Reszta nie pasująca do powyższych
  • 17 / / 0
Macie jakieś doświadczenie z nitrogliceryna? Agmatyna która też zwiększa poziom tlenku azotu i powinna robić ładna pompę przymulała mnie i czułem się struty po tym. Rozumiem że nitrogliceryna też musi być przerobiona w wątrobie.

Myślałem jeszcze nad inhalacja MONOtlenku azotu ale wszędzie sa tylko butle z N2O a nie NO.

Taka ciekawostka: jak podaje chatgpt azot z powietrza przechodzi tylko przez krew i nie jest wykorzystywany a dostarczać azotu moze tylko jedzenie. Np arginina jest dostarczycielem NO . Organizm wytwarza z pokarmu dziennie około 20g tlenku azotu.

Różne substancje też działaja rozszerzająco na naczynia np beta mimetyki na astme ale czy dając podobny efekt?
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich