Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
Zablokowany
  • 964 / 17 / 0
Prosze mi powiedzieć kto z was zazywa neurowit i czy z tego leku mogą powodować takie skutki jak allergia swedzenie i potliwowc biorę kilka miesięcy po 2tabletki dziennie?
  • 217 / 115 / 0
neurovit to tylko bardzo dużo witaminy b, bierzesz ją tylko kilka miesięcy, na swój śmierdzący pot narzekasz tu już ponad dwa lata, więc to raczej nie to
moim zdaniem twoja głowa wie, że masz raka, umierasz, nie jest zadowolona z tego powodu, i wpada w ten stan, który po angielsku nazywają 'fight or flight', czyli totalna panika
cały rozpierdol w twoim organizmie, który opisujesz, jest możliwie tego następstwem
Notoryczny offtop - delicsajko
  • 964 / 17 / 0
Potliwosc mam od 9miesiecy a neurovit biorę już 8miesiecy
  • 217 / 115 / 0
stary, naruchałeś pewnie ze sto postów o swoim pocie, wejdz w swoje posty, wyszukaj słowo 'potliwosc' i sam zobaczysz
ja już nawet nie chcę podśmiewywać się z ciebie jak kiedyś, bo mam silne podejrzenie, że jesteś osobą upośledzoną/ niepełnosprawną
Notoryczny offtop - delicsajko
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).