Generalnie miniarki nie są dużym problemem, chyba że w apokaliptycznej ilości. Mam je na outdoorze i miałem w zeszłym roku. Stosowałem lepce, które ograniczyły liczebność ale nie wybiły.
Poczytaj sobie, jak z nimi walczyć, jeśli Ci się chce. Można przygotować oprysk z wody z olejem neem i odrobiną mydła w płynie, choć nie próbowałem. Byle nie robić tego w słońcu!!
Czy możesz usunąć ten liść - zawsze możesz, ale czy odbije się to na roślinie, zależy od tego, ile tych liści w sumie ma. Jeśli nie ma w nim już miniarki, to usunięcie nic nie da.
To automat, czy jakiś fast version? Przydałoby się zdjęcie, na którym widać roślinę z profilu. Na tej fotce wygląda, jakby była potężnie wyciągnięta (z braku wystarczającego światła), albo to jakieś złudzenie i tym bym się bardziej martwił.
Jak już wspominałem, miniarki nie są dużym problemem, póki ich liczebność jest mała. Zrobią tunele w kilku liściach, a potem roślina produkuje ich tyle, że ich wybryki giną w gąszczu. Też bardzo przejąłem się, jak pierwszy raz je odkryłem, ale niepotrzebnie.
Medyczna marihuana działa – polemika z tekstem OKO.press. Odpowiedź autora: dowody są słabe
Czy świadek może odmówić odpowiedzi na pytania w sprawie o narkotyki? Analiza art. 183 K.p.k.
Używanie marihuany może wiązać się ze zmianami epigenetycznymi
Naukowcy podjęli się próby zbadania związku między zmianami epigenetycznymi u dorosłych osób, którzy palili lub palą marihuanę.
Rewolucja w leczeniu bólu po 20 latach. FDA zatwierdza przełomowy lek
Suzetrygina to pierwszy od ponad 20 lat nowy lek przeciwbólowy, który nie jest opioidem i nie powoduje uzależnienia. To przełom w leczeniu ostrego bólu, dający pacjentom bezpieczniejszą alternatywę w obliczu trwającego kryzysu opioidowego.
Polska spółka ma zgodę na import dużej ilości marihuany medycznej
THC Pharma - spółka zależna od Cannabis Poland - otrzymała z Głównego Inspektoratu Farmaceutycznego pięć pozwoleń na zsumowaną ilość 249,99 kg na import do Polski surowca farmaceutycznego jakim jest marihuana medyczna.