Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam, wpadła mi w ręce paczka Targin z 40mg oksykodonu i 20mg naloksonu. Mam ich 60 tabletek, duże opakowanie. Podkreślam że nie mam żadnej tolerancjy na morfine i oksykodon. Czy będzie jakieś działanie euforyczne po tym czy ten nalokson to poprostu zniweluje. Czytałem tutaj trochę, jedni mówią że na nich działa inni mówią że nie ma żadnego efektu, powiedzcie mi jak to jest. Ewentualnie jest jakaś metoda żeby oddzielić nalokson od tego?
Ostatnio zmieniony 29 listopada 2020 przez surveilled, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiono brzmienie tematu
  • 577 / 126 / 0
Jeśli zamierzasz przyjąć to doustnie, nalokson nic zepsuje. To zabezpieczenie przed podaniem dożylnym. Mnie bez tolerancji ładnie zrobiło 10mg oksykodonu. Nie bierz całej tabletki naraz jeśli życie Ci miłe.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.

Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.