Czas jest różny, innym rosną szybciej innym wolniej. Pytanie tylko kiedy pojawiły się piny ? Miesiąc temu ? Tydzień/dwa temu ?
Temperatura odpowiednia. Pryskasz ? Co ? Bezpośrednio grzyby ? Po zdjęciu nie widać byś pryskał po ściankach. Dodatkowo według mnie masz za dużo wody w worku, i boki pudełka nie są zakryte więc zakryj je na następny rzut, bo będą rosły po bokach.
Rodzi się teraz kolejne pytanie. Czy przed kolejnym rzutem powinienem oczyścić ciacho z pozostałych maluszków? Jestem już po zalaniu wodą i te malutkie, które z pierwszego rzutu zostały bardzo ciemnieją. Może nie zaszkodzą nowym?
Piny się pojawiły sei, myślę ,że po ok 7-10 dniach.
Pryskam je wodą, po grzybkach nie po ściankach.
Taki stan jak na zdjęciu to mam od tygodnia, w sensie nie widzę progresu
Czyli czekać? Czy coś jeszcze zmienić? W niektórych miejscach widzę jakby była "pleśń" oraz niektóre są łepki ciemne, nie takie powiedzmy brązowe tylko takie jakby czarne jakby się spaliły :P
To bardzo źle robisz, że pryskasz bezpośrednio na grzyby. Stąd te czarne przebarwienia na nich, a pleśń być może od zbyt dużej wilgoci na ciastku, bo się tam nie pryska. Tylko po ściankach worka
Nie wiem co dalej, czekaj,
To może teraz zebrac takie jakie są i o druga turę lepiej zadbać? Czy czekać naprawiając błąd psikania?
Czy w ogole growkit do wywalenia i lepiej kupic drugi?
wydaje mi się, że jeśli grzybki stoją od dłuższego czasu, to lepiej zebrać.
a ciastku, jeśli nie ma pleśni, to ja bym dała jeszcze szansę, bo czemu nie ;)
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?
Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska
Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata