Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
Czy może ktoś polecić CBD z Shoppie o intensywnym działaniu (nie smaku tylko działaniu :) )
Takim które się czuje, że to nie placebo.
Jeśli można to w miarę szybko, bo Shoppie niedługo zwija się z Polski i nie będę miał jak przetestować.
Ewentualnie przy okazji też jakąś alternatywną stronkę, gdzie ceny CBD są porównywalne jak na Shoppie.
Dzięki z góry.
[edit]
orientuje się ktoś jak to jest z cbd i lekami których nie można mieszać z grejpfrutem?
08 stycznia 2023KarmiKlasik pisze: @Szponciciel
Z ciekawości ile teraz płacisz za 1g?
The body or a conscious mind'
Uwierz mi, że zanim zacząłem testować cbd na sobie również byłem sceptyczny i niedowiarek, nie wierzyłem w to że działa. Rozumiem też że każdy organizm jest inny i inaczej może zareagować na nową substancję. Ja po cbd lepiej śpię, jestem spokojniejszy, przede wszystkim mi pomógł odstawić trawę thc z którą miałem spory problem i to było dla mnie najważniejsze, mniej nerwów, mniej potów i sen przede wszystkim.
Mi pomogło, może pomoże też tobie :)
Mi chodzi o to, że na medyczne zastosowanie THC jest dużo i coraz więcej publikacji naukowych. Można nim leczyć wiele różnych schorzeń lub zwiększyć jakość życia osób z chorobami terminalnymi.
Oleje CBD są zachwalane przez celebrytów i w artykułach jako złoty środek, ale nauka tego póki co nie potwierdza.
W tym sensie autorzy artykułu mogli użyć niefortunnego stwierdzenia, że nie jest zdrowe.
A ty @Krzysiu86Dr dalej stosujesz kannabidiol regularnie, czy teraz tylko doraźnie?
The body or a conscious mind'
https://www.doz.pl/czytelnia/a14132-Mar ... iac_jaskre
cytuję:"Już wcześniej udowodniono, że THC ma działanie lecznicze, obniża ciśnienie śródgałkowe. Badacze z Indiana University udowodnili jednak, że CBD blokuje pozytywne działanie izomeru THC. Innymi słowy, stosowanie specyfików na bazie konopi zawierających zarówno THC, jak i CBD, nie przysłuży się pacjentom chorym na jaskrę."
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.