Dyskusja na temat rodziny roślin (Solanaceae) z rzędu psiankowców.
ODPOWIEDZ
  • 3 / 3 / 0
witam, mam pytanie z troszke innej bezczki, zasiałem sobie tytoń bakun który wyrósł podręcznikowo i zauważyłem że kwiaty po zapyleniu odchodzą od "pąków?" czy kwiaty zawierają jakąś ilośc nikotyny? czy mozna je palić/ wapować? ktoś próbował?
  • 20 / 4 / 0
Witam,
Jakie stanowisko będzie najlepsze dla machorki na zewnątrz?
Mam już kilka doniczek na balkonie, ale wzeszło mi tyle, że szkoda mi wyrzucić, nie mam gdzie założyć plantacji, naszła mnie myśl aby nadmiar sadzonek wysadzić gdzieś w okolicznych lasach czy nieużytkach, gdzie będzie im najlepiej? 😁
Może ktoś sobie skorzysta, albo nawet skolonizuję przypadkiem jakiś teren..
"Wszystko co słyszymy jest opinią, nie faktem. Wszystko co widzimy jest punktem widzenia, nie prawdą".
Marek Aureliusz
  • 46 / / 0
Wiem że o rok za późno ape dla przyszłych czytelników: tytoń bakun najlepiej rośnie na stanowiskach nasłonecznionych lub lekko przyciemnionych i na glebie żyznej i przepuszczalnej chociaz wymagający nie jest.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Aptekarka sprzedawała we Wrocławiu leki na kilogramy. W taki sposób produkowano z nich narkotyki

Emerytowana farmaceutka przez 5 lat sprzedawała we Wrocławiu i dwóch innych miejscowościach leki na zapalenie błony śluzowej nosa producentom narkotyków. Ze sprzedanych w nadmiarze tabletek można było pozyskać ponad... 216 kilogramów pseudoefedryny – substancji, z której wytwarza się metamfetaminę.

Podziemie narkotykowe w Warszawie kwitnie. Dilerzy zaopatrują polityków i aktorów

Na warszawskich ulicach „pracuje" kilkunastotysięczna rzesza dilerów narkotyków. Dostarczą niemal każdy „towar”. Dowożą znanym aktorom, pisarzom, prawnikom, lekarzom i „zwykłym” warszawiakom imprezującym w centrum lub w mieszkaniach na Pradze, Woli czy Żoliborzu. Zabawa na początku jest zawsze „fajna”. Potem zaczyna się zjazd, pojawiają się problemy.

Diplo wystąpił w telewizji na... kwasie. Sylwester po LSD

Diplo to jeden z najpopularniejszych twórców muzyki elektronicznej. Zna go każdy fan EDM, bywalec Tomorrowlandu czy entuzjasta tripowych rave'ów. Oprócz swojej muzyki Diplo znany jest również z upodobania do środków psychodelicznych. Jeden z jego projektów (obok Major Lazer) nazwał nawet LSD - no, powiedzmy że w hołdzie dla ulubionej używki. Tak naprawdę skrót pochodzi od inicjałów członków grupy: Labrintha, Sii i Diplo. Ale czy na pewno nie ma tam drugiego dna?