Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 58 / 13 / 0
Cześć, czy jest możliwe zeby zjeść max 5 jakiś grzybków i mieć ostry odlot?
  • 1658 / 1037 / 7
@mlodyraja ale co to znaczy "jakichś" grzybów? Doprecyzuj trochę. Znalezionych, świeżych, wysuszonych? Dużych, małych?
Nieraz duże ususzone grzyby mogą mieć sporą wagę, więc zjesz takich 5 i może Cię poczesać.

Zażyłeś, czy zażyjesz?
Powiesz więcej, a na pewno Ci odpowiem. A najlepiej, to je zważ.
  • 35 / 5 / 0
Pierwszy post w tym dziale, mam nadzieję, że w dobrym temacie. Miał ktoś kiedyś do czynienia z odmianą "Psilocybe cyanescens"? Mam okazję zakupić ten - chyba dość egzotyczny gatunek i ciekaw jestem czy trip różni się od standardowych Cubensisów. Wygląda na to, że dawkę trzeba odpowiednio zmiejszyć, ale chętnie posłucham więcej jeżeli ktoś ma z tym jakieś doświadczenie.
  • 1 / / 0
Czy po spożyciu grzybów, wzrasta mi tolerancja tylko na psylocybinę, czy jeśli kilka dni później chciałbym np. zażyć LSD, to czy mogę się obawiać wzrostu tolerancji również na te substancję? Nie znam się za bardzo na fizjonomii psychodelików, a to pytanie nurtuje mnie dłuższy czas.
  • 55 / 7 / 0
@mlodyraja
Zależy od gatunku. Osobiście cubensis jem po 2-3 średniej wielkości grzyby. Jeśli były by wyjątkowo duże to 5 takich grzybów mogło by ważyć nawet ponad 7g. A dawki powyżej 5g dla większości ludzi dają bardzo mocny efekt. Warto jednak pamiętać, że cubensis nie zawierają więcej psylocybiny/psylocyny na gram od łysiczek lancetowatych które je się standardowo po 40-60, a wręcz zawierają jej mniej! Różnice w ilościach grzybów wynikają z tego że łysiczki lancetowate są bardzo małe, a cubensis są mniej więcej typowego dla grzybów wzrostu i jeden cubensis może spokojnie ważyć więcej niż 20 łysiczek lancetowatych!
  • 55 / 7 / 0
@swampkidluiz
Zachodzi tolerancja krzyżowa między psychodelikami. Aczkolwiek na grzyby jest taka mała tolerancja, że można brać je spokojnie przez 3 dni pod rząd i nie odczuć jej w przeciwieństwie do kwasu który ma bardzo dużą tolerancję. Osobiście dla pewności zrobiłbym na odwrót najpierw kwas kilka dni później grzyby. Ale jak weźmiesz grzyby i kilka dni później LSD to też myślę że tolerancja będzie minimalna. Gorzej jeśli chciałbyś brać lizergamidy co kilka dni, jako że związki są bardziej podobne do siebie zachodzi między nimi większą tolerancja krzyżowa.
  • 213 / 38 / 0
Też macie czasem takie odczucie, że jak jesteście na łysiczkach, po około 30-40 w środku jesieni.. to łatwiej wam znaleźć kolejne grzyby (w tym łysiczki) chowające się w trawie?
Czy tylko sam sobie to wmawiam?
  • 684 / 154 / 1
@hval

Nie szukałem w ten sposób, ale to na 100% magia ... podpowiadają gdzie są ich bracia i siostry :grzybki: Muszę spróbować kiedyś tak szukać, ale absolutnie muszę być z kimś żeby nie dostać zawału jak coś wyskoczy z krzaków %-D
  • 3220 / 910 / 5
04 sierpnia 2020skysea pisze:
@swampkidluiz
Zachodzi tolerancja krzyżowa między psychodelikami. Aczkolwiek na grzyby jest taka mała tolerancja, że można brać je spokojnie przez 3 dni pod rząd i nie odczuć jej w przeciwieństwie do kwasu który ma bardzo dużą tolerancję. Osobiście dla pewności zrobiłbym na odwrót najpierw kwas kilka dni później grzyby. Ale jak weźmiesz grzyby i kilka dni później LSD to też myślę że tolerancja będzie minimalna. Gorzej jeśli chciałbyś brać lizergamidy co kilka dni, jako że związki są bardziej podobne do siebie zachodzi między nimi większą tolerancja krzyżowa.
Bzdura. Grzyby budują tolerancję tak samo jak kwas. Branie trzy dni pod rząd jest bez sensu. Chyba że zwiększasz odpowiednio dawki, chociaż to i tak bez sensu.
Wyjątkiem jest 2C-B, nie wiem jak inne fenylki.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=69736&hilit=Chef&start=170
Podziel się posiłkiem
  • 55 / 7 / 0
@DelicSajko
Pozwolę się nie zgodzić na grzyby zawsze miałem dużo mniejszą tolerke niż na kwas. Brałem w małych dawkach 3 dni pod rząd i dobrze robiły. Wiadomo że to nie to samo co za pierwszym razem, ale bardziej wynikało to z tego, że mnie to już jakoś nie cieszyło niż to że miałem tolerkę. Dawki były nie wielkie, więc może na większych bardziej widać tolerancję. jednak w życiu nie zgodzę się że budują taką samą tolerancje jak kwas.

Tolerka jest bardzo mała przy DMT jeśli już wymieniasz psychodeliki z bardzo małą tolerancją.
ODPOWIEDZ
Newsy
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku

24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.

Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki

Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.