Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
Czy preparaty z Sertralina pomogly Ci w leczeniu twoich zaburzen?
Tak, bardzo pozytywnie
361
36%
Tak, ale mialem przy niej problemy
329
33%
Nie, to straszny syf, opoznia orgazm!
129
13%
Nie, nie dziala.
193
19%

Liczba głosów: 1012

ODPOWIEDZ
  • 1599 / 47 / 0
Tak na serio musiałeś czekać aż rok bo ja sertalinę biorę już od marca i nie wiem czy do końca działa niektóre dni są gorsze a niektóre lepsze a w jakiej dawce brałeś bo ja 150 mg.
  • 3454 / 1110 / 0
Co najmniej 2 miesiące szansy powinniśmy dać każdemu lekowi, ale jeszcze nie słyszałam o poprawie rok po rozpoczęciu przyjmowania, ba, w ogóle nie słyszałam żeby ktoś tyle czasu czekał z pojedynczym lekiem. Prawdopodobne jest, że nastąpiła remisja samoistna a nie zadziałała sertralina.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 50 / 1 / 0
[mention][/mention]misspill czy na napęd, motywacje mogę zasugerować mojemu lekarzowi moklobemid?
  • 50 / 2 / 0
Nieee... dlatego rok bo zwiększyłam dawkę co 3 miechy po trochę aż dotarłam do tej właściwej a każdy potrzebuje innej dawki wiadomo, trzeba ja dopasować . Wiec pierwsze miesiące były kiepskie bo miałam małą dawkę ale jak już weszłam na właściwą to akurat rok minął. Teraz już wiem ze wypada co miesiąc zwiększać dawkę (jeżeli jest za mało) a nie tak przewlekać i długo czekać (choć wtedy akurat było warto) . Wtedy nie miałam doświadczeń z lekami bo byłam bardzo młoda, kazali brać sertrę to trzymałam się go kurczowo. I w sumie słusznie kazali:) ja jestem ZA jeśli chodzi o sertrę.
@pol90 każdy ma inne problemy , ja brałam na nerwicę lekową i fobię , wierzę że tobie też pomoże, jeżeli nie - bo to już ok 9 mięsiecy a dawkę masz niemałą wiec może faktycznie czas opisać za i przeciw lekarzowi i się zastanowić nad zmianą. Jest w ciul leków.
@misspill opisałam to u góry, długo czekałam i zwiększyłam dawkę wolno.
  • 1974 / 520 / 0
09 listopada 2018misspill pisze:
Co najmniej 2 miesiące szansy powinniśmy dać każdemu lekowi
To wgl powinno tu wisieć szyldem, jak "arbeit macht frei" w obozach. :old:
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 3454 / 1110 / 0
10 listopada 2018Ab_synt pisze:
[mention][/mention]misspill czy na napęd, motywacje mogę zasugerować mojemu lekarzowi moklobemid?
Krótko offtopując: tak, jak najbardziej. Powinieneś już na 150mg poczuć rush.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 12 / 2 / 0
Słuchajcie, biore Asentre 150 mg od sierpnia. Na początku bez szalu ale po jakichś 6 tygodniach zaskoczylo - pewność siebie, zniknęła chec do zalegania w lozku, fajny naped, pozytywne nastawienie, i tak dalej. I wszystko pieknie sie utrzymywalo. Az do dzisiaj. Dzis wszystko wróciło- obnizony nastrój, rozdrażnienie, niskie libido, niski naped, najchętniej ciagle bym spala, na nic nie mam ochoty. I tak sie zastanawiam. Tydzień temu w weekend troche popilam na wyjezdzie. Wcześniej, od sierpnia alko nie pilam w ogóle, ze względu właśnie na Asentre- nie wiedziałam jak zareaguje. I teraz moje pytanie- czy alko moglo miec wplyw na to, ze deprecha wrocila? (Mam wątpliwość, bo picie bylo tydzień wcześniej). A jeżeli tak, to co z tym zrobic? Przeczekac? Zwiekszyc dawke?
  • 600 / 108 / 0
Poradź się lekarza, najlepiej poczekaj jeszcze tak z 2 tyg i wtedy zwiększaj dawke.
"Głębia ziewa na powierzchni,
a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
  • 1599 / 47 / 0
Według mnie to ma na pewno na to wpływ odstaw zupełnie alko ja musiałem odstawić.
  • 522 / 64 / 0
alko psuje kurację SSRI dość często. Zwykle na kilka dni. Czekać trzeba...
Uwaga! Użytkownik GL HF nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Hiszpania zezwala na narkotyki w samochodach

Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Hiszpanii zaskoczyło związki zawodowe policji, wydając polecenie, aby nie karać użytkowników narkotyków znajdujących się w zaparkowanych samochodach. Decyzja ta ma na celu ochronę prywatności obywateli, ponieważ zaparkowane pojazdy uznawane są za „prywatną przestrzeń”.

Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.

Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.