Więcej informacji: Beta-ketony w Narkopedii [H]yperreala
Sprawdź ciśnienie, bo to niestety jest tutaj ważniejsze. 100 to ledwie tachykardia, gdzie mówimy o RC.
Czym zminimalizować lub pozbyć się? NA PEWNO NIE beta-blokerami i niech każdy to zapamięta, bo może dojść do zapaści. Jakbym był w skrajnej desperacji, to użyłbym nebiwololu, bo przy okazji rozszerza naczynia krwionośne minimalnie przez stymulację wydzielania tlenków azotu. Ale nie sprawdzałem w źródłach, na ile jest to ryzykowne, a na ile po prostu głupie.
Użyłbym w skrajnym wypadku neuroleptyku sedującego (jak zwykle, kwetiapina, którą po prostu kocham) i do spanka bez żadnych obaw. Olanzapina. Inne, podobne, ale to bardzo niebezpieczna strefa. Substancje te po prostu hamują/anulują działanie stymulantów, antagonizując dane receptory. Serce napiernicza, bo za duża aktywność noradrenergiczna? Zahamujmy więc ją, zatrzymajmy. Wyłączmy fazę lub zjazd, prześpijmy się. Po co się męczyć?
Benzodiazepiny z definicji mają działanie uspokajające (anksjolityczne) m. in., ale nie jest to jednoznaczne z działaniem na układ krwionośny. Owszem, obniżają siłą rzeczy ciśnienie i działanie na rytm serca poprzez zwiększenie aktywności GABA-ergicznej, która stoi w opozycji do działalności katecholaminergicznej, ale to nadal czasami zbyt słaby kaliber.
Można używać imbiru, soli. Doraźnie.
A jak najskuteczniej zmniejszyć "kołatanie"? Nie brać w ogóle. ;)
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
Proszę o scalenie gdyż nie mogę edytować.
Od jakiego ciśnienia zacząć się martwić, tak na przyszłość? I co najlepsze na obniżenie ciśnienia?
Beta blokerów to wiem, że nie wolno stosować :-)
Dzięki jeszcze raz za rzetelne informacje @Fenetylamina
scalono - aired
05 lutego 2017Fenetylamina pisze: Puls pulsem, gorzej z ciśnieniem. Można mieć niski puls, ale wysokie ciśnienie (to charakterystyczne wejście przy bombce z 800 mg PEA na sele, gdzie aż głowa pękała, a puls taki powolony; dawne, głupie czasy). Witaminy, minerały - podstawa to potas i magnez przy jednoczesnym zachowaniu równowagi z wapniem.
Sprawdź ciśnienie, bo to niestety jest tutaj ważniejsze. 100 to ledwie tachykardia, gdzie mówimy o RC.
Czym zminimalizować lub pozbyć się? NA PEWNO NIE beta-blokerami i niech każdy to zapamięta, bo może dojść do zapaści. Jakbym był w skrajnej desperacji, to użyłbym nebiwololu, bo przy okazji rozszerza naczynia krwionośne minimalnie przez stymulację wydzielania tlenków azotu. Ale nie sprawdzałem w źródłach, na ile jest to ryzykowne, a na ile po prostu głupie.
B-B drugiej i pierwszej generacji są zakazane w przypadku brania narkotyków zwiększających ciśnienie.
Skąd wiem? Sam przewlekle stosuje nebiwolol i jest git ;) Robiłem research i nasi przyjaciele z zagranicy go używają nawet zamiast benzo (w przypadku symulantow).
07 lutego 2017ravez pisze:
Nebiwolol i wszystkie inne beta blokery 3 generacji są bezpieczne w połączeniu ze stymulantami.
B-B drugiej i pierwszej generacji są zakazane w przypadku brania narkotyków zwiększających ciśnienie.
Skąd wiem? Sam przewlekle stosuje nebiwolol i jest git ;) Robiłem research i nasi przyjaciele z zagranicy go używają nawet zamiast benzo (w przypadku symulantow).
Mimo wszystko, i tak bezpieczniej będę się czuł chyba tylko wtedy, gdy będę stosował alfa-adrenolityki. :P
Teraz już wszystko ze mną Ok ale, pytam na przyszłość lub co by doradzic "inteligentnym inaczej" znajomym biorących "nieznanego pochodzenia biały proch" w ilości "na oko" :wall: :wall: :wall:
Ja swojej rodzinnej wkręciłem, że mam schizofrenię, zrobiła mi badania i... przepisała.
Do stymulantów kwetiapina jest genialna.
Może spróbuję kogoś znajomego wysłać jednak :-D
Niemcy w obliczu "fentanylowej fali". Eksperci biją na alarm.
USA może zaoszczędzić 29 miliardów rocznie dzięki legalizacji marihuany medycznej
Co promieniowanie gamma robi z medyczną marihuaną i jak wpływa na kannabinoidy i terpeny?
Zwierzęta spożywają alkohol częściej, niż nam się wydaje
Spożycie alkoholu wśród zwierząt jest bardziej rozpowszechnione, niż sądzimy – uważają naukowcy w University of Exeter, University of Calgary i College of Central Florida. Przypominają oni, że etanol jest obecny niemal w każdym ekosystemie, należy więc przyjąć, że prawdopodobnie jest regularnie spożywany przez większość zwierząt odżywiających się owocami i nektarem. Swoje wnioski uczeni opublikowali na łamach pisma Trends in Ecology & Evolution.
Marihuana rekreacyjna na Florydzie pozostanie nielegalna, w referendum zabrakło 3%
Marihuana rekreacyjna na Florydzie nadal będzie nielegalna pomimo, że za jej legalizacją dla osób powyżej 21 roku życia opowiedziało się 57% głosujących. Referendum odbyło się w ramach wyborów prezydenckich. Co ciekawe za liberalizacją prawa konopnego głosował będący Republikaninem Donald Trump, który udział w wyborach brał właśnie na Florydzie. Jest to o tyle ciekawe, że gubernator stanu Ron DeSantisa i przywódcy Republikanów z Florydy byli przeciwni zmianom i wydali na kampanie przeciwko legalizacji zioła wiele milionów dolarów. „Legalna marihuana to jedynie zyski dla korporacji i smród marihuany na ulicach.” – twierdzi DeSantis.
Pierwszy krok do legalizacji marihuany? Posłowie koalicji powołali zespół w Sejmie
Ryszard Petru i Klaudia Jachira pokierują specjalnym zespołem, który zajmie się depenalizacją posiadania niewielkich ilości konopi – dowiedziała się „Rzeczpospolita”. O swoich planach informują póki co oszczędnie.