Również prawdopodobne jest iż axs-05 kiedyś (może) zostanie zarejestrowane na uzależnienie od nikotyny bo też są prowadzane badania kliniczne. Ale to raczej późniejsza przyszłość.
"Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
Co do poczekania, ja bym tydzień poczekał. Bo:
Po pierwsze, po tygodniu bupropion wraz z aktywnymi metabolitami osiągnie poziom stacjonarny.
Po drugie, po tygodnie działanie inhibitujace na cyp2d6 również będzie w miarę stacjonarne. Będzie powoli rosło wraz z ciągłym braniem bupropion ale w ciągu pierwszego tygodnia-dwóch rośniej najszybciej.
"Żona kocha, warto żyć!"
A brałeś coś jeszcze poza pregabaliną, bupropionem i DXM? Pytam zarówno o leki przeciwgrzybiczne jak i grejpfruta.
"Żona kocha, warto żyć!"
Oraz pewnie jesteś jakoś bardziej wrażliwy na DXM niż średnia.
"Żona kocha, warto żyć!"
A jakie konkretnie leki jak można by wiedzieć? Też mogą wpływać na metabolizm DXM. Ogólnie ciekawe też, bo u mnie sytuacja wygląda odwrotnie: bez bupropionu (czy innego blokowania CYP2D6) mam bardzo dużo uboków, zamulenia i "kaca" następnego dnia, a funkcjonowanie podczas tripu jest praktycznie niemożliwe. Za to z bupropionem zero uboków, tylko czysty trip (a przynajmniej tak było kiedyś zanim wyżarłem go tonę). Chociaż jak czytałem to niektórzy właśnie mają tak jak ty i przy blokowaniu CYP2D6 mają pełno uboków i odklejenia.
@NiebieskiLis tutaj jest większość (jeżeli nie wszystkie) substancje, które mogą oddziaływać na enzymy wątrobowe.
"Żona kocha, warto żyć!"
Czy świadek może odmówić odpowiedzi na pytania w sprawie o narkotyki? Analiza art. 183 K.p.k.
Konsekwencje płynące z rozporządzenia MZ ograniczającego pacjentom dostęp do medycznej marihuany
Brazylijskie służby znalazły narkotyki na polskim statku. Ponad 100 kg kokainy
Brazylijska marynarka wojenna ujawniła na polskim statku "Polsteam Łebsko" 134 kilogramy kokainy. Narkotyki miały zostać przetransportowane do Maroka. Wiadomo, co dalej z polskim masowcem
Narkotykowy proceder w centrum przemyśla przerwany przez CBŚP
Funkcjonariusze CBŚP wspierani przez kontrterrorystów rozbili zorganizowaną grupę przestępczą powiązaną z pseudokibicami, która w centrum Przemyśla „w biały dzień” handlowała narkotykami. Zatrzymano dwóch mężczyzn i zabezpieczono narkotyki o wartości 1 mln PLN. Sprawę nadzoruje podkarpacki pion PZ Prokuratury Krajowej w Rzeszowie.
Syrop "przyjaciel matek". Dzieci spały jak zabite, niektóre nigdy się nie budziły
Syrop dla dzieci na bazie opium i alkoholu? A może preparaty z kokainą lub heroiną na różne dolegliwości? To produkty, które w minionych wiekach były powszechnie stosowane zarówno w uspakajaniu oraz leczeniu dzieci, jak i dorosłych. Dopiero z czasem okazało się, że preparaty te bardziej szkodziły niż pomagały.