Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 288 / 19 / 0
aha już teraz rozumiem piszesz nootrop myslalem ze mowisz o jednym srodku, ale TObie chodzi o zestaw ziol bierzesz 1,5 miesiąca pozniej 2 tyg przerwy i znowu bierzesz wszystko dalej ?
  • 3649 / 994 / 2
Tak. Tylko nie powtarzam naturalnego nootropu.

Wielokrotnie pisałem, że dobrym rozwiązaniem na suplementację jest połączenie natury z syntetykiem np.
Bacopa monnieri+Piracetam. Piracetam można dłużej brać niż 1,5mc, ale Bacopę monnieri trzeba zmienić po 1,5mc na co innego np. Ashwagandha albo Rhiodiola rosea. Jednakże między np. Bacopa a Ashwagandha warto zrobić te 2tygodnie przerwy.

Suplementacji witaminami/minerałami nie przerywamy. Tak samo jak z Choliną, też nie robimy przerw. Tylko stricte nootropy.
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 288 / 19 / 0
powinienes zrobic art i go gdzies podpiąć. To już teraz zgupialem nie polecasz brac tak jak ja teraz wszystkiego razem czyli ashwagande + bacope + rozaniec ? bralem kiedyś piracetam i działał na mnie anksjogennie dlatego boje sie syntetykow
  • 3649 / 994 / 2
Oczywiście, że można brać razem. Ashwa i Bacopa i Różeniec działają synergistycznie. No ale po co wszystko na raz. Jak po tych 1,5mc na co innego można przejść. Nie zapominaj też o ginko biloba.
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
  • 1 / / 0
Witam wszystkich,
Obecnie rozpoczynam taki zestaw:
- spirulina (biorę od 3 miesięcy)
- różeniec górski
- lion's mane
- omega 3 (od miesiąca)
- witaminy + minerały (vita - min)
- k2 mk-7

i mam kilka wątpliwości:
1. brałem do tej pory jeszcze acerolę i wit. D3. Zastanawiam się czy dalej je brać skoro w multiwitaminie jest już sporo D3 i C.

2. Co ewentualnie dorzucić / zmienić / wyrzucić?

Jedyne założenie jakie przyjąłem to, że wszystko musi być do kupienia w aptece/sklepie - bez kombinowania.
  • 10 / / 0
24 marca 2018ChrisMoltisanti pisze:
Nie bierz 5 htp codziennie chyba że jesteś srogo poorany po ciągach na MDXX bo więcej z tego będzie szkody niż pożytku. Doraźnie coś na poprawę jakości snu by się przydało bo zgaduję że zdarzy ci się lekko zarwać nockę przez robotę/inne sprawy.
Hej, a jaką szkodę mogę zrobić, biorąc 5htp codziennie? Myślałem o 2 tabsach: 1 rano i 1 wiezorem. I własnie głównie, żeby poprawić jakość snu :) Zwłaszcza na noc + magnez?

A takto cały stack ok?
Hupercyna może być codziennie?
Bo prl raczej już nie?
Łączenie tych dwóch to dobry pomysł?

Codziennie rano:
Noopept + cholina cdp + hupercyna + 5htp
Codziennie wieczorem:
5 htp + magnez (Chela MZB)
Nie codziennie, ale w dni intensywnej nauki PRL-8-53 (chyba, że polecacie codziennie :)
Dodatkowo od czasu do czasu madafilina.

Z góry dziękuję za pomoc!
S.
  • 3649 / 994 / 2
Hej, a jaką szkodę mogę zrobić, biorąc 5htp codziennie? Myślałem o 2 tabsach: 1 rano i 1 wiezorem. I własnie głównie, żeby poprawić jakość snu :) Zwłaszcza na noc + magnez?Rozstroić poziom serotoniny, a przy okazji innych neuroprzekaźników np. dopamina

A takto cały stack ok?
Hupercyna może być codziennie?tak
Bo prl raczej już nie?też codziennie, ale za prl warto się brać dopiero po pewnym czasie suplementacji
Łączenie tych dwóch to dobry pomysł?można

Codziennie rano:
Noopept + cholina cdp + hupercyna + 5htpbez 5-HTP! a poza tym 5-HTP na pusty żołądek, więc powinno być absolutnie z rana
Codziennie wieczorem:
5 htp + magnez (Chela MZB)na noc może być
Nie codziennie, ale w dni intensywnej nauki PRL-8-53 (chyba, że polecacie codziennie :)PRL-8-53 nie wspiera intensywnej doraźnej nauki ale poprawia pamięć długotrwałą. Poprawia i pozwala sobie przypomnieć coś co już mózg "zapomniał" a co się już kiedyś nauczyłeś
Dodatkowo od czasu do czasu madafilina.madafilina, czy Modafinil?

Z góry dziękuję za pomoc!
S.
Pisze przez note bo wygodniej
  • 10 / / 0
--nie cytuj posta poprzedzającego twój /blackgoku
Dziękuję!

Oczywiście chodziło mi o Modafinil :)

A tym 5htp trochę mnie zmartwiłeś.... bo w sumie dawki niewielkie, bo 100mg rano i 100mg wieczorem. Ale ogranicznie do 100mg wieczorem tylko będzie ok?
  • 3649 / 994 / 2
Właściwie po co chcesz brać 5-HTP? Dłużej niż tydzień nie radzę.
  • 288 / 19 / 0
24 marca 2018blackgoku pisze:
Oczywiście, że można brać razem. Ashwa i Bacopa i Różeniec działają synergistycznie. No ale po co wszystko na raz. Jak po tych 1,5mc na co innego można przejść. Nie zapominaj też o ginko biloba.
Ponieważ mają trochę inne właściwości. Ashwa obniża kortyzol, uspakaja. Różanieć czy bacopa na pamięc. Czyli branie takiego staka 1,5 miesiąca razem pozniej 2 tyg przerwy to glupi pomysl ?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Wysokie Mazowieckie: Matka znalazła narkotyki u 39-letniego syna i powiadomiła policję

67-letnia mieszkanka powiatu wysokomazowieckiego zawiadomiła policję o znalezieniu podejrzanych substancji w pokoju i ubraniach swojego 39-letniego syna. Funkcjonariusze z wydziału kryminalnego zabezpieczyli narkotyki i przedstawili mężczyźnie zarzuty.

Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.

Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.