Wątki traktujące o muchomorze czerwonym (Amanita muscaria).
ODPOWIEDZ
  • 2534 / 594 / 0
Moim zdaniem jeszcze za wcześnie.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 143 / 21 / 0
Właśnie przytargałem trzy małe okazy do domu i zastanawiam się co z nich zrobić. Dużo ledwo wyrośniętych maluchów dziś w lesie było.
  • 2534 / 594 / 0
No to pochwal się.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 143 / 21 / 0
Nie pomyślałem cyknąć foty w lesie. Chyba zrobię je w piekarniku, tylko najpierw muszę ogarnąć wiadro borowików.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 6 / 5 / 0
Bukowno (południe kraju) ani jednej amanity muscarii :( parę innych muchomorów ale ogólnie bieda.
Bardzo sucho mimo że 2 dni padało
  • 6 / 5 / 0
dzisiaj rejony Jaworzna (Śląsk) raczej biednie. kilka sztuk idzie do alkoholu będzie "na stawy"
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 8 / 1 / 0
Lubuskie, okolice Zielonej Góry - szokująco mało, ale udało się zebrać 3 sztuki. Dodatkowe 2 widziane, lecz lekko padnięte były więc zostawiłem na miejscu. Najeździć to się musiałem, gdzie w pamięci mam, że zawsze Muscarii było mnóstwo wszędzie.
  • 6 / 5 / 0
dzisiaj Bukowno (rejon Jaworzna Śląsk )Amanit bardzo dużo w różnych stadiach rozwoju. od smoczego jaja po świętego Grala.
Przy okazji zauważyłem że tam gdzie są AM tez lubią być inne grzyby.
  • 2534 / 594 / 0
  • 8 / 1 / 0
Ale grupka, taki trochę niekształtny czarci krąg niemal się tam utworzył
ODPOWIEDZ
Newsy
Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

Ksiądz podejrzany o posiadanie mefedronu. Prokuratura prowadzi dochodzenie

Prokuratura Rejonowa w Grodzisku Mazowieckim nadzoruje postępowanie wobec księdza z Archidiecezji Warszawskiej. Duchowny usłyszał zarzuty posiadania mefedronu i jego nieodpłatnego udzielenia innej osobie.