwr. 13 nasionek powinno starczyć Ci na 2 spokojne tripy, albo jeden hardcorowy.
1 g to ok. 8 nasionek.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 213 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: biscuit »
Bierz HBWR! Powój z Madagaskaru nie zasługuje na miano nasion LSA..
Żyjemy w kraju, gdzie ksiądz pojawia się wcześniej niż karetka pogotowia.
  • 4024 / 371 / 0
Przecież powój z madagaskaru to też HBWR. Tak jak konopie indyjskie z Holandii są indyjskie. Jeżeli przypadkiem chodzi o ten produkt - http://store.sold.pl/product_info.php?c ... ucts_id=56 - (efekt wpisania w duckduckgo frazy "Hawaiian baby woodrose 13 nasionek" ) , to tam nie ma nigdzie napisane, czy chodzi o wariant Hawaje czy Madagaskar.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 2129 / 27 / 0
pokolenie Ł.K. pisze:
Przecież powój z madagaskaru to też HBWR.
No jasne, jakoś tak umownie się na tym forum już to przyjęło, ze mówiąc " hbwr " każdy mysli - chodzi o Hawaje :-) Ten powój z funstore.pl wygląda mi na Madagaskar. Nasiona z Hawajów są raczej koloru szarego, łatwo je odróżnić od tych z Madagaskaru.
  • 4024 / 371 / 0
Jak wpadnę do domu , przyjrzę sie jednym i drugim, choć, o ile pamiętam, spoczywajace w moim posiadaniu nasiona jedne i drugie różnią się raczej ogólną wielkością i obfitością tych łupinek na nich, niż kolorem samych nagich nasion, ale może i tak jest jak mówisz. Osobiście nie podjąłbym się rozpoznawania tych wariantów na podstawie zdjęcia , tym bardziej, że w takim sklepie nie musi ono przedstawiać wcale posiadanego przez ów sklep materiału, tylko być po prostu zaczerpnietą z netu ilustracją.,.
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 2129 / 27 / 0
Co do zdjęć to masz rację, wcale nie muszą one przedstawiać tego co mają w ofercie. Wracając jeszcze do rozróżniania nasion to te z Hawajów są małe, szare i praktycznie pozbawione łupinek ( przynajmniej ja takie miałem ), te z Madagaskaru są najczęściej barwy jasno -brunatnej, są większe i mają dużo łupinek. Nie sposób je ze sobą pomylić.
A kupującym w funstore.pl radziłbym wysłać e-mail do właściciela sklepu z zapytaniem skąd pochodzi powój.
Ostatnio zmieniony 25 kwietnia 2009 przez Kuba Powiatowy, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 4024 / 371 / 0
Zgadzam się na pewno co do faktu - Madagaskar był bolesny i męczący. Hawaje boskie. Przy okazji pierwszy powój, po którym nie haftowałem, a u mnie akurat o to nie trudno. Mój organizm zazwyczaj specjalnie się nie kryguje.

Wniosły dzieci z sadu koszyk przepełniony:
jabłek żółtych, jabłek kraśnych, jabłuszek zielonych.

Teraz trzeba jabłka dobrze poukładać
i pomyśleć, które jabłko do czego się nada.

Które do zjedzenia, które do pieczenia,
które znów na marmoladę, które do suszenia.

- także, jakby co, bedę widział, które prosto do buzi, a które do ekstrakcji.
  • 2129 / 27 / 0
Zastanawia mnie fakt, że niektóre osoby jadły powój Madagaskar z tego samego źródła i nie pisały o żadnych negatywnych przeżyciach, niemniej jednak nie ma co porównywać Madagaskaru z Hawajami. Zupełnie inna liga.
Osobom które zarzucają powój z Madagaskaru po raz pierwszy bądź z niesprawdzonego źródła zalecam przeprowadzenie ekstrakcji, chociażby wodnej.
  • 1800 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: userd »
Nie wiem jak można się cieszyć z fazy po LSA z powoju, przecież odczucia są mało przyjemne. U mnie początkowo występują mdłości i ból brzucha nie raz kończący się bełtem, następnie podobnie jak już ktoś opisał powyżej nie mogę usiedzieć/uleżeć w jednej pozycji -wierce się strasznie i nigdzie nie jest mi wygodnie. To przypomina nieco stan po odstawieniu Tramadolu jest też taki dziwny niepokój i chęć zakończenita tripu. Jedyną przyjemną rzeczą jaką zaobserwowałem po nasionkach Powoju to takie charakterystyczne falowanie i wykrzywianie obrazu, ale biorąc pod uwagę opisane powyżej negatywne objawy fizyczne jest to przysłowiowa gra nie warta świeczki ;-)

Brałem też takie tablekti MINDSCAPING z LSA i też nie było fajnie, ogólnie to do dupy ten Powój
Ostatnio zmieniony 26 kwietnia 2009 przez userd, łącznie zmieniany 1 raz.
Niczego nie chcę tak bardzo jak zasnąć i się nie obudzić
  • 2129 / 27 / 0
@userd, wierz mi, faza po LSA może być wspaniała. Tylko trzeba mieć nasiona z Hawajów. Cały czas mam w pamięci trip po 7 nasionach hbwr. Miałem niesamowitą euforię, CEV'y, OEV'y i bardzo głębokie i trafne przemyślenia.
To mi się właśnie w LSA najbardziej podoba- myśli staja się bardzo klarowne i logiczne i na ich podstawie można dojść czasami do zdumiewających wniosków. To tak jakby coś otworzyło twój umysł i pozwoliło zrozumieć sprawy które wydawały się wcześniej ciężkie do zrozumienia.
ODPOWIEDZ
Newsy
Londyn: Ostrzeżenie przed supermocnym narkotykiem. Może być 500 razy silniejszy niż heroina

Londyńskie kluby nocne ostrzegają swoich bywalców przed niebezpiecznymi niebieskimi i zielonymi tabletkami sprzedawanymi jako ecstasy po tym, jak dwie osoby zmarły w zeszłym miesiącu po zażyciu tej substancji. Groźny syntetyczny opioid jest niezwykle silny i może być śmiertelny.

18-letni diler zakopał narkotyki w lesie. Po zatrzymaniu grzecznie zaprowadził tam policjantów

Za posiadanie i udzielanie narkotyków odpowie 18-latek zatrzymany przez lipskich kryminalnych. Policjanci zabezpieczyli środki odurzające oraz wagi, a część narkotyków podejrzany ukrywał w słoiku zakopanym w ziemi. Młodemu mężczyźnie grozi kara nawet do 10 lat więzienia.

1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.