Pochodne kwasu lizergowego, jak na przykład LSD, czy LSA.
Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 692 / 70 / 0
A great number of homologs and analogs of LSD has been studied [20–23]. These derivatives consist of variations of substituents on the amide group, sometimes accompanied by substituents on the indolic pyrrole ring. Except for derivates substituted at the N-6 [24], no other derivate has shown a potency comparable to that of LSD [25].
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1 ... 059.x/full

Homologow jest sporo, ale niewiele z nich jest psychoaktywnych.
BKiHKAL - Beta Ketones I Have Known And Loved: Fuck You α-PVP %-D
  • 492 / 17 / 0
Jak dobrze wiemy środek ten ma wyprzec 1P-LSD, ktoś testował???
  • 3 / / 0
Mieszkam w Niemczech. Od dłuższego czasu ten środek pojawił się na zaufanej stronie. Kartony po 125µg co mnie trochę zdziwiło bo wszytko mają po 100µg. Cena taka sama jak za 1P-LSD. Też jestem ciekaw tego środka gdyż 1P-LSD przypadło mi najbardziej do gustu i mam nadzieję że będą jakieś podobieństwa a może lepsze będzie. Ja obecnie pierwszy nie stestuje gdyż nie chce w ciemno kasy wykładać chyba że ciekawość wygra ale to już pójdzie w test 250 µg czyli 2 kartony
  • 420 / 43 / 0
Testowałem jakiś czas temu 250 µg na białych niepodpisanych kartonach. Mało wizualna substancja, aczkolwiek headspace solidny. Wydaje mi się jednak, że około 375-500 µg będzie odpowiadać wizualnie 200-250 µg innych lizerów. To czyni tę substancję znacznie nieopłacalną w badaniach przynajmniej z mojego punktu widzenia.
Uwaga! Użytkownik vlkodlak nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3174 / 887 / 5
Ktoś jeszcze to jadł?
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=69736&hilit=Chef&start=170
Podziel się posiłkiem
ODPOWIEDZ
Newsy
DNA w powietrzu. Wykrywają tak narkotyki i patogeny

Przełomowe badanie naukowców z Uniwersytetu Florydy wykazało, że środowiskowe DNA (eDNA) zasysane prosto z powietrza może dostarczyć szczegółowych informacji o otaczającym nas świecie. Od identyfikacji zagrożonych gatunków i śledzenia ludzkich patogenów, po wykrywanie alergenów i nielegalnych substancji.

Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

Marihuana tylko na receptę. Tajlandia zmienia politykę dotyczącą "miękkich" narkotyków

Marihuana w Tajlandii jest dostępna już tylko na receptę; w życie wszedł dekret zmieniający wprowadzone trzy lata wcześniej liberalne zasady sprzedaży specyfiku - podała w piątek agencja AP, przypominając, że Tajlandia była pierwszym azjatyckim państwem, które zdekryminalizowało obrót marihuaną.