Wątki traktujące o muchomorze czerwonym (Amanita muscaria).
ODPOWIEDZ
  • 22 / / 0
jak je przechowywać wysuszone
kamcys
  • 116 / / 0
ja 1 znalazłem dziś nieduży
  • 3732 / 45 / 0
Jeszcze ze dwa tygodnie i do boju muchomoooor. :diabolic:
W naszej slunskiej dziurze jest kilka przemilych brzozowych zagajnikow, gdzie tripujemy na psylocybach, juz powinny powoli wychylac kapelutki.
W tym roku klasyka fazy - muchomorowa zupka, ognisko w srodku lasu, afirmacje, tance, rozance.
Bedzie duszno. :diabolic:
osobisty kawalek internetu
Bożyszcze niedojebów, biblia degeneratów.
CosmoDo pisze:
Przed zadaniem pytania skonsultuj się ze sobą"
  • 576 / 11 / 0
kamcys pisze:
jak je przechowywać wysuszone
Najlepiej ich wtedy nie mielić i przechowywać w zamrażalniku, wsadzić w miód, cokolwiek przez co się nie zepsują :-).
O i czy w Wielkopolsce coś je widać?
Uwaga! Użytkownik howlman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 116 / / 0
mój kapelusz (bez blaszek) średniej wielkości suszy się już na szafce. Przy pierwszej w próbie z amanitą jest szansa, że zdołam poznać ją trochę bliżej? mogę zrobić trójkącik może, amanita muscaria + zolpidem + ja, co o tym myślicie? :huh:
  • 3732 / 45 / 0
Zamiast jesc zolpidem idz poszukaj w lesie drugiego kapelusza, wtedy mozliwe, ze muchomorek da sie poznac.
Zolpidem jest glupi, jak na moje to nie jest dobry miks.
osobisty kawalek internetu
Bożyszcze niedojebów, biblia degeneratów.
CosmoDo pisze:
Przed zadaniem pytania skonsultuj się ze sobą"
  • 116 / / 0
odpuszczę sobie zolpidem w takim razie. spróbuję z jednym kapeluszem, jak nic nie odczuję to poszukam z 3 sztuki na kolejną próbę
  • 1 / / 0
Żadnego czerwońca, same pantheriny. Chyba zaeksperymentuje, ktoś wie jaki jest przelicznik? Z tego co pamiętam, pantherina = muscaria x 5, zgadza się?
  • 576 / 11 / 0
Zazwyczaj są około 5x silniejsze, ale mogą być od 2 do 12 razy silniejsze(zależne od nasłonecznienia, pory dnia, wilgotności i gleby). Radziłbym dać zdjęcia bo w tym wypadku można się pomylić.Gdzieś czytałem, że występowanie w nich muskaryny jest rzadsze, co w przypadku obu grzybów i tak nie ma znaczenia.Zawierał też jakieś 2 substancje, które były antagonistami NMDA, choć nie wiem o jakim potencjale i w jakiej ilości.
Uwaga! Użytkownik howlman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 638 / 10 / 0
Dawno temu eksperymentowałem z a. pantherina, zaczynalem od jednego grzybka, zatrzymałem się chyba przy 6 małych (srednica kapeluszy ok. 5,6,7 cm ) i to był totalny kosmos hipnagogiczny. w pewnym momencie doświadczyłem jakby zatrzymania czasu, czekałem tak długo na "coś" i to czekanie było tak ciężkie i przytłaczające, że w pewnym momencie pojawiła się myśl, czy ja wogóle jeszcze żyje, jak tyle czasu minęło. dziwne, momentami nieprzyjemne, ale bardzo ciekawe z perspektywy czasu. Przy najmniejszych działających dawkach czułem się jakby lekko pijany, przy trochę większych pojawiały się krótkie wizje przy zamkniętych oczach jakby krótki sen, a jeszcze dalej totalna psychodelia i wizje z innych wymiarów nie do zrozumienia. Ogólnie polecam, ale pamiętajcie, że suszenie jest konieczne(podobno najlepiej w ok 70 stopniach), i zaczynajcie z dużo mniejszymi ilościami, tak jak radzi człowiek wyżej.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.