Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Jakbym zamawiał od vendora z PL do PL, tak z 10g palenia to duża szansa na przypał? Dysk własnie się szyfruje, jakby przeszukiwali to nic innego niż l-teanine i kofeine w proszku nie znajdą, tylko przypał u rodziców byłby chociaż bym im tłumaczył, że to nie moje, nie przyznałbym się, że zamawiałem itd.

Jakby już jakimś cudem przechwyciliby paczkę taką z PL->PL, to raczej bez ostrzeżenia by wjechali, tylko by stała na jakimś WER, prawda? Nie diluje, po prostu będę miał wolną chatę od 14 lipca przez 7 dni i wiecie...

Mógłbym zamówić 5g, to niby mniej ale i tak raczej 10g bez psa nie wykryją, a jak pies będzie to i 5 znajdą, nwm w sumie.
  • 28 / 7 / 0
Generalnie wysyłka PL -> PL to najmniej przypałowa opcja, jak dobrze spakuje i wyśle poleconym to powinno normalnie przyjść, inna sprawa że poczta pracuje jak chce i przesyłka może dojść po 2tyg.
Odnośnie wjazdu na chatę to wiem tylko jak to wygląda w przypadku zamawiania z zagranicy, z Polski za dużo nie zamawiam, bo się nie opłaca, ale jeszcze nic mi nie złapali (4 paczki z PL).
  • 116 / 18 / 0
@technouber
Coś więcej? Nigdy mi się nie zdarzyło (i oby tak zostało), ale lepiej wiedzieć, o której Panom kawę zacząć parzyć :D
Jestem dzieckiem lęku. Jestem dzieckiem śmierci, którą noszę w sobie. Jestem swoją własną samozagładą. Ale jeszcze jestem.
  • 2 / 1 / 0
Ciekawy temat... Co do zamawiania pocztą RC pamiętam. Czasy jak chłopaki specialne zamawiali 3mmc na Czechy bo tam było jeszcze legalnie i szło z holandi nigdy przypału nie było chociaż vendor też pięknie i ciekawie pakował ale jak to już zostawię dla siebie :P...

Akurat pakowanie najważniejsze połowa RC z tego co wiem jest nie wyczuwalne przez psy przykładowo klefy więc największy problem wpadki znika...
  • 1 / / 0
Witam młodzieży. Mam takie pytanko. Zamówiłem ostatnio z NL dwa giety trójki do UK. Na swój adres i swoje nazwisko. Czy w razie przechwycenia paczki pójdę do pierdla? Można się z tego jakoś wykręcić? Miał ktoś jakieś podobne doświadczenia? Dodam, że paczkę zamówiłem 13 sierpnia, a vendor zapewnia, że czas dostarczenia to 4-20 dni roboczych. Na razie czekam, ale wolę przygotować się na najgorsze.

PS. Tak, wiem, że odwaliłem największy żurek jaki można sobie wyobrazić z tymi prawdziwymi danymi, ale spinałem się, że w razie gdyby mnie nie było na chacie, to reszta współlokatorów mogłaby nie przyjąć tej paczki, gdyby była na inne nazwisko.
  • 3 / / 0
W temacie wysylania to najlepiej dogadac sie z listonoszem, adresujemy przesylke wtedy na jakis adres, gdzie wiemy, ze kogos nie ma. Listonosz po prostu nam bezposrednio przekazuje paczke i tyle. Jestesmy czysci. Najlepiej chyba w jakims 10 pietrowym bloku, gdzie to praktycznie jest nie do ogarniecia, co kto, gdzie dostaje. Ciekawe czy ktos sie tutaj juz tak ugadal? :)
:finger:
  • 60 / 7 / 0
Ja podawałem zawsze prawdziwy adres , a dane personalne inne, zmyślone, najczęściej żeńskie (np. w razie czego można powiedzieć że to dla żony).
Listonosze i tak u mnie się często zmieniają, a jedynie na co patrzą to właśnie adres i pod taki wrzucają.
Skuteczne i bez przypału.
Uwaga! Użytkownik clipper nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 18 / 1 / 0
Jak bym zamawiała szałwię wieszcza zza granicy to jaka szansa jest że walną mnie na granicy albo co by mi grozilo gdyby zatrzymali taką paczkę? Mówie o zywej roslinie i jaka jest szansa na to że w ogóle by ją znalezli ?
  • 3406 / 534 / 0
Ja kiedyś zamawiałem salvie z nl ekstrakt i przeszło - ale było sprawdzane w Warszawie bo była pieczątka od środka koperty.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 581 / 77 / 0
Deadspace powidziałbym, że 50% ... albo znajdą, albo nie znajdą ;)
Uwaga! Użytkownik MrMagnificus jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.

Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.