Rośliny z rodzaju Mitragyna, rodziny marzanowatych, zawierające alkaloidy o działaniu psychoaktywnym (Mitragyna speciosa, Mitragyna hirsuta, Mitragyna javanica).
Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 205 / 64 / 0
Nie no kolega chyba źle się wyraził. Chociaż w sumie nic nie wiadomo

Swoją drogą. Pochwalcie się jakie największe dawki wrzuciliście jednorazowo. Ja jestem czikenem i więcej niż 8 gram złotego czy 5 gram zielonego nie ładowałem.
  • 195 / 61 / 0
@dasmoker
250g zwłaszcza czerwonego w ciągu weekendu zdecydowanie nie jest dobrym pomysłem, no chyba że chcesz wywalić sobie tolerancję w kosmos i być może przedawkować, co co prawda cię nie zabije, ale zdecydowanie nie jest przyjemne. W ogóle czerwony kratom jest dość zdradliwy, bo tolerancja w jego przypadku rośnie najszybciej i można się doprowadzić do takiego stanu, że bierzesz dawkę za dawką, działania praktycznie nie czujesz, aż nagle dostajesz dreszczy, mdłości, zawrotów głowy i innych objawów kratomowego overdose.
  • 65 / 11 / 0
@ledzeppelin2 Ja kratom kupuje przeważnie po 300g - wtedy wychodzi ok 220zl za taka paczke (mialem rabat u wendora wiec ostatnio za 250g dałem 180zł ;p ) więc nie jest tragicznie.

@archer no właśnie jakoś w ubiegłym tygodniu przedawkowałem (ok 40g zmiksowane z różnych rodzai) - jak wpiszesz w duckduckgo "objawy przedawkowania kratomu" to miałem wszystkie ;p najgorsze nudności i zawroty głowy, bo serio takie mocne, jak po kilku piwach ;p Od tego czasu nie umiem poczuć w ogóle tego co wcześniej. Na dzień dobry wrzuczam z 20g na początek dnia i nie czuje niestety tego tak jak wcześniej.
Chyba nadchodzi pora na detox kratomowy :)

@Saguaro99 Zmiany nastroju to chyba nieodłączny element zabawy z odmiennymi stanami świadomości. To jest tak szeroko nazywane "uzależnienie psychiczne" a raczej jego symptom. Wiesz, "wczoraj było dobrze bo dopamina/serotonina były podniesione, dziś jest chujnia bo są przez to poniżej normny" - dlatego pierwsze co to odczuwamy chęć wzięcia tego co podniesie nam neuroprzekaźniki.
Kratom przy regularnym stosowaniu na pewno wpływa na samopoczucie - czytałem, że na pewno powoduje rozdrażnienie, złość. Nie było mi dane odczuć tych symptomów, może za krótkie przerwy robie? ;p No nie wiem. Zbliżam się do detoxu kratomowego, najwyżej dam znać później co robiłem, co czułem i jak to ogarnąłem :)
-- 𝖀𝖟𝖆𝖑𝖊𝖟̇𝖓𝖎𝖊𝖓𝖎𝖊 𝖙𝖔 𝖏𝖆𝖐 𝖗𝖔𝖘𝖞𝖏𝖘𝖐𝖆 𝖗𝖚𝖑𝖊𝖙𝖐𝖆 𝖓𝖆ł𝖆𝖉𝖔𝖜𝖆𝖓𝖞𝖒 𝖌𝖑𝖔𝖐𝖎𝖊𝖒 --
  • 195 / 61 / 0
@Nefilim
20g na początek dnia to bardzo dużo. Spróbuj zejść z tych dawek. Serio, w przypadku kratomu less is more ma naprawdę sens. Ja zredukowałem ostatnio dawki i działanie, gdy już się przyzwyczaiłem do mniejszych, wcale nie osłabło. Za to wyraźnie osłabły sajdy.
  • 97 / 4 / 0
02 listopada 2024Vetulani44 pisze:
Że co, w weekend zużywasz 250 GRAMÓW? Przez dwa dni?!
Ty chyba pijesz zmielony majeranek a nie kratom.
Tak dokładnie od piątku do niedzieli zdarzało mi się pochlonac max 350g czerwonego maeng da od czołowe go vendora w Holandii, teraz trochę się uspokoiłem i ten weekend skończyłem na 190g

scalono — NIE pisz posta pod postem, używaj opcji Edytowania! @Vetulani44

Przestałem codziennie narkotyzowac się kratomem i dopijac browarami teraz spożywam 15-20g dziennie i czuje się jak najbardziej ok, chciałbym zjechać do jak najmniejszej dawki ale niszczą mnie weekendy w które ładuje pod korek chociaż i tak jest lepiej niż było

scalono x2 — przeczytaj powyższą adnotację, skończ takie pisanie. @Vetulani44

Fajnie ze można poskromić tolerancję na ten specyfik nie toksycznymi rzeczami typu grejprut czy kurkuma
  • 205 / 64 / 0
Ja może przewrażliwiony jestem, zbyt strachliwy. Ale dla mnie 350 gram prochu który średnio się trawi, i dość mocno gazuje w żołądku, niczym trawa u krów w połączeniu z browarami to trochę proszenie się o kłopoty. Mi się już te 20 gram dziennie wydaje dużo ale ja jestem paranoikiem.

Z ciekawości @dasmoker . Jakie są efekty przy takich dawkach?
  • 3013 / 1015 / 0
przyszło do mnie 100 g kratomu (Red Maeng Da), które zamówiłem i jestem po porannej konsumpcji, tj. herbaty z ok. 8 gramów. to raczej niewielka ilość sądząc po mojej obecnej tolerancji na opiaty, ale pomimo tego odczułem lekki efekt i redukcję skręta po farmaceutykach. kratom jest na tę chwilę moją jedyną i ostatnią nadzieją, aby przerwać i zaniechać używania opioidów, oczywiście na jakiś czas. mimo, że ciąg, w którym obecnie jestem jest dosyć krótki, to i tak były ogromne problemy z rzuceniem i zrobieniem przerwy, chociażby celem zbicia tolerki. ilość stu gram powinna wystarczyć, aby załagodzić negatywny stan psychiczny i fizyczny po odstawieniu. mam nadzieję, że dzięki temu mi się uda. szczegóły i późniejsze rezultaty będę relacjonował, bo póki co nic wiążącego nie zaszło.

komuś tutaj kratom pomógł przy odstawieniu farmaceutycznych opioidów? chętnie bym przeczytał czyjeś doświadczenie związane z tym procesem przy użyciu kratomu.

pozdrawiam entuzjastów tego ziela, przodownik!
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 205 / 64 / 0
@przodownik

Ja przechodziłem z kody na kratom przy tolerce 240 mg 2x dziennie. Zarzucałem 5 gram zielonego 4 razy dziennie. Skręta znosi tak w 60%. Samopoczucie nienajgorsze ale ciało słabe, problemy z trawieniem, ogólne osłabienie, problemy ze snem. Jakoś po 2 tygodniach zredukowałem do 10 gram i było spoko. Jak ci się chce możesz przejrzeć moje stare posty, trochę o tym pisałem rok temu.

Dużo zależy od twojej tolerki. Biorąc ogromne dawki lepiej najpierw zredukować na tyle ile to możliwe i dopiero potem wchodzić na herbatkę, ewentualnie już po skręcie jak jesteś twardzielem. Inaczej będziesz musiał wsypywać w siebie kilogramy prochu co jest średnio zdrowe i finansowo opłacalne.
  • 3013 / 1015 / 0
rozumiem, mam nawet podobne spostrzeżenia jak ty odnośnie mocy przeciwskrętowej kratomu - jak dojdzie się już do naprawdę niskich dawek opio, to ze spokojem kratom się sprawdzi przy redukcji objawów odstawiennych. tak też bym to ocenił - 60% redukcji objawów, nadal człowiek czuje tego skręta, ale jest jakoś tak, powiedzmy, znośnie przy nienajgorszym samopoczuciu.

ja dzisiaj rano wypiłem herbatkę z 7 g i było w porządku, później nie piłem bo chce się trochę przemęczyć, ale na wieczór będę robił z 7-8 g, aby noc przeszła jako tako. do tego Lorafen (lorazepam) i powinno pójść gładko. mam nadzieję, że gorzej już nie będzie i to końcówka obj. abstynencyjnych.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 97 / 4 / 0
05 listopada 2024PsychoDMT pisze:
Ja może przewrażliwiony jestem, zbyt strachliwy. Ale dla mnie 350 gram prochu który średnio się trawi, i dość mocno gazuje w żołądku, niczym trawa u krów w połączeniu z browarami to trochę proszenie się o kłopoty. Mi się już te 20 gram dziennie wydaje dużo ale ja jestem paranoikiem.

Z ciekawości @dasmoker . Jakie są efekty przy takich dawkach?
dokładnie jest tak jak mówisz to bardzo niezdrowe, sam martwie sie o swoje zdrowie i życie tym bardziej ze jeszcze nieco ponad rok temu raczylem sie kodą z naszego ulubionego preparatu z potezna dawka sufla na współ z browarami okolo 2lata ale nałóg teraz kratomowo-alkoholowy jest silniejszy ode mnie . A jesli chodzi o dzialanie jest gorsze niz na poczatku po 5g ale wciaz wyczuwalne a problemow żoładkowych nie uświadczylem nigdy
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".