Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 915 / 286 / 5
Właśnie podali do publicznej informacji wyniki Phase 3 clinical trial (eee trzecie badania kliniczne? część trzecia badań klinicznych? coś takiego po polskiemu) dotyczące bezpieczności stosowania axs-05 (auvelity) na Alzheimer's disease agitation (czyli jakby nadmierną emocjonalność spowodowaną alzheimerem, pobudzenie emocjonalne, nie wiem jak to wytłumaczyć do końca). Zarówno wykazał się sporą skutecznością podczas Phase 1 i 2 jak i dobrą tolerancją podczas Phase 3, więc najprawdopodobniej jakoś w krótce dostanie FDA approval (czyli zatwierdzenie przez rząd amerykański leku, dopuszczenie do sprzedaży, no coś takiego).
Również prawdopodobne jest iż axs-05 kiedyś (może) zostanie zarejestrowane na uzależnienie od nikotyny bo też są prowadzane badania kliniczne. Ale to raczej późniejsza przyszłość.
"Nie istnieję, nigdy nie istniałem, ale skoro Ty już istniejesz to może i ja zaistnieję."
"Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 81 / 11 / 0
Dostałem właśnie bupropion od magika, od razu polecacie "suplementowac" do niego dexa czy lepiej poczekać chwilę, co z pregabą? Nie zaszkodzi w mixie? Bo biorę 450-600 i raczej z niej łatwo nie zejde
Uwaga! Użytkownik elcamino nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 915 / 286 / 5
@up pregabalina może trochę zaszkodzić, ale jeżeli mimo tolerancji dobrze Ci działa na lęk, niepokój czy coś podobnego to powinna pomagać, bo bupropion może takie objawy nasilić.

Co do poczekania, ja bym tydzień poczekał. Bo:
Po pierwsze, po tygodniu bupropion wraz z aktywnymi metabolitami osiągnie poziom stacjonarny.
Po drugie, po tygodnie działanie inhibitujace na cyp2d6 również będzie w miarę stacjonarne. Będzie powoli rosło wraz z ciągłym braniem bupropion ale w ciągu pierwszego tygodnia-dwóch rośniej najszybciej.
"Nie istnieję, nigdy nie istniałem, ale skoro Ty już istniejesz to może i ja zaistnieję."
"Żona kocha, warto żyć!"
  • 81 / 11 / 0
Dziwna sprawa. DXM na czysto/na samej predze w dawkach 300mg działał fajnie i euforycznie, bez żadnych stanów splątania, sedacji czy innych gówien, małe dawki nie działały w ogóle. Natomiast na bupropionie 150 po wzięciu zaledwie 30 mg kaszlaka pojawiła się taka dziwna sedacja, depersonalizacja i splątanie że nie pamiętałem co mówiłem chwilę temu albo miałem też wrażenie że obraz na który patrzę kątem oka faluje. Brać jutro więcej czy coś się dzieje nie tak i lepiej odstawić dexa?
Uwaga! Użytkownik elcamino nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 915 / 286 / 5
@elcamino DXM brany bez bupropionu metabolizuje się do dxo, który to ma znacznie bardziej dysocyjne działanie niż DXM. DXM działa mocno na serotoninę, która to wywołuje sedację lekkie oev (lub nie lekkie, zależy od dawki). Możesz brać przez jakiś czas dalej 30mg, powinno się znormalizować.
A brałeś coś jeszcze poza pregabaliną, bupropionem i DXM? Pytam zarówno o leki przeciwgrzybiczne jak i grejpfruta.
"Żona kocha, warto żyć!"
  • 81 / 11 / 0
@Detronizator2 jedynie leki na zapalenie ucha środkowego ale z tego co czytam to jeden jest przeciwbakteryjny a drugi przeciwzapalny, grejpfruta dziś nie jadłem
  • 915 / 286 / 5
Receptory serotoninowy szybko się upregulują więc te efekty zmaleją na sile ale nie znikną. Zwłaszcza jeżeli będziesz zwiększał dawkę.
Oraz pewnie jesteś jakoś bardziej wrażliwy na DXM niż średnia.
"Żona kocha, warto żyć!"
  • 577 / 177 / 0
@elcamino
A jakie konkretnie leki jak można by wiedzieć? Też mogą wpływać na metabolizm DXM. Ogólnie ciekawe też, bo u mnie sytuacja wygląda odwrotnie: bez bupropionu (czy innego blokowania CYP2D6) mam bardzo dużo uboków, zamulenia i "kaca" następnego dnia, a funkcjonowanie podczas tripu jest praktycznie niemożliwe. Za to z bupropionem zero uboków, tylko czysty trip (a przynajmniej tak było kiedyś zanim wyżarłem go tonę). Chociaż jak czytałem to niektórzy właśnie mają tak jak ty i przy blokowaniu CYP2D6 mają pełno uboków i odklejenia.
użyj innego podpisu, ten rozwala stronę - Administratorzy Hyperreal.info.
  • 915 / 286 / 5
https://drug-interactions.medicine.iu.e ... Table.aspx
@NiebieskiLis tutaj jest większość (jeżeli nie wszystkie) substancje, które mogą oddziaływać na enzymy wątrobowe.
"Żona kocha, warto żyć!"
  • 3 / / 0
Ktoś jeszcze opisze swoje wrażenia z tego mixu ? Bo jestem bardzo zainteresowany jak na was działał w dłuższej perspektywie
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Brazylijskie służby znalazły narkotyki na polskim statku. Ponad 100 kg kokainy

Brazylijska marynarka wojenna ujawniła na polskim statku "Polsteam Łebsko" 134 kilogramy kokainy. Narkotyki miały zostać przetransportowane do Maroka. Wiadomo, co dalej z polskim masowcem

Narkotykowy proceder w centrum przemyśla przerwany przez CBŚP

Funkcjonariusze CBŚP wspierani przez kontrterrorystów rozbili zorganizowaną grupę przestępczą powiązaną z pseudokibicami, która w centrum Przemyśla „w biały dzień” handlowała narkotykami. Zatrzymano dwóch mężczyzn i zabezpieczono narkotyki o wartości 1 mln PLN. Sprawę nadzoruje podkarpacki pion PZ Prokuratury Krajowej w Rzeszowie.

Syrop "przyjaciel matek". Dzieci spały jak zabite, niektóre nigdy się nie budziły

Syrop dla dzieci na bazie opium i alkoholu? A może preparaty z kokainą lub heroiną na różne dolegliwości? To produkty, które w minionych wiekach były powszechnie stosowane zarówno w uspakajaniu oraz leczeniu dzieci, jak i dorosłych. Dopiero z czasem okazało się, że preparaty te bardziej szkodziły niż pomagały.