Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy Kurkuma pomaga?
1.Tak zwłaszcza w depresji.
37
51%
2.Średnio pomaga nie odczuwam szczególnie silnego działania.
22
31%
3.Nie pomogła mi.
13
18%

Liczba głosów: 72

ODPOWIEDZ
  • 35 / 6 / 0
10 grudnia 2022Morfeo pisze:
@Biomechanikus
Zasilisz narkopolie.

Nie no, normalnie wal to razem. W ogóle kurkuma działa sobie tak w tle. Nie będziesz miał po tym jakiegoś mocnego działania, no chyba, że weźmiesz w miksie z czymś konkretnym duże dawki to wtedy tak. Jednak po tym pytaniu raczej nie uważam, że jesteś typem osoby nakurwiającym kryształ, więc luz
Tak, ogolnie nie cpam, bardziej szukam czegos prozdrowotnego, cos co doda troche jasnosci umyslu i przy okazji uchroni przed szkodliwym dzialaniem nadmiaru kortyzolu itp. Dzieki

Scalono -- 909

Jako ze mieszkam i pracuje w UK, rozmawialem wczoraj z kolega Hindusem. On potwierdzil dzialanie antydepresyjne kurkumy, zreszta oni zażeraja sie tym w kazdej potrawie, lubia bardzo ostre. Ale kurkuma tez chemicznie ich kastruje, libido slabe dlatego nie sa jurni tylko spokojni jak mnich pustelnik. Cos w tym jest bo nie widzialem jeszcze zdenerwowanego hindusa. A przeciez nie kazdy z nich jest buddysta
  • 4324 / 699 / 2117
Kurkuma znacząco obniża poziom kortyzolu i libido. Dodawana do jedzenia jak najbardziej może prowadzić do tego, że Twój kolega nie jest jurny, tylko spokojny i bezinwazyjny. Też to kiedyś robiłem, ale chyba sypać musiałem za mało, bo na libio się to nie odbiło.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 554 / 138 / 0
Możliwe, że paroksetyna (obecnie 20 mg) plus 15 g kurkumy z pieprzem i olejem lnianym, powoduje nadmierne pobudzenie, spięcie, niepokój ?
Dawka kurkumy 15 gram to już duży kaliber i w niej szukam przyczyny. Idzie z rana, razem z paro i kompleksem witamin z grupy B.
  • 1 / / 0
Duloksetyna i kurkuma, można razem Panowie?

Fuzja - D5

Dla potomnych Duloksetyny SNRI nie łączymy z kurkuma, nawet jest w ulotce żeby nie łączyć z IMAO i przynajmniej zachować 14 dni przerwy, a kurkuma jest IMAO
  • 1 / / 0
U mnie kurkumina nic nie zadziałała, ale trzeba pamiętać, że jak się bierze kurkuminę z piperyną, to piperyna może wpływać na metabolizm innych leków poprzez inhibicję CYP450 (jedne leki będą się szybciej usuwać z organizmu, a inne dłużej)
  • 3406 / 534 / 0
Ekstrakt z kurkumy 200mg, w tym kurkuminoidy 190mg.

Ekstrakt z pieprzu czarnego 2,105mg, w tym piperyna 2mg.

Substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna 272mg.

Posiadam takie kapsułki, mógłby ktoś mi doradzić (chcę trochę podbić, chociaż trochę serotoninę zajechaną na tym Tramalu).

Ile kaps dziennie wystarczy ? Bo totalnie nie wiem ile to jest w przeliczeniu na pączki tak jak inni biorą.

I z jedej strony nie chcę stracić tych 100 kapsułek, w sensie brać np. powoli ale dłużej i mieć gorszy efekt niż np. brać więcej a krócej a mieć efekt, także kieruję pytanko do was.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 1310 / 333 / 12
Z racji, że nastał nowy rok to w hipermarketach promocje na wszelkiego rodzaju witaminy i suple (nie tylko na siłownie), aż sie skusiłem na kapsułki z kurkumą i czarnym pieprzem 490/10

Etykieta rzecze: przyjmować nie więcej niż 2 kapsułki dziennie. Kurkuma zawiera potężne przeciwutleniacze zwane kurkuminoidami, w tym najbardziej pożądany kurkumin, czarny pieprz pomaga we wchłanianiu.

Bardzo przyjemny zapach, stosuje za krótko żeby ocenić czy działają ale wysuwam tezę, że mogą pomóc w walce z natrętną masturbacją po stymulantach skoro obniżają libido.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 1784 / 243 / 0
03 lutego 2023WALLSTREET pisze:
Możliwe, że paroksetyna (obecnie 20 mg) plus 15 g kurkumy z pieprzem i olejem lnianym, powoduje nadmierne pobudzenie, spięcie, niepokój ?
Dawka kurkumy 15 gram to już duży kaliber i w niej szukam przyczyny. Idzie z rana, razem z paro i kompleksem witamin z grupy B.
Olej lniany nie może być utleniony tylko i wyłącznie świeży i odpowiednio przechowywany w ciemnych szkle!!
  • 826 / 252 / 0
Mam nieograniczony dostęp do świeżego korzenia, jak przyjmować kurkumę w takiej formie? Póki co próbowałem tylko robić herbatę jak z imbirem. Do kubka też świeżo mielony pieprz czarny i parę kapek miodu lokalnego. Nie jestem pewien co do działania. Chciałbym przetestować ją do tego, żeby mniej szlugów palić.
Może zasuszyć i rozrobić na proch w moździerzu?
23 października 2020Dualizm22 pisze:
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ ? DOPAL TO CO ZOSTAŁO W BUTELCE.
:halu:
  • 1037 / 243 / 0
Potrzeć na drobnej tarce i normalnie zjeść imbir tak samo, popijasz woda i załatwione albo zupa z dużą ilością pieprzu.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

Finał głośnego procesu w sprawie dziecka, które trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą

Dziecko, które latem 2023 roku trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą, miało wtedy dwanaście tygodni. Chłopczyk był w ciężkim stanie. Zarzuty narażenia dziecka na śmierć usłyszeli jego rodzice. Sąd skazał ojca na karę półtora roku pozbawienia wolności, matka usłyszała wyrok 10 miesięcy więzienia.

Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.