(6aR,10aR)-9-(hydroksymetylo)-6,6-dimetylo-3-(2-metylooktan-2-ylo)-6a,7,10,10a-tetrahydrobenzo[c]chromen-1-ol
http://pl.wikipedia.org/wiki/HU-210
Witam.
Mam parę pytań dotyczących tego kannabinoidu .
Jestem ciekaw efektów i mocy tego kanna , a także szkodliwości krótkotrwałej .
Na necie nie znalazłem dużo informacji o tym kannabinoidzie , jedyne co , że jest bardzo mocny i wpływa pozytywnie na pamięć :moody: .
Sam bym zaczął testy gdyby nie to że jest nielegalny , czy to ten kanna co siedział w pierwszej generacji mieszanek ?
Proszę o wypowiedzi osób którzy mieli styczność z tym kannabinoidem .
Powód: dodano strukturę, nazwę systematyczną i link do Wikipedii
HU-210 stymuluje neurogenezę w rejonie hipokampu, jest to działanie odwrotne do alkoholu, heroiny, nikotyny i kokainy.
W pierwszej generacji był prawie wyłącznie jwh018 chociaż np w spice były inne kanna których w tedy sie nie udało zidentyfikować. Hu na pewno był w drugiej generacji gdyż został zdelegalizowany razem z 081 i 073
Pod nazwa ,,Buszek”, bo jak czytałem tripraporty na internecie to z tego ci sobie przypominam miał właśnie straszny podobny profil działania D:
Ale mogę się mylić, poprawcie mnie jeżeli wiecie co naprawdę w tamtych czasach było w tej mieszance ziołowej.
Według wyników badań w buszku znajdował się taki mix:
Buszek - JWH-122, JWH-081, JWH-250, Walina
Nie wiemy jednak jakie proporcje były użyte.
Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.