Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 48 / 5 / 6
@NahoyCito Reltebon sniffem owszem działa, ale znacznie słabiej niz w przypadku innych generyków - z uwagi na to, że reltebon po kontakcie z wodą i wilgocią robi się glutem, mniejsza częśc oksykodonu efektywnie wchłonie się przez błony śluzowe. Reltebony nadają się raczej tylko p.o, no chyba, że nie masz dostępu do niczego innego z oxy i nie żal ci gorszej dostepnosci.

Scalono — Catch

@DexPL Nie próbowałem Xancodalu bo przygodę z opio zacząlem za pozno, zeby miec na to szansę. Również słyszałem, że zjada wszystkie inne generyki, może pokminie w Niemczech.
Skąd twoje zdanie o tym, że ostatni rok to bardzo duży upadek mundipharmy?
Ostatnio zmieniony 24 listopada 2022 przez zodwyk, łącznie zmieniany 1 raz.
w razie potrzeby proszę o kontakt prywatny
  • 513 / 109 / 7
Siema wam też te oxy tak niemiłosiernie zapychają nos? Masakra kilka sniffów poszło dziś i już kompletnie niedrożny :((
  • 4603 / 2206 / 1
@zodwyk

https://www.nasdaq.com/articles/sackler ... 2021-05-05 musieli zrobić to, by mieć na to:
https://www.reuters.com/article/us-purd ... SKBN1ZS1H3

Ograniczyli produkcję na Europę (mówię o opio) o 78%, by zaopatrzyć rynek azjatycki i rodzimy. Powodów było kilka, ale najważniejszym było niezabezpieczenie wystarczającej ilości substratu do robienia leków (pochodnych maku).

Inna sprawa, że po karach jakie musieli zapłacić i dalej będą płacić, bo te procesy się nie skończą szybko jakoś odechciało im się bawić na tynku opio. Wolą sprzedawać inne leki. Gdzie zarobek nie jest mniejszy, a potencjalnych pozwów dużo mniej.
  • 57 / 28 / 0
Abstrachując od wypowiedzi @DexPL, która jeżeli mówimy już o przyswajalności danej substancji /tu akurat jesteśmy w temacie Oksykodonu ale jak wiadomo, może to być też apap kurva /, jest na sześć z plusem'''---Za co wyjątkowa karemka dla Pana ode mnie👍🕊️Czas na me pytanie' a mianowicie, czy ktoś z Was tu obecnych kto zapodaje Oxy po kablach, widzi różnicę w sensie wjazdu/fazy? Czemu pytam? Gdyż jak na razie co do Ox, ja go tylko sniffuję bądź łykam a chciałabym strzelić sobie w kanał i też nie bez powodu. Czemu zatem?* Bupra przykładowo, w formie plastrów, przyklejana na dziąsło bądź dobrze wyrzuta - NO WAY¡ nie ten efekt / bynajmniej dla mnie bom nie co wyżej na szczeblach opiokariery😖/ ALE kiedy ktoś oświecił mnie, że plasterki można fajnie podgrzać i strzelić w kanał TO BYŁO TO CUDO NA KTÓRE CZEKAŁAM CAŁE ŻYCIE. Faza o niebo lepsza od Oxy, sniffowanego czy połykanego. Co za tym idzie Bupra i.v. to był konkret, minuta iiii ciepełko, błogostan /coś na podobę hery, zaznaczam, na małą podobę hery/ taki miód, że w pale się nie mieści....aa powtarzam, kłapiąc ją w buzi bardziej mnie speedowała i to w złym znaczeniu tego słowa. Teraz uwaga. Skąd to zapytanie o Oxy - i.v.___ i odrazu prośba, jeżeli ktoś zapodaje w ten oto sposób' jaką widzi różnicę - czy bardziej sedacja czy bardziej speedowy wpierdol czego bym nie chciała bo z natury, koryzol szaleje mi jak nieujarzmione zwierzę. W związku z powyższym oświećcie mnie Ziomale, zanim tak czy siak a będzie to już dziś sama się nie oświecę, zanim nie pójdę po braki sprzętu do Szanownej Pani farmaceutki, która i tak już wie o co chodzi i zawsze na koniec macha głową i wzdycha pod nosem, kiedy wychodzę z zapasem Oxy, insulinówek i wodą do iniekcji.'
***more is less'less is more*"
  • 4603 / 2206 / 1
25 listopada 2022GalaktycznyBiznesmen pisze:
Siema wam też te oxy tak niemiłosiernie zapychają nos? Masakra kilka sniffów poszło dziś i już kompletnie niedrożny :((
Przerób do psikacza do nosa. Działa tak samo, a nie katujesz śluzówki. Tutaj masz przepis.
post3122537.html?hilit=psikacz%20do%20nosa#p3122537
  • 48 / 5 / 6
25 listopada 2022GalaktycznyBiznesmen pisze:
Mi sniff oxy nie powodował takich problemów (oxycontin, oxydolor, reltebon)

Może zadbaj o odpowiednie nawilżenie śluzówki, wydmuchuj nos po jakimś czasie od przyjebania?
  • 37 / 2 / 0
Czym wyeliminować swędzenie po Oxy? Wystarczy prometazyna 25/50?
  • 4603 / 2206 / 1
Oj. A po co taki silny lek?To z to mózgotrzep jest. Nie lepiej 10mg (nawet 5mg - połowa tabsy) hydroksyzyny wziąć? ===> Spokojnie wystarczy. Szukaj leków antyhistaminowych. Każdy z nim zadziała. Jest ich wiele, nie wszystkie zmieniają człowieka w roślinę;)
  • 2535 / 594 / 0
Tylko większość ludzi nawet nie czuje działania tego leku,ja również nie bardzo.A prometazyna to fajna antyhistamina.25-50mg i powinno dobrze podbić sedacje i zniwelować swędzenie.Oczywiscie należy znać swoją dawkę,bo zdaje się promka zwiększa ryzyko depresji OUN.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 48 / 5 / 6
@Atropolamine
wlaśnie o to chodzi, żeby stricte psychoaktywne dzialanie leku antyhistaminowego nie bylo wyczuwalne, tylko zniwelowanie efektów ubocznych opioidów - m.in swędzenie i nudności/ wymioty.
imo prometazyna podbija sedacje ale sporym kosztem euforii... nie warto

16 wrz 2023 - scalenie postów - d5

czy komukolwiek opioidy (w szczególności oksykodon i inne, w których działaniu nad sedacją przeważa raczej euforia) potrafią podczas niektórych faz powodować paradoksalny efekt drażliwości i ogólnego podkurwienia?
ostatnio często mam z tym problem i nie wiem jak sobie z tym poradzić, nie wiem skąd to się bierze
Ostatnio zmieniony 04 grudnia 2022 przez zodwyk, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.