Dział zawierający fachową wymianę zdań na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga!
Dyskusje w działach Psychofarmakologia i Syntezy winny mieć charakter możliwie jak najbardziej ścisły i naukowy. W trosce o realizację tego celu posty wszystkich użytkowników muszą zostać zaakceptowane przez moderację.
Moderacja zastrzega sobie prawo do usuwania/nieakceptowania postów, które nie spełniają powyższych założeń, nawet jeżeli są zgodne z regulaminem!
  • 65 / 11 / 0
Jak to jest z tym metabolizmem w kontekście dragów jeśli chodzi o wiek? Powiedzmy że linia czasowa która mnie interesuje to 10-30 lat, bo po 30 już zaczyna spowalniać, a 10 to taki chyba pierwszy moment gdy dzieciaki się zaczynają tym interesowac(podjarka pierwszymi energetykami/kawą) w necie znalazłem tylko informacje o metabolizmie pożywienia niepsychoaktywnego lub o toksyczności wszystkich leków u noworodków. Jeśli by można to prosiłbym o taką podróż przez starzenie się co 5 lat(10-15-20-25-30) i dopisanie jak wyglada metabolizm sub.psych. W tym czasie. Przyda mi się to niezmiernie i z góry dzięki za pomoc :D
"Dosis facit venenum"
Newsy
Tona kokainy przechwycona. Gangsterzy wpadli, bo kupili łódź za gotówkę

Z łodzi u wybrzeży Australii skonfiskowano ponad tonę kokainy wartej niemal pół miliarda dolarów amerykańskich. Policja zatrzymała pięć osób.

„Co potrzeba?” - zapytał 16-latek policjantów, których następnie próbował przekupić

„Co potrzeba?” - takimi słowami zwrócił się 16-latek do policjantów ze stołecznego Wydziału Wywiadowczo-Patrolowego. Wtedy jeszcze nie wiedział, że mówi do nieumundurowanych policjantów. Okazało się, że miał przy sobie kilka porcji narkotyków.

Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.