uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 178 / 30 / 0
Cześć, znalazłem się w posiadaniu pestek odmiany auto amnesia haze i auto nothern sky, przymierzam się do uprawy indoor, niemniej jednak jestem w temacie zielony, a nie chce zmarnować nasionek robiąc to kompletnie na pałę.

Mam pomysł na zakup takiego namiociku: https://www.growweed.pl/pl/p/Propagato ... AxEALw_wcB

Czy uda mi się upchnąć tam dwie te roślinki? Nie zależy mi aby wykorzystać ich "wzrostowy" potencjał na maxa.
Czy żarówka dołączona w zestawie da rade? A może to beznadziejny wybór i mogę to przy podobnych kosztach zrobić lepiej?

Pozdrawiam i dzięki z góry za odpowiedzi :) :liść:

EDIT:
Dobra, poczytałem trochę i puknąłem się w głowę. Sklece boxa sam z płyty osb, jakie minimalne wymiary na dwa takie krzaczki? Jak rozplanować wentylacje? No i jaka żarówka do tego boxa będzie mi potrzebna, żeby tego nie puścić z dymem.
Live, laugh, love
  • 47 / 5 / 0
Namiot chujowy do growa. To jest propagator. Pomyśl na logikę. 70cm wysokości przy tym kształcie to trochę mało. Od 70 odejmujemy utratę po bokach, odejmujemy lampę, odejmujemy doniczki i zostaje Nam parę centymetrów na rośliny. Na pierwszy raz trening automatów to odważny ruch. Żarówka jest na wega (jest tam napisane), w dodatku za słaba. Niestety sprzęt kosztuje.

Minimalne wymiary boxa zależne są od obranej technologii. Im więcej tym lepiej. 2 krzaki spokojnie mogą pokryć ponad 2m2, jak również upchnąć się w pc-boxie. Wentylacja: wlot na dole, a wylot na górze po przekątnej (najdalej od siebie). Typ i moc lampy zależą od powierzchni i kubatury boxa.
Uwaga! Użytkownik crazyppl jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Francja: Minister: narkotyki są przyczyną 20 proc. wypadków śmiertelnych na drogach

Minister transportu Francji Philippe Tabarot powiedział w piątek, że narkotyki są przyczyną 20 proc. wypadków śmiertelnych na drogach w tym kraju. Dzień wcześniej w wypadku autobusu szkolnego zginęła 15-latka, a wstępne badanie kierowcy na obecność narkotyków dało wynik dodatni.

Polska spółka ma zgodę na import dużej ilości marihuany medycznej

THC Pharma - spółka zależna od Cannabis Poland - otrzymała z Głównego Inspektoratu Farmaceutycznego pięć pozwoleń na zsumowaną ilość 249,99 kg na import do Polski surowca farmaceutycznego jakim jest marihuana medyczna.

Będzie minimalna cena za gram alkoholu? Czarny scenariusz dla browarów

Ministerstwo Zdrowia analizuje możliwość wprowadzenia minimalnej ceny za gram alkoholu, co skutkowałoby głównie wzrostem cen piwa. To spełnienie marzeń przemysłu spirytusowego - mówią piwowarzy - informuje wtorkowy "Puls Biznesu".