Druids Elixir - mieszanka w postaci napoju zawiera dużo roślin "relaksujących" także pewnie jakieś mocnej "bani" się po tym spodziewać nie można. Ale na pewno będzie chiloutowo działao.
Final Fantasy - zawiera ekstrakt z powój Ipomea Convolvuvalceae czyli LSA. Nie wiem jak wypada w porównaniu z Druids Fantasy, jednak Final Fantasy jest troche tańszy.
Love - afrodyzjak za niewielką cene.
Power i Power Max - jak po nazwie można wywnioskować mieszanka dająca kopa. Czyli działająca stymulująco.
Relax - Co do tego to ciężko powiedzieć jak mocno to bezie działało. Ale użyte tam rośliny w postaci suszu działają raczej na granicy placebo
Taifun - chyba najciekawsza mieszanka. Jest to tzw. tabaka Vilca, blisko spokrewniona z Yopo. Miesznaka zawiera ekstrakt Anandenanthera Colubrina oraz tlenek wapnia który jest zasadą i polepsza wchłanianie substancji przez śluzówkę nosa.
Nie próbowałem tych mieszanek ale wg mnie najciekawsze z nich to Final Fantasy oraz Taifun
Janusz Korwin-Mikke kandydat na prezydenta RP
Zgadzam się, zdecydowanie final fantasy i taifun będzie najcekawszą propozycją z tych mieszanek;) ciekawi mnie również druids elixir, kanna działa powyżej poziomu placebo, działanie skullap też można odczuć, szczególnie ekstraktu, do tego jeszcze dwie kolejne roślinki wyekstraktowane i postać płynna, działanie również może być interesujące, tylko troche tego mało... ;)
Połączenie damiany i triubulusa na pewno zadziała erotyzująco;)
power i power max też powinien dawać kopa i polepszać samopoczucie;)
sklep w którym je można dostać mogę pochwalić, parę razy zamawiałem z niego ziółka, a za swoich czasów szałwię i było wszystko pierwsza klasa - jak jest teraz nie mam pojęcia;) myśle że jeśli są to naprawdę ekstrakty to powinny działać w tych mieszankach na poziomie znacznie powyżej placebo;)
A co do sklepu tez zamawiałem z niego różne rośliny i jest godny polecenia!
Janusz Korwin-Mikke kandydat na prezydenta RP
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?
Narkotyki dzieci kupują na przerwie szkolnej. Ekspert: w Polsce hitem jest jedna substancja
Blisko tona narkotyków wartych 43 mln PLN zabezpieczona przez CBŚP
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji Zarządu w Lublinie, przeprowadzili realizację, w trakcie której na terenie województwa mazowieckiego dokonali likwidacji kompletnej linii produkcyjnej substancji psychotropowych w postaci 3-CMC, zabezpieczając przy tym narkotyki o łącznej wartości ok. 43 mln PLN. Śledztwo nadzorowane jest przez Lubelski Wydział Zamiejscowy Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej.
Już 7 listopada Sejm rozpatrzy projekt dekryminalizacji marihuany w Polsce
7 listopada 2024 roku odbędzie się kluczowe posiedzenie Komisji Sejmowej, na którym planowane jest rozpatrzenie projektu ustawy, która może stanowić przełom w polskim prawodawstwie dotyczącym marihuany. Przemysław Zawadzki i organizacja Wolne Konopie, autorzy tej inicjatywy, zaproponowali dekryminalizację posiadania do 15 gramów marihuany oraz umożliwienie uprawy jednej rośliny na własny użytek.
Marihuana rekreacyjna na Florydzie pozostanie nielegalna, w referendum zabrakło 3%
Marihuana rekreacyjna na Florydzie nadal będzie nielegalna pomimo, że za jej legalizacją dla osób powyżej 21 roku życia opowiedziało się 57% głosujących. Referendum odbyło się w ramach wyborów prezydenckich. Co ciekawe za liberalizacją prawa konopnego głosował będący Republikaninem Donald Trump, który udział w wyborach brał właśnie na Florydzie. Jest to o tyle ciekawe, że gubernator stanu Ron DeSantisa i przywódcy Republikanów z Florydy byli przeciwni zmianom i wydali na kampanie przeciwko legalizacji zioła wiele milionów dolarów. „Legalna marihuana to jedynie zyski dla korporacji i smród marihuany na ulicach.” – twierdzi DeSantis.