ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Siema mam problem od 3 dni ściska mnie głowa Ucisk nie jest mocny uciska mnie na środku. Można powiedzieć że na czubku głowy plus czoło. Uszy nie są zatkane. Twarz mi nie drętwieje jedynie co to zatoki zajebane plus samopoczucie senne mogę spać całe dnie.. dodam że waliłem mefedron . Nie wiem ile waliliśmy 6 gramów na 11 osob więc też jakoś nie dużo plus piłem z 6 piw . Wale i pije bardzo rzadko bo ćwiczę . Raz na 3 . 4 miesiące. Jakieś porady ? Bo czuję się Ciągle jak na kacu. Jadłem dobrze . Też dodam że humorek jakiś taki bez życia.... pierwszy raz tak mam
  • 143 / 22 / 0
22 lutego 2010Bodzi0 pisze:
Jak najbardziej profesjonalne badania to wykazały, nie jest to żadne hochsztaplerstwo. Fakt nie stosuje się aspiryny jako leku na ciśnienie bo po prostu są lepsze/skuteczniejsze leki. Co nie znaczy, że z tego dodatkowego efektu nie można korzystać. W tym konkretnym przypadku (silny ból głowy po zażyciu niewiadomego pochodzenia stymulanta) aspiryna wydaje mi się bardzo na miejscu. Może pomoże, a na pewno nie zaszkodzi. Jak napisałem warto spróbować, zanim się sięgnie po silne leki.

Patrzysz na to z farmakologicznego punktu widzenia a ja z biochemicznego ;)
Aspiryna na wysokie cisnienie krwi to bardzo zly pomysl i zdecydowanie odradzam (Nie pamietam dokladnie mechanizmu ktos mowil o jakies "deagregacji plytki krwinki czerwonej" czy tam rozrzedzeniu krwi. Z tego co sie orientuje dosyc mocno zwieksza sie wtedy prawdopodobienstwo wylewu albo zatoru, juz bezpieczniej bedzie Ibuprom albo Paracetamol.
Nie ma że za mocno %-D
ODPOWIEDZ
Newsy
Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.