Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 507 / 194 / 1
Stale bierzesz jakieś leki? Teraz nie musisz iść do przechodni ani telefonować. Możesz zgłosić online, że potrzebujesz e-recepty. Pod warunkiem, że wcześniej wybrałeś/aś przychodnię i lekarza podstawowej opieki zdrowotnej, bo to do lekarza POZ trafi Twój wniosek o wystawienie e-recepty (nawet jeśli leczysz się na chorobę przewlekłą u specjalisty lub prywatnie).
No generalnie wszystko da się znaleźć w jakomś minutę na pacjent gov
Uwaga! Użytkownik SerioSergio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 573 / 103 / 0
To po prostu działa tak że twój lekarz z POZ dostaje prośbę na wystawienie zamówionej recepty, u mnie nigdy nie działało, ale pewnie zależy to głównie od woli magika
:tabletki:
  • 155 / 9 / 0
W sumie chodzi o JP wiec ciekawa jestem xdd
Bo kiedyś w chwili rzucania wszystkiego poprosiłam go żeby zablokował moj pesel i już nie umiem przez jego str
  • 3229 / 549 / 0
Bo kiedyś w chwili rzucania wszystkiego poprosiłam go żeby zablokował moj pesel i już nie umiem przez jego str
Mam taką teorię że palenie mostów to jakiś rodzaj bardzo niebezpiecznej psychozy który w przypadku benzo nie działa. Może przy innych używkach ok, ale benzo a właściwie jego nagły brak rozpierdala całkowicie funkcjonowanie na długie miesiące jeśli były brane długo nalogowo i potem są takie problemy. Weźcie to sobie do serca :(
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 155 / 9 / 0
Hahaha dzięki za radę, nie spaliłabym mostu gdybym była w ciągu benzowym of kors 😃
Wtedy to mega lipa
  • 3229 / 549 / 0
Ja i takie rzeczy potrafiłem. Ostatnio jak byłem na ciągu depresantow benzo prega SSRI to się tak zajebiście czułem że pomyślałem że na trzeźwo będzie jeszcze lepiej o czym nieomieszkalem poinformować lekarza.
Dziś z przykulonym ogonem muszę pokazać papier z dojebanymi efkami na benzo co dyskwalifikuje mnie do kontynuacji leczenia.

A co do pana jp to sam nie wiem czy jego działanie będzie kontynuowane w takiej sytuacji. Recepty nie miałem już od lipca żadnej więc karta poniekąd się czyści ale jeszcze naiwnie wierzę że może bozia uzdrowi.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 314 / 78 / 0
Dostałem cynka od aptekarki że od jutra jest zmiana w realizacji recept no i niestety jak ktoś chce wykupić zapasany na dłużej niż 4 miechy to nie wykupi
  • 41 / 2 / 0
Ale wchodzi ustawa czy jakaś regulacja?
  • 41 / 2 / 0
"Pacjent od dnia realizacji recepty może otrzymać maksymalnie ilość produktu leczniczego, środka spożywczego specjalnego przeznaczenia żywieniowego lub wyrobu medycznego niezbędną pacjentowi do 120-dniowego okresu stosowania wyliczonego na podstawie określonego na recepcie sposobu dawkowania".
  • 633 / 153 / 0
@calonex @krzychv Część poradni ignoruje takie zgłoszenia, albo twierdzą, że w oprogramowaniu im tego nie wyświetla. Lepiej kontaktować się bezpośrednio z placówką, inaczej można się nie doczekać.
@drakan9 To zależy od dawkowania leku na recepcie. Farmaceuta to przelicza. Do tej pory mogłeś wydać pacjentowi na 180 dni terapii, teraz tylko na 120 dni. To nie jest tak, że ktoś nie będzie chciał wydać leku - nie może, za to są surowe kary. Kontrolerzy już zacierają ręce...

Urzędasy jadą dalej z restrykcjami, tak jak mnie ostrzegano:
https://cowzdrowiu.pl/aktualnosci/post/ ... ecepturowe
Strącili ze stołka tego, który wsypał ich pośród jak wrażliwych danych grzebią w ministerstwie, ale nie zmieniło to kierunku w jakim zmierza cały system.
https://www.rynekzdrowia.pl/E-zdrowie/J ... 030,7.html

Jeśli szantażowano, atakowano i zastraszano medyków, to ciekawe na kogo i kiedy wyciekną takie zapisy z monitoringu:
https://www.rynekzdrowia.pl/Prawo/Kamer ... 034,2.html
Przy tym jakie rzeczy już "latają" w pewnych kręgach, nie zdziwię się jak i to zostanie wykorzystane przeciwko ludziom.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

Masowe ilości kokainy na masowcu. Kucharz w areszcie

Blisko pół tony kokainy o wysokiej czystości przejęły argentyńskie służby na masowcu Ceci w porcie rzecznym San Lorenzo. Do udziału w przemycie przyznał się okrętowy kucharz.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.