Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy uważasz ,że Kanna działa?
1.TAK
27
68%
2.NIE
7
18%
3.W miksach
6
15%

Liczba głosów: 40

ODPOWIEDZ
  • 479 / 15 / 0
Ktoś wie czy branie kanny (Zembirin) np. tego samego dnia rano osłabia czy wzmacnia późniejsze działanie 4/3mmc?

@up
akurat kanna była przebadana naukowo, możesz poszukać badań. Wszędzie badali Zembrin i on jest standardem, i tego bym się trzymał. Kupowanie ekstraktu w smartshopach to moim zdaniem ryzyko jeśli chcesz stosować to medycznie.
When assessing mood, it has been noted that there was a trend for improvement in the HAM-D of nondepressed subjects given 25mg of a 2:1 plant extract when compared to placebo (26.9% decrease relative to 13.8% in placebo) while elsewhere supplementation of this does or a lower one (8mg of the same 2:1 extract) during a side-effect assessment there were unsolicited reports of 'uplifted spirits' with supplementation but not placebo.
Ale jeśli ekstrakt jest dobrze zrobiony to łatwo to przeliczyć: Zembrin to 2:1.
Król Jest Tylko Jeden
  • 66 / 1 / 0
Na jednej ze stron z ekstraktami pojawił się niedawno tzw. neurofluid z kanną 30ml. Jedna pipeta płynu tj. 0,5 ml zawiera 10 mg ekstraktu 100:1 z Sceletium tortuosum. Czy takie coś jest w ogóle warte uwagi i czy ktoś z was może stosował to w takiej formie (rozumiem, że neurofluid obowiązkowo podjęzykowo)?
  • 3245 / 617 / 0
Ja tak odnośnie ankiety.....bo mam inną opinię. Działa ale jako eksperyment, i nie nadaje się na patent na ciągłe fazowanie....przynajmniej kreski a'la tabaka. Pierwsze spotkanie moje z kanną to była kosmos euforia....z każdym następnym razem oczekiwania tłumiły efekty...na pewno nie jest to tak, że zaaplikujesz i non stop faza. IMO można sprawdzić, ale nie oczekiwać nirwany za każdym razem.
BTW. Piszę o liściu mielonym sfermentowanym.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 828 / 253 / 0
Jako drug jest słabe ale działa, fakt. Opisywałem tutaj wcześniej. Jedna rzecz na którą mało się zwraca uwagę że szczur czy tam dwa bardzo dobrze niwelują gastrówe po mj %-D
23 października 2020Dualizm22 pisze:
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ ? DOPAL TO CO ZOSTAŁO W BUTELCE.
:halu:
  • 479 / 15 / 0
06 sierpnia 2020adamziolo pisze:
Na jednej ze stron z ekstraktami pojawił się niedawno tzw. neurofluid z kanną 30ml. Jedna pipeta płynu tj. 0,5 ml zawiera 10 mg ekstraktu 100:1 z Sceletium tortuosum. Czy takie coś jest w ogóle warte uwagi i czy ktoś z was może stosował to w takiej formie (rozumiem, że neurofluid obowiązkowo podjęzykowo)?
Testowałeś już??

Widziałem go i też się zastanawiałem czy to nie fejk.
Najlepszy i najsilniejszy ekstrakt holenderski (ET2) to 20:1. Więc 100:1 w polskim sklepie z suplementami budzi lekkie niedowierzanie.
Król Jest Tylko Jeden
  • 10 / / 0
Jak ktos lubi mixy, testowalem extract 20:1 + alko i bylo calkiem ok - wesolo.
  • 5 / / 0
Witam,mam pytanie: jak długi odwyk od SSRI muszę mieć by spokojnie brać kannę?
  • 66 / 1 / 0
19 sierpnia 2020testerr pisze:
06 sierpnia 2020adamziolo pisze:
Testowałeś już??

Widziałem go i też się zastanawiałem czy to nie fejk.
Najlepszy i najsilniejszy ekstrakt holenderski (ET2) to 20:1. Więc 100:1 w polskim sklepie z suplementami budzi lekkie niedowierzanie.
Próbowałem różne dawki (oczywiście podjęzykowo) i niestety efekty na poziomie placebo lub lekka senność, brak synergii z kofeiną.
  • 479 / 15 / 0
@up
Dzięki za info.
To ja dodam, że legitny ekstrakt 20:1 w ilości 20 mg spowodował taki wyrzut serotoniny, że poskładało mnie, aż musiałem się położyć na kanapie i noddowałem w hipnagogach przez ponad godzinę. Ciężko to nazwać efektem placebo. ;)
Ta pipeta 10 mg ekstraktu 100:1 to odpowiednik 50 mg tego który brałem - przy takiej dawce odciełoby mi świadomość.
Król Jest Tylko Jeden
  • 828 / 253 / 0
Właśnie widziałem ten 100:1 na jakimś czeskim obchodzie. Nie potrafie sobie nawet wyobrazić jak to musi śmierdzieć i smakować %-D
Działania w sumie też, ale jak mówisz że tak Cie zrobiło 20mg (czyli ekwiwalent 4g zwykłego suszu? Dobrze to licze?) to nie wiem czy to gówno w ogóle jest bezpieczne.
23 października 2020Dualizm22 pisze:
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ ? DOPAL TO CO ZOSTAŁO W BUTELCE.
:halu:
ODPOWIEDZ
Newsy
Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.

Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.