Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy Waleriana Tobie pomogła w problemach?
1.Tak pomogła mi w problemach.
57
77%
2.Nie pomogła.
17
23%

Liczba głosów: 74

ODPOWIEDZ
  • 2574 / 535 / 0
Ostatnio testowałem te z marki A***a. Faktycznie wydają się lepsze od H***o. Nie dość, że działanie okazuje się być mocniejsze, to smak jest bardzo przyjemny, lepszy od tych na H. Zapach jakby słodszy/nieco przytłumiony, tak bym to określił. A tych na H przerobiłem niejedną butelkę, więc trochę je kojarzę.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
  • 9304 / 1809 / 2
Ja to kiedyś popijałem. Mix waleriany z ginkgo biloba to mega synergia. Brałem jakie były na stanie, nie patrzyłem na markę czy firmę.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 252 / 76 / 0
Z reddsem (wiekszosc smakow w zasadzie) dobrze wchodza. Niemniej podobnie jak DobryWujas - ja tam lubie gorzkie....
  • 1461 / 235 / 0
Nigdy nie wierzyłem w skuteczność waleriany, na silne stany lękowe nic nie pomagała, ale też podobno dłuższe stosowanie większych dawek dopiero ma sens. Chodzi mi po głowie kupić zapas ekstraktu w kapsułkach i się suplementować te parę miesięcy na próbę, chyba poza kasą nie ma tu nic do stracenia.
  • 1455 / 592 / 0
Na sen sprawdza sie ten ekstrakt . Wycisza , uspokaja i wprowadza w sedacje a przy medytacji nawet pojawiaja sie lekkie CEVy . Jest tani jak barszcz , jest go duzo jedyny minus to ten smak i zapach ...
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 92 / 18 / 0
@zburzony możesz połączyć ją z passiflorą, podsyłam: https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC11026993/
  • 1461 / 235 / 0
Tak, znam passiflorę ale nie próbowałem jeszcze. Też myślę żeby zaopatrzyć się w herbatkę albo ekstrakt w kapsach. Moja mama fatalnie sypia i chciałbym jej ją podrzucić, bo typowe leki nasenne ją zbyt ogłupiają.
  • 2574 / 535 / 0
Nauczcie się wreszcie, że kapsułkowane i tabletkowane zioła to najgorsza forma jaką można nabyć. Waleriany również to dotyczy.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
  • 1461 / 235 / 0
@Vetulani44 podobno to prawda, ale co jest w takim razie najlepsze jak chodzi o walerianę, krople?
  • 115 / 3 / 0
Przecież w przypadku leków wyciągi są standaryzowane i w takiej formie trzeba kupować
Długo już stosuję nervomix i nawet po stimach pomaga zasnąć czy na napięcie, oczywiście w lżejszych sytuacjach.
Może wolę kapsułki niż krople, bo koty by mi spokoju nie dały

Strasznie niedoceniona ta nasza waleriana, a nie ma opcji żeby była taka zmuła jak po hydro
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.

Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.