Oczywiście przebrnąłem przez wszystko co mi tutaj lub na trawce wpadło w ręce, ale wolę się dwa razy zapytać niż coś zniszczyć.
Zamówione nasiona to Disel Ryder x Lowryder2 z f2seeds, powierzchnia boxa to jakieś 65 cm2, wysokość jakieś 50 cm. Do boxa będą wchodziły dwie roślinki, wnętrze wyklejone kocem ratunkowym, oświetlenie to będą dwie świetlówki o łącznej mocy 200 W i łącznej wartości lumenów 2700 (co wedle tego co przeczytałem wydaje się być minimum na powierzchnię boxa) no ale więcej niestety nie da rady. Wentylacji raczej nie planujemy, ale gdyby okazało się, że w środku jest za ciepło to będziemy działać. Ziemia to zwykła ziemia ogrodowa, planujemy rozrobić ze styropianem (30% styropianu 70% ziemi).
To w sumie na tyle, jakieś uwagi, rady, ostrzeżenia ?
Po dzisiejszym robię przerwę
edit: ja polecam poczytac na haszyszu tak na forum jak i na glownej. jest tam na prawde wszystko:)
Pilzenzeit, pilzenzeit, pilzenzeit...
Konsekwencje płynące z rozporządzenia MZ ograniczającego pacjentom dostęp do medycznej marihuany
Nowe Światło na Marihuanę: Badania potwierdzają jej rolę w walce z uzależnieniami.
Długotrwałe używanie marihuany może mieć wpływ na zdolności poznawcze
TikTok: Dlaczego alkohol jest akceptowalny, a marihuana zakazana?
TikTok to jedna z najpopularniejszych platform społecznościowych na świecie, która przyciąga miliony użytkowników każdego dnia. Jednak jej polityka dotycząca treści związanych z marihuaną i alkoholem wywołuje liczne kontrowersje. Platforma całkowicie zakazuje promowania konopi, jednocześnie pozwalając na reklamowanie alkoholu pod określonymi warunkami. To podwójne standardy, które nie tylko irytują branżę konopną, ale także wpływają na postrzeganie tych substancji przez społeczeństwo.
Polska prezydencja rozpoczyna prace horyzontalnej grupy ds. Narkotyków w Radzie Unii Europejskiej
Polska objęła przewodnictwo w Horyzontalnej Grupie ds. Narkotyków (HDG) w ramach prezydencji w Radzie Unii Europejskiej na pierwsze półrocze 2025 roku. Przewodniczącym HDG został podinsp. Michał Aleksandrowicz z Centralnego Biura Śledczego Policji, a jego zastępcą dr Artur Malczewski z Krajowego Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom. Działania w ramach prezydencji to efekt wspólnej pracy Centralnego Biura Śledczego Policji oraz Krajowego Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom.
Używanie marihuany może wiązać się ze zmianami epigenetycznymi
Naukowcy podjęli się próby zbadania związku między zmianami epigenetycznymi u dorosłych osób, którzy palili lub palą marihuanę.