Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
77
26%
Thioco
216
74%

Liczba głosów: 293

ODPOWIEDZ
  • 553 / 117 / 0
27 maja 2023Retrowirus pisze:
No właśnie ja też się kiedyś wpakowałem w przyzwyczajenie praca= koda
I faktycznie- byłeś fajniejsza wersją siebie

No ale dzien w dzień to żołądek i skóra się zaczęły psuć .pomijając już kwestie kosztów i ewentualnego dola\skrecika przy przerwie
No i tolerka.
A co miałeś ze skórą, jeśli mogę więc?
  • 553 / 117 / 0
27 maja 2023peter44 pisze:
chce zacząć swoją przygodę z opiatami. kupiłem wczoraj w aptece thiocodin i wziąłem 6 tabletek żeby sprawdzić jak zareaguje mój organizm. pytanie: czy moge dzisiaj wziąć 10 tabletek, czy mój organizm już wykreował jakąś tolerancje na kodeine i powinienem poczekać?
Wow
Jesteś odważny człowieku
Masz chęć wziąć,
By czuć się bez lęku
Spróbować się zrujnować?
  • 199 / 16 / 0
Elo ludzie. Zakupiłem Efferalgan Codeine gdzie siedzi 30mg kodeiny w 1 tabsie. Jak zeżre 3 lub 4 tablety popijajac napojem to wgl coś poczuje??? Wyjdzie 90-120mg kodeiny. To byłby mój 1-szy raz z kodeiną ( no i być może ostatni bo nie wiem czy wgl mi się to spodoba tzn ten stan ).
Fatal Error.
  • 155 / 45 / 0
@yakubu86
Poczujesz, ale nie spodziewaj się fajerwerek.
Nie ma, że za mocno.
  • 3513 / 575 / 1
29 maja 2023jak89 pisze:
27 maja 2023Retrowirus pisze:
No właśnie ja też się kiedyś wpakowałem w przyzwyczajenie praca= koda
I faktycznie- byłeś fajniejsza wersją siebie

No ale dzien w dzień to żołądek i skóra się zaczęły psuć .pomijając już kwestie kosztów i ewentualnego dola\skrecika przy przerwie
No i tolerka.
A co miałeś ze skórą, jeśli mogę więc?
Na dłoniach skóra się zaczerwienia, pęka, jest sucha, niby liszaje. Podobnie przy kącikach ust. Pęknięcia, strupy i czerwone placki. No uczulenie albo reakcja na długą ekspozycje. W sumie to zatrucie
To akurat przez sulfo,.bo wiadomo- thio wygodny i szybki.
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 199 / 16 / 0
30 maja 2023lesdoxem pisze:
@yakubu86
Poczujesz, ale nie spodziewaj się fajerwerek.
Czyli lepiej zeżreć więcej. Te wymioty, swędzenia i inne objawy są ZAWSZE przy przyjęciu np. 150mg??? Czy tylko sporadycznie i nie u wszystkich? Bo jak zawsze to strasznie przypałowe branie wgl tego 😶 i chyba sobie zostawie jako zwykły lek przeciwbólowy a nie aby sie tym porobić i mieć krzywe loty.
Fatal Error.
  • 155 / 45 / 0
@yakubu86
To zależy od organizmu. Kolega beta-ketoniarz ostatnio wziął pierwszy raz 150 mg i zwymiotował. Koleżanka beta-ketoniara też jest wyczulona na opio, ma nudności i wymiotuje. My natomiast z kolegą opiowraki reagujemy dobrze, on przed kodą bierze zawsze tabletkę Apapu Noc. Ja nie biorę już od długiego czasu niczego przed kodeiną, bo odpowiadam dobrze - ostatnio nawet nie dostaję uporczywego swędzenia, a przyjmuję zazwyczaj około 700 mg. Jak wolisz dmuchać na zimne, to weź sobie pół godziny przed tabletkę Aviomarinu lub Apapu Noc i wszystko będzie cacy - działają na nudności, swędzenie i wymioty.
Nie ma, że za mocno.
  • 16 / 2 / 0
bralem thiocodin 3 razy, dwa ostatnie po 150mg. zauwazam ze wchodzi juz po 10 minutach, ale po ok. 1,5 godziny pojawia mi sie pewnego rodzaju lęk czy niepokój. wie ktos dlaczego tak sie dzieje i czy jest jakis sposób zeby temu przeciwdziałać?
  • 553 / 117 / 0
Idąc tym tokiem myślenia ja reaguję bardzo dobrze- nigdy żadnych przygód żołądkowo- wymiotnych. Nawet po brownie's nie wymiotowałem, choć było blisko...
... przerażające.
  • 3455 / 555 / 2
Ja już z dekadę TYLKO kodeina. Teraz to już nawet nic nie swędzi, poza tym nie robię już ciągów, tripuję sobie raz na kilka miesięcy 700-900mg. Jest ok.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.