Wątki traktujące o muchomorze czerwonym (Amanita muscaria).
ODPOWIEDZ
  • 2532 / 600 / 0
Moim zdaniem jeszcze za wcześnie.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 143 / 21 / 0
Właśnie przytargałem trzy małe okazy do domu i zastanawiam się co z nich zrobić. Dużo ledwo wyrośniętych maluchów dziś w lesie było.
  • 2532 / 600 / 0
No to pochwal się.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 143 / 21 / 0
Nie pomyślałem cyknąć foty w lesie. Chyba zrobię je w piekarniku, tylko najpierw muszę ogarnąć wiadro borowików.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 6 / 5 / 0
Bukowno (południe kraju) ani jednej amanity muscarii :( parę innych muchomorów ale ogólnie bieda.
Bardzo sucho mimo że 2 dni padało
  • 6 / 5 / 0
dzisiaj rejony Jaworzna (Śląsk) raczej biednie. kilka sztuk idzie do alkoholu będzie "na stawy"
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 8 / 1 / 0
Lubuskie, okolice Zielonej Góry - szokująco mało, ale udało się zebrać 3 sztuki. Dodatkowe 2 widziane, lecz lekko padnięte były więc zostawiłem na miejscu. Najeździć to się musiałem, gdzie w pamięci mam, że zawsze Muscarii było mnóstwo wszędzie.
  • 6 / 5 / 0
dzisiaj Bukowno (rejon Jaworzna Śląsk )Amanit bardzo dużo w różnych stadiach rozwoju. od smoczego jaja po świętego Grala.
Przy okazji zauważyłem że tam gdzie są AM tez lubią być inne grzyby.
  • 2532 / 600 / 0
  • 8 / 1 / 0
Ale grupka, taki trochę niekształtny czarci krąg niemal się tam utworzył
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Fabryka meksykańskiego kartelu w Polsce. Mamy nowe informacje

Najbliższe trzy miesiące spędzą w areszcie mężczyźni podejrzani o działanie w międzynarodowym kartelu narkotykowym. Dwaj obywatele Meksyku i Polak zostali zatrzymani podczas spektakularnej akcji służb. Jak ujawniają śledczy, mężczyźni mieli powiązania z jednym z największych karteli narkotykowych w Ameryce Północnej.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Limburg: mąż przez dziesięć lat podawał żonie narkotyki i wykorzystywał seksualnie

Izba w Hasselt skierowała do sądu okręgowego sprawę 50-letniego mieszkańca Zonhoven, oskarżonego o wieloletnie podawanie żonie narkotyków oraz wykorzystywanie jej seksualnie. Sprawa odsłania jedną z najbardziej skrajnych form przemocy domowej, opartą na nadużyciu zaufania w związku małżeńskim.