Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
W sumie nie pisałbym tego posta ale... wcześniej jakieś 1,5 może 2mg alpry poszło, trochę pregabaliny (myślę, że nawet mniej niż 75mg, dawkuję ciut, ciut bo chcę to gówno odstawić, kolejny raz...) i 60mg peefki i 2,4g piracetamu. No i odrobina buspironu ale to też mikrodawka, mniej niż 2mg.
Panikować już teraz czy zobaczyć co się stanie?
Albo oglądam sobie bezbarwny serial i jestem znudzony, czekając aż nutmeg zacznie wchodzić. Postanawiam losowo włączyć komedie i okazuje się, że to najśmieszniejsza komedia dekady, a każdy mały dialog jest ikoniczny i śmieszny na tyle, że musze dawać pauze i uspokajać śmiech przez kolejne 300 sekund.
Czyli faza gałkowa jest bardzo łatwa do ogarnięcia (szczególnie przy małych dawkach). Można się spizgać i pójść do sklepu, w miare normalnie funkcjonując i nie zapomnieć kupić zbyt wielu zakupów z listy. A trawka? trawka nie pozwoliłaby mi wyjść z domu, bo miałbym za dużą paranoje, że ktoś się połapie + lekkie fobie społeczne i bycie awkward.
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.
Koniec ery alkomatów. W polskich firmach zaczyna się era narkotestów
Kilkanaście lat temu problem używek w miejscu pracy kojarzył się niemal wyłącznie z alkoholem. Kontrola trzeźwości, alkomaty, procedury odsuwania pracownika od obowiązków – to wszystko zamieniło się w standard w wielu branżach. Dziś jednak punkt ciężkości wyraźnie się przesunął. Coraz częściej mówi się nie o alkoholu, lecz o narkotykach i innych substancjach psychoaktywnych. Wydaje się, że ta zmiana nie jest przypadkowa, ale wpisuje się w szerszy trend społeczny, szczególnie widoczny w młodszym pokoleniu.