uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 1443 / 75 / 0
https://www.forum.haszysz.com/jak-stoso ... 46118.html

Na tej stronie jeden gość twierdzi, że ripen leje się, żeby zmusić roślinę do zakończenia kwitnienia, a moja mała spokojnie sobie kwitnie i nie chcę niczego sztucznie zmieniać. Jednak zależy mi na ilości zbioru i teraz nie wiem: czy rzeczywiście ripen powinno się stosować tylko, gdy roślina nie ma szans dojść?
Proszę o odpowiedź osoby kompetentne i pewne, nie zależy mi na kolejnym temacie gdybania.
  • 528 / 4 / 0
Widzialem na haszyszu fotorelacje w ktorej gosciu polewal ripenem od poczatku kwitnienia i nic zlego sie nie dzialo ;)
Ripenem najlepiej podlewac jakies 2 tyg przed scinka, zeby topy jeszcze popuchly i bardziej dojrzaly.
2-3 podlania ripenem i pozniej czysta woda do scinki.
  • 45 / / 0
Moim zdaniem, wszystko zależy gdzie uprawiamy roślinę.
Jeżeli zależy nam na szybkim zbiorze to wybieramy ripen, szczególnie przydatny dla odmian które długo kwitną w naszym klimacie.
Wodę tradycyjne polecam, palenie wtedy ma najlepszy smak, czasami po ripenie jest chemiczny posmak.
Uwaga! Użytkownik Edamski nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12 / / 0
To chyba na koncu tak czy inaczej pluczesz rosline :nuts: Jesli caly grow robicie na organicznych to ripen odpada.
Uwaga! Użytkownik st nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Fabryka narkotyków zlikwidowana

Policjanci Zarządu w Poznaniu Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości wspólnie z Zarządem w Łodzi Centralnego Biura Śledczego Policji, przy współpracy z prokuratorami wielkopolskiego pionu Przestępczości Zorganizowanej Prokuratury Krajowej, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, której członkowie wytwarzali środki psychotropowe. W działaniach polegających na likwidacji laboratorium narkotykowego udział brali także funkcjonariusze KAS i pracownicy Wydziału Zwalczania Przestępczości Środowiskowej WIOŚ w Olsztynie.

Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.