Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 213 / 66 / 0
@EscapeFromDeadIsland z 75 na 0 nie powinno byc az tak drastycznie - tzn jesli schodziłeś np. 75 tygodniowo a nie ze w pierwszym dniu 300 w drugim 150 i w trzecim 75 i od razu 0 %-D bierzesz jakies opio do tego? Bo jesli nie to pregabalinowy klasyk…
lol [*]
  • 70 / 6 / 0
@ErenKruger
Nie nie biorę pregabalina schodziłem z benzo. Nie biorę już #benzodiazepin miesiąc czy możliwe że po zbyt szybkim odstawieniu Pregi oberwałem podwójnie? Skręt od Pregi i odbicie z benzo?
  • 290 / 55 / 0
To raczej już sama pregaba (straszne ma efekty odstawienne). Spróbuj może bardziej w czasie rozłożyć schodzenie z niej. Daj sobie czasu i tnij dawki we własnym tempie.

Ja mogę polecić:

150-przez tydzień
75-przez tydzień
37,5-przez kolejny tydzień i mozna zerowac (wiem pierdolenie sie w dzielenie proszku z kapsułki)

Powinno obejść się bez jakichś wielkich nieprzyjemności
  • 213 / 66 / 0
@EscapeFromDeadIsland co do benzo to nie wiem bo nie brałam nigdy tak by nabawić się odbicia czy skręta. Zapytaj w „benzodiazepiny - odstawienie”.

Za to po pregabalinie już tak - u mnie branie 2-4g(!)+ i potem szybkie zejście objawiało się właśnie tak - galaretą z ciała i masakrą na psyche. 37,5 to myśle że niepotrzebny krok, ale zawsze ten x mg->0 będzie najtrudniejszy. Na szczęście on nie trwa tydzień czy dwa jak w przypadku opio a kilka dni - chociaz to zalezy pewnie od tego jak masz rozjebane gaba i ile tego benzo leciało..
lol [*]
  • 16 / 5 / 0
Pregabalinę zmniejszając dawki nie jest tak łatwo odstawić. Jeżeli człowiek ma lęki i taki ogólny niepokój, to najlepiej dołączyć do tej pregabaliny SSRI przeciwlękowe (u mnie Sertralina bardzo się sprawdziła) i do tego zaczynając od małych dawek dołączyć Opipramol (Sympramol, Pramolan) na początku tylko wieczorem później również w dzień. Opipramol działa przeciwlękowo, na początku działa usypiająco, ale później jest znacznie lepiej i nawet ciężko zauważyć kiedy tą pregabalinę całkowicie się odstawiło. Natomiast odstawienie opipramolu to jest pestka. Przetestowane na sobie. Człowiek nagle zaczyna żyć i ma do tego energię. Załączam link do badania naukowego w którym stwierdzono, iż pewne, wcale nieduże dawki Opipramolu, działają jak alprazolam. Pomimo, iż artykuł dostał grant od Polfarmy, która produkuje lek Pramolan, lek potrafi zdziałać cuda przy lękach, wewnętrznętrznym niepokoju. Są też badania naukowe i artykuły dotyczące ww. leku, iż zwiąkszają działanie leków przeciwdepresyjnych, które dzialają przeciwlękowo jak np. Sertralina. https://journals.viamedica.pl/psychiatr ... 5883/32082
  • 7 / / 0
Z czego łatwiej wam się schodziło? Z pregi czy z baclo ? Pytam bo mam duży problem z pregabaliną i zastanawiam się jak to w końcu odstawić
  • 3013 / 1015 / 0
raczej nie jestem pierwszą osobą, która dokonała takiego odkrycia, ale nie używałem wyszukiwarki, aby to zweryfikować właściwie. mianowicie, ku mojemu zdziwieniu natknąłem się na preparaty z pregabaliną dozowane po 50 mg/kapsułka, co jest znacznym udogodnieniem dla osób, których celem jest gładsze odstawienie. do niedawna sądziłem, że najmniejszą dostępną dawką jest 75 mg - taką, którą najczęściej poza 150-tkami zapisywali lekarze. ktoś jest w stanie określić od jak dawna takie ustrojstwo mamy w obrocie?

poniżej grafika - w tym przypadku produkt Sandoza. nie ukrywam, jednak czuć różnicę przy ucinaniu do zera z pułapu 75 mg, a 50.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 139 / 8 / 0
Odstawiałem to cold turkey, brałem 3 lata 600mg+ coś strasznego lęki okrutnie nasilone i ogólne złe samopoczucie, ratowałem się ketrelem w dzień i na wieczór.
Chociaż spałem normalnie bo bez kwety to by było ciężko.

Jednak póżniej wróciłem do tego i dalej na tym jadę, ale już mniejsze dawki.
  • 22 / 3 / 0
17 marca 2025przodownik pisze:
mianowicie, ku mojemu zdziwieniu natknąłem się na preparaty z pregabaliną dozowane po 50 mg/kapsułka, co jest znacznym udogodnieniem dla osób, których celem jest gładsze odstawienie.
Jest jeszcze sposób na odmierzanie strzykawką dawki, po rozpuszczeniu zawartości kapsułki w wodzie - w której pregabalina jest swobodnie rozpuszczalna. Wtedy dawkowanie staje się w pełni dowolne.
  • 351 / 112 / 0
@przodownik
W ulotce któregoś generyku kiedyś czytałem jakie są postacie leku i dawki, oraz wygląd kapsułki dla danej dawki i jak dobrze pamiętam, to są jeszcze 25mg. Niestety są mało dostępne w aptekach. Wczytaj się w ulotkę ;)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.