Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
Ja, jako lękowiec, z depresją po 14 miesięcznym ciągu na ścierwie, prawie się przekręciłem jak chciałem odstawić. Udało mi się to, wspierałem się benzo, zolpi, tramal i jakoś odstawiłem choć był to koszmar. Obecnie nie biorę i mam ogromny wstręt do amfy, nic mnie nie ciągnie jak sobie przypomnę ile zdrowia mnie kosztowało odstawienie, myśli samobójcze miałem, paranoje.
Mefistofeles1945 - uważaj na siebie przyjacielu. Ps. Jakbyś chciał odstawić ścierwo, chociaż się nie wspomagaj Tramalem.. Ja tak zrobiłem i teraz żałuję, bo niedawno odstawiałem Tramal i wiem jak to jest z deszczu wpaść pod rynne. Pozdrawiam :)
Aktualnie nie biore już 6 lat i w ogóle mnie do tego nie ciągnie bo wiem jak potrafi to zniszczyć człowieka. A ja w takich substancjach typowo stymulujących nie potrafiłem zachować umiaru.
P.s również propsuje za avatar Panie White ;)
Czuje tez ze schodzą mi różne dziwne tiki które kiedyś przez zupełny przypadek udało mi się u siebie zaobserwować (wyginanie małego palca u ręki i charakterystyczny ruch stopa). Rzuciłam jak dowiedziałam się ze jestem w ciąży. Nie wydaje mi się żebym doświadczyła jakiejkolwiek psychozy spowodowanej odstawieniem, nie czułam tez żadnych negatywnych skutków odstawki ale wydaje mi się ze to zasługa hormonów ciążowych i ogólnie zmian zachodzących w mózgu i ciele. Nie wiem, nie znam się, natomiast cieszę się ze odstawka była dla mnie tak łatwa, tak samo jak rezygnacja z kawy czy papierosów.
Życzę wszystkim którzy jeszcze się zmagają z nałogiem żeby udało się wam w miarę szybko i bezbolesnie pożegnać się z fetką i cieszyć się życiem. Pozdrawiam
Dodano akapity // 909
Pierwsze pytanie- jak się ma łączenie Zolafrenu z amfą? Czy może nasilić psychozę? Zakładam, że psychiatra zdaje sobie sprawę z tego, że chłopak z dnia na dzień nie przestanie ćpać.
Drugie pytanie- co radzicie? Osoba ta nie widzi problemu, żyje w innym świecie. Zaciąga długi, boimy się, że może się to źle skończyć. Czy jest sposób aby go przymusowo wysłać na odwyk? Z tego, co się orientuję w zakładzie psychiatrycznym mogliby go zamknąć, jeśli stwarzałby zagrożenie dla siebie lub innych.
P.S. jestem osobą nieużywającą :)
Przeniesiono do wątku głównego / 909
WANTED
JAN KOWALSKI
ostatnio widziany w
POLSCE/EU
10$ REWARD
I co z tą informacją zrobisz? Taki sort pewnie sie przewinął z kilkanaście razy tylko wczoraj przez różne łapy, i kilkaset w tym miesiącu, and repeat przez ostatnie parenaście lat, jasne, że ktoś zna Jana K. ale jakiej odpowiedzi oczekujesz? Tak, ktoś na pewno się z takim futrem spotkał, i ja chociaż takiego nie widziałem ostatnio, to Ci uniwersalnie odpowiem w imieniu kogoś kto widział: oczyść sobie to, albo zmień źródło, chyba, że klepie i Ci to nie przeszkadza szczególnie, to szerokości i udanych. no offence ale serio nie widzę czego mógłbyś się dowiedzieć przy uzyskaniu ewentualnej odpowiedzi, ale chuj może ktoś spotkał i się wypowie
25 stycznia 2023Tymson903 pisze: Cześć, może tutaj znajdę chociaż częściowo rozwiązanie problemu. Otóż osoba z bliskiej mi rodziny jest w ciągu amfetaminowym. Pod naszymi namowami poszła do psychiatry, który stwierdził psychozę amfetaminową. Zapisał Zolafren 10 mg. Chłopak uroił sobie i rozpowiada każdej osobie napotkanej na ulicy, że zarabia po kilka milionów dziennie na krypto przy czym wyprzedał już chyba wszystko, łącznie z telewizorem etc., żeby dalej inwestować. Poza tym jest agresywny, mówi, że chce "zniszczyć" swojego wujka (cokolwiek to znaczy).
Pierwsze pytanie- jak się ma łączenie Zolafrenu z amfą? Czy może nasilić psychozę? Zakładam, że psychiatra zdaje sobie sprawę z tego, że chłopak z dnia na dzień nie przestanie ćpać.
Drugie pytanie- co radzicie? Osoba ta nie widzi problemu, żyje w innym świecie. Zaciąga długi, boimy się, że może się to źle skończyć. Czy jest sposób aby go przymusowo wysłać na odwyk? Z tego, co się orientuję w zakładzie psychiatrycznym mogliby go zamknąć, jeśli stwarzałby zagrożenie dla siebie lub innych.
P.S. jestem osobą nieużywającą :)
Przeniesiono do wątku głównego / 909
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-01-17_11-55-24.jpg)
„Wokół marihuany medycznej wciąż jest wiele stereotypów, a największą bolączką jest dezinformacja”
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut.jpg)
Biały popiół vs. czarny popiół: Prawda o wskaźnikach jakości konopi
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/psychodeliki-medytacja-wplyw_0.jpg)
Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania
Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/receptomat_og_image.png)
W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy
Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/5514.jpg)
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]
Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.