Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
Jakie grzyby są Twoim zdaniem najlepsze?
Krajowe łysiczki
965
62%
Krajowe muchomory
103
7%
Importowane (wszystkie wrzucam do jednego wora)
490
31%

Liczba głosów: 1558

ODPOWIEDZ
  • 1037 / 242 / 0
Pytanie techniczne, będę bawił się w hodowlę pierwszy raz odmiana jakaś tam nie pamiętam gow kit gotowy, chce utrzymać stałą temperaturę w szafce, kupić matę grzewczą czy żarówka 50w z kartonowym wieczkiem by się światło nie wydostawało tylko generowało ciepło wystarczy ?
Jakie znaczenie ma woda którą będę zraszać grzybnie wiadomo butla szklana woda odstana tak by wyszedł z niej chlor i z szungitem na dnie by wyczyścić ją ile się da.
  • 364 / 109 / 0
Jeśli chodzi o wodę to ja zawsze przegotowywałem w czajniku, po czym czekałem aż ochłodzi się do temperatury pokojowej i wtedy zalewałem , lub psikałem do środka, zawsze wychodziło ok
"Life pain always sexy"
  • 920 / 162 / 0
Ja zalewam do moczenia między rzutami wodą prosto z kranu.

Nie pryskam powierzchni ciastek.
  • 1037 / 242 / 0
Ja mam bzika na punkcie strukturyzowana wody itd, szamańskie wynalazki heh zobaczymy. Ogólnie tak dzbanek 2 litrowy dobrze umyty wrzuciłem szungit i trochę kryształu górskiego, kiedyś sobie tego sporo na kopałem, wodę z kranu zagotowałem poczekałem aż ostygnie wlałem do dzbanka i postawiłem go na oknie tak by promienie słońca padały na wodę, wiem może chuja to da ale mam takie pierdolnięcie na punkcie upraw zawsze musi być trochę dziwacznie.
Grzybki mam w lodówce jak wrócę z pracy po 22 zaleje je wodą nakuje widelcem i wstawię do lodówki żeby rano włożyć do worka i rozpocząć proces hodowli, będę relacjonował wyniki moich udziwnień.
Generalnie najbardziej istotne jest by dobrze wystartowały pierwsze dni czyli temperatura miejsce i obserwacja postępów.
Odmiana to CAMBODIAN GROWKIT
  • 1 / / 0
Siemka, wie ktoś może co to za narośl na kapeluszach? Nie jest to mój pierwszy growkit, ale takie coś wiedzę po raz pierwszy. Poza tym wszystko szło dobrze, piny wyszly po ok. 7 dniach, zapach normalny.
(zdjęcia z wczoraj i dzisiaj)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 920 / 162 / 0
Mutacja. Wyrasta mu z czoła noga.
U mnie trafiają się czasem takie.
Jadalne ;)

Fuzja - D5

To samo co wyzej
  • 1037 / 242 / 0
Od ostatniego postu w tym wątku, grzybki w końcu się pokazały :) a już straciłem nadzieję że coś mi z tego wyjdzie.
Ogólnie trochę spieprzyłem hehe pierwszy raz to można wybaczyć ponieważ nie pokłułem ciastka po całej powierzchni tylko w miejscu gdzie grzybki się pokazały, jest to możliwe że reszta pustych miejsc jest tym spowodowana ? ma to tak istotne znaczenie ? bo myślałem że to kwestia tego by woda wszędzie dotarła ale po 12h w wodzie powinno dobrze nasiąknąć.
Teraz pytanie czy jak zbiorę pierwszy plon to mogę jeszcze nakłuć na mniej więcej 0,5cm/1cm i nie uszkodzę tym grzybni ? ponieważ liczyłem że cała powierzchnia będzie porośnięta grzybkami, wrzucę zdjęcie proszę oceńcie to.
Aha i jak to zrobić po zbiorze, przekłuję całe ciastko i zalać je znowu wodą do samej góry na 12h ?
  • 1037 / 242 / 0
Dobra kolejna sesja zdjęciowa przed zbiorem XD wyszło około 220G mokrego materiału. Ciastko zalałem żeby napiło się wody i heja od nowa
  • 1037 / 242 / 0
Kolejna partia już prawie gotowa do zbioru :) trochę dziwne te białe kropki na kapeluszach, będzie kilka abortów ale generalnie zdrowo to wygląda :)
  • 90 / 14 / 0
Który moment na zbiory jest bardziej odpowiedni? Słyszałem ze Grzyby tracą na mocy gdy są przerośnięte.
Jedni uważają ze powinno sie zbierać przed pęknięciem zasnówki, drudzy że chwile po pęknięciu, i zastanawiam sie czy nie spóźniłem sie kilka godzin. Co myślicie? To moja pierwsza styczność z tym tematem i zależy mi na zdobyciu rzetelnej wiedzy, a jak można zauważyć szkół jest wiele…
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

Masowe ilości kokainy na masowcu. Kucharz w areszcie

Blisko pół tony kokainy o wysokiej czystości przejęły argentyńskie służby na masowcu Ceci w porcie rzecznym San Lorenzo. Do udziału w przemycie przyznał się okrętowy kucharz.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.