Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Siemano ;) Powiem Wam, że to absolutnie najmocniejsza i najdziwniejsza substancja, z jaką miałem do czynienia. Doświadczenia jakie posiadam z substancjami psychoaktywnymi to: alkohol w bardzo dużych ilościach i do wszystkiego, benzo, opiaty (od kodeiny przez tramal po oksykodon), wszelkie stimy (feta, kryształ, MDMA, koks etc.). Baclofen zacząłem przyjmować bo przepisali mi to na oddziale leczenia uzależnień (!) i w dawkach powyżej 100mg działa na mnie jak mieszanka piguł, amfy, koksu i kryształu. Coś nieprawdopodobnego że środek przepisywany głównie alkoholikom działa empatogennie i prospołecznie jak dobre piksy, libido jest wysokie jak na koksie czy fecie, wzrost motywacji bardzo wyraźny; substancja jest najbardziej niebezpieczna dla osób takich jak ja: politoksykomanów, na dodatek wiecznie nienasyconych. Zastanawiam się jak bezpiecznie z tego wylądować, najgorsze że wciąż zachwycam się tym działaniem (to że powoduje wyrzut dopaminy to wiadomo ze źródeł, i już samo w sobie jest niebezpieczne, ale skąd ta empatia jak po naprawdę całkiem niezłych pigułach?), a w połączeniu z pregabaliną (też dostałem w pakiecie na terapii od psychiatry, dzięki kurwa za ten miks...) to naprawdę jest solidne jebnięcie a mam porównanie bo jednak brałem praktycznie wszystko przez połowę swojego życia :)
Najbardziej się boję odstawienia bo już wcześniej miałem jazdy w stylu wyrzucam ten syf do kibla i daje sobie z tym spokój - po czym kończyło się standardowym otępieniem i brakiem motywacji, charakterystycznym dla wszystkich stymulantów - nieważne czy to kryształy czy inny koks/feta; chociaż nigdy na nich nie leciałem długo ze względu na zjazd, u mnie bardzo mocny... I znowu wracałem. Najgorsze że to lek, który przepiszą Ci zawsze i wszędzie jak przyznasz się do uzależnienia od alkoholu, to nie jest już większy problem z dostaniem tego jak z benzo aktualnie. Naprawdę przestrzegam przed tym ścierwem. Żeby za 10 lat nie było dokumentów jak teraz o oksy, bo na pewno ten lek pomaga na uzależnienie od alkoholu, wpierdala Cię po prostu w większe gówno, nawet jeśli przyjmuje się go zgodnie z zaleceniami. Ja często traciłem przytomność bo wyższych dawkach (absolutnie NIE łączyć z alkoholem!), budziłem się z opuszczonymi spodniami i piskiem w uszach. Został mi ostatni słoik 25-tek i obym bezpiecznie wylądował, trzymajcie kciuki...
  • 917 / 235 / 0
Baclo to specyficzny lek, na bóle kręgosłupa, tzw.rwe kulszową niezastąpiony. Ale ja nie o tym.. Mam ziomka grzeje dużo 120mg mietka,3 klony, 3difki, apteka weed, wszytko w ilościach hurtowych.. I mówi -baclo brał i wogóle na niego nie działa, pomyślałem że to wina tolerancji na inne leki i poczęstowałem go 3 tabsami po 25mg. Na następny dzień zachwycony pisał że go ścięło z nóg na parę godzin i ogólnie zajebioza. Jednym słowem zadowolony😀 Ja łykam raz na tydzień, zjadam 50mg i fazka lajcik, lekkie upicie, fajnie tylko kaca zawsze mam jakbym popił . Cóż, coś za coś.
  • 28 / 3 / 0
Pamiętam że przy pomocy baklofenu, motywacji, energii jaką mi dawał udało mi się w pół roku zrzucić 20kg, robiąc domowe treningi i biegając
  • 356 / 113 / 0
17 grudnia 2023epyx pisze:
@Chlodwig Na niektórych Baclofen nie działa rekreacyjnie, w co aż cięzko uwierzyć, bo przy dawkach 50mg bez tolerancji powinna być jazda
Na mnie nawet 100mg baklo solo nie robi wrażenia, a wystarczy 150mg pregi i 25mg baklo i jest super luz i motywacja. Ale efekt stymulujący zaczyna się od 40mg baklo i więcej. Piszę o dawkach jednorazowych. Niestety przy wyszych dawkach rośnie tolerancja, a przy dawkach 150 pregi i 25 baklo rano i to samo wieczorem, działanie czuć cały czas. Szkoda, że człowiekowi brakuje większych atrakcji i zwiększa się dawki na specjalne okazje, czy weekendy.
  • 7 / / 0
Cześć Wam. Co mam powiedzieć lekarzowi aby przepisał baklofen? Iść do psychiatry czy do neurologa?
  • 5043 / 863 / 0
Rodzinny da.
Powiedz że na spięte mięśnie dostawałeś bo praca fiz i pomagało.
To jest jeszcze lek nie podejrzliwy
Możesz powiedzieć , że Siurdalud lelars przypisał, ale po nim byłeś otumaniony .
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 927 / 288 / 5
akurat z rodzinnym to ostatnimi laty jest problem, widzą wszystkie wystawione recepty, więc bajeczki, że już dostawałeś dany lek już nie przejdzie. Znaczy nie musi sprawdzać ale ryzyko jest i już niczego nigdy nie dostaniesz. Ostatnio nawet papierowe widzą (znaczy jeżeli wykupisz).
Nie wiem jak stare recepty widzą, e-recepty to chyba wszystkie, a te zrealizowane z nfz to wszystkie od 2008 chyba.
"Nie istnieję, nigdy nie istniałem, ale skoro Ty już istniejesz to może i ja zaistnieję."
"Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 203 / 30 / 0
Kompletnie nie odnajduję w baklofenie niczego przyjemnego. Mimo, że Fenibut wspominam niesamowicie dobrze to baklofen w żaden sposób nie przypomina mi działania Fenia. Działa nawet odwrotnie do fenibutu, który zawsze dawał euforię, empatię, motywację i mega podnosił libido :)

Co więcej, następny dzień wygląda tragicznie. Próbowałem od najmniejszych dawek do max 75 mg. Lekkie, nieprzyjemne oszołomienie a następnie długi sen i pobudka z mdłościami, zawrotami głowy i silnym osłabieniem (pomijam już przedziwne zaparcia, których nigdy nie doświadczałem ;)).

Jaka dawka Baklofenu odpowiadać może sile działania 1200 mg Fenibutu?
  • 927 / 288 / 5
To tak się nie da porównać. Te substancje (baclofen i phenibut) mają zupełnie inne mechanizmy działania. Baclofem - GABA-B phenibut - GABA-A, a te receptory poza podobna strukturą ligandów niewiele łączy. Działają tak naprawdę zupełnie inne, więc niezależnie od dawki nigdy nie osiągniesz tekiego samego efektu.
To tak jakbyś chciał porównać mocą ketaminę i alprazolam. (Może troszkę przesadzam z porównaniem ale nie dużo).
"Nie istnieję, nigdy nie istniałem, ale skoro Ty już istniejesz to może i ja zaistnieję."
"Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 2394 / 653 / 0
Czy można używać baklofenu jako substytutu za pregabalinę ?? Czy jego działanie bez tolerancji jest podobne do tego co daje prega??

scalono - detronizator

@ Detronizator2 Dobra chuj tam z konsekwencjami, od dupy strony się za to zabieram xD

Co daje bez tolerki lepszą fazę 600-1k pregi na czysto czy odpowiednia ilość baklo ?? Tą pierwszą Panią znam i mam już jej serdecznie dosyć. :/ Za to ten cały baklo przykuł moją uwagę nie będę ukrywał

Jak zły dział proszę o relokację wpisu Panie Detronizator xD

proszę bardzo, przeniesiono do odpowiedniego działu hehe - detronizator
ODPOWIEDZ
Newsy
Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

"Narkociak" próbował przemycić narkotyki do więzienia

Koci kurier z narkotykami wpadł na gorącym uczynku. Strażnicy kostarykańskiego więzienia zatrzymali kota, który do futra miał przyklejone paczki z marihuaną i crackiem. Zwierzak próbował przedostać się na teren zakładu karnego.