Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 131 / 9 / 0
Niestety jeśli chodzi o podanie p.o to jestem zawiedziony zarzuciłem rano 1mh alpry i po południu na początek 7,5 mg midasa p.o po godzinie dozucilem kolejne 7,5 ale sniffem efekt taki że jestem tak jakby przyjemnie śpiący a jakiś czas temu 15mg zarzuciłem p.o i po za sennością dosłownie nic. Nie opłaca brać tego p.o ale od biedy można zajebac sniff. Jestem mocno rozczarowany w szpitalu przy podaniu i.v bylo poprostu cudownie. Plus tylko taki że krótko działa i na nastepny dzien smialo mozna zarzucic opio lub napic suie alko bez obawy o depresje oddechowa. Osobiście wolę alpre i clony
  • 24 / 2 / 0
Siema, ogólnie brałem już midasa wiele razy, ale szczerze nie było to jakieś przyjemne jak np. bromek czy alpra. Mam dostęp do ampułek z midasem i chciałbym się zapytać czy warto spróbować i faktycznie jest taka duża różnica w działaniu i.v z podjęzykowym?
ODPOWIEDZ
Newsy
W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.