Dział dotyczący roślin zawierających substancje wywołujące in vivo uspokojenie organizmu, m.in. kratom i sałata jadowita.
ODPOWIEDZ
  • 2372 / 315 / 0
26 lipca 2017Fatmorgan pisze:
no ja to bym to wyjebał, ale wydaje mi się, że można by po prostu zrobić z tego wywar z odrobiną kwasku cytrynowego i wypić po uzyskaniu interesującej nas objętości
a po chuja kwasek ? Morfine z tego wytrącać chcesz, której to nie ma ? Chyba, że dla smaku
Bywam pod mailem hyperalien@yahoo.com
  • 871 / 119 / 22
02 września 2017AlienForms pisze:
26 lipca 2017Fatmorgan pisze:
no ja to bym to wyjebał, ale wydaje mi się, że można by po prostu zrobić z tego wywar z odrobiną kwasku cytrynowego i wypić po uzyskaniu interesującej nas objętości
a po chuja kwasek ? Morfine z tego wytrącać chcesz, której to nie ma ? Chyba, że dla smaku
Kwasek do wywaru z sałaty niepotrzebny... Do wywaru z glistnika co i owszem (zawiera chelidoninę - podobną w działaniu do kody i morfy, lecz duuuuużo słabsza). :listen:
Uwaga! Użytkownik global108 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2897 / 619 / 10
Aaaaa, zapomniałem się tutaj odezwać!
Więc wszem i wobec ogłaszam, że ch :motz: ja znalazłem :-(
Może nie poznałem, może za mało szukałem, no trudno.
Do zobaczenia w 2018 sałato :hug:
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 871 / 119 / 22
Wygotowałem ok. pół kilo suszu z liści sałaty jadowitej wymieszanej z kompasową (zbierane w sierpniu) w 3 litrach wody. Po odparowaniu wyszło ok. litra odwaru. Wypiłem w sobotę z rana (ok. 8:00) na pusty żołądek szklankę (ok. 250 ml). Po ok. 30 minutach zacząłem się czuć jak po 2 mg alprazolamu wymieszanym z 300 mg kody. Po czym włączyłem na kompie film, który mnie zaczął wciągać, ale po jakiś 30-40 min. faza zaczęła schodzić i mimo ciekawego filmu zmorzył mnie niepohamowany sen. Spałem jakieś 5 h (po dobrze przespanej nocy). Tak więc sałaty jadowite i kompasowe działają, ale krótko i później usypiają.
PS. Aby uzyskać 500g suszu trzeba nakosić reklamówkę świeżych liści.
PS2. Resztę odwaru (ok. 750 ml) zamroziłem w butelce - przyda się, gdy dopadnie mnie bezsenność :)
Uwaga! Użytkownik global108 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1931 / 318 / 0
07 września 2017STR88 pisze:
Aaaaa, zapomniałem się tutaj odezwać!
Więc wszem i wobec ogłaszam, że ch :motz: ja znalazłem :-(
Może nie poznałem, może za mało szukałem, no trudno.
Do zobaczenia w 2018 sałato :hug:
Nie masz czego żałować. Więcej z tym zachodu niż to warte :old:
Uwaga! Użytkownik GG Allin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3079 / 1049 / 0
Kupiłem sobie właśnie nasionka, jak zasieje i zacznie wyrastać to sobie to zaaplikuję i zobaczy się czy warto było w to inwestować. na pewno nie jest to pełnoprawne opio, ale warto sobie wpisać do cv i zobaczyć jak działa.

Zdania zaczynamy od wielkiej litery. Z
Fuzja - D5

co do mojej powyższej wypowiedzi z marca - niestety nic nie wykiełkowało.

niby taki z tego chwaścior a gówno, nic nie wzeszło, a miejscówa dobra.

także nie polecam, lepiej zasadzić mak. wyższe prawdopodobieństwo, że wyrośnie.

tylko zmarnowałem miejsce, zawsze rósł tam mak i było ok, a ta sałata nie chciała.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 14 / 3 / 0
Mieszlam w duzym miescie i mam tego pelno. Lepiej zasiac co innego :p Zwykle daje mleczko na szluga. Probowalem zbierac je do pompki ale tak srednio szlo. Zobacze co z wywarem
  • 3901 / 563 / 0
[mention]ZolnierzWyklety[/mention]
Ale serio efekty są zauważalne? Czy takie, ze trzeba sie bardziej domyslać?

Czytalem, ze sa rozne jakies odmiany czy tam że rozne dwie rosliny, ktore ludzie bardzo często mylą. I ze Sałata jadowita niby działa.

Jak to wygląda z twojej perspektyy? Działa to?
A jesli działa to moglbys napsiac czy masz tolerke na opio (i jaką)
Pozdro :-)
  • 3215 / 418 / 0
Efekty nie są zauważalne
Gówno i placebo
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 213 / 38 / 0
Ej skąd wziąć nasiona sałaty jadowitej, nie wiem czy ufać allegro. W ławkach koło rowu rośnie kompasowa, ich chyba ze 150 wzdłuż. Mam z 4 roślinek nasiona(z 200), ale wolę jadowitą.
ODPOWIEDZ
Newsy
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów

Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.