Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
Zablokowany
  • 4807 / 268 / 0
Taa, a jutro przywalisz jedną dawkę stima, ciśnienie skoczy, będzie wylew i paraliż do końca życia. Wtedy będziesz miał mnóstwo czasu żeby przemyśleć czy to głupota czy substancja.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 24 / 2 / 0
Misiu kolorowy, glupota samo z siebje jest wprowadzanie do organizmu produktu nieznanej jakości, czystosci, pochodzenia a także długofalowych skutków uzycia. Takze każdy tu jest imbecylem, tylko niektórzy szybciej za to płacą, a inni maja trochę więcej szczescia.
  • 4807 / 268 / 0
Co Ty nie powiesz ;) I co z tym zrobisz? Będziesz głupi sam z siebie czy nie? To jest temat rzeka proszę pana. Nie wątpię że jeszcze niejedna osoba będzie w tym wątku opłakiwana.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 619 / 45 / 0
Ciekawi mnie ile osób w tym temacie umarło, chociaż zachowywało "umiar".
Np. Poszło na imprezę, wszamało gieta 4cmc i rano się już nie obudziło.

Wygląda na to, że większość umiera jednak od mixów uspokajających, a nie stimsów.
Jakieś opiaty i benzo albo kanna.
  • 5814 / 1201 / 43
Nie ma żadnej reguły.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 619 / 45 / 0
Nie ma reguły, ale jest statystyka, która rządzi światem.
  • 24 / 2 / 0
Statystycznie idąc z psem na spacer mamy po trzy nogi
  • 1682 / 126 / 0
Statystycznie na 1 post o smierci uzytkownika przypada setka spamu
  • 5814 / 1201 / 43
Statystyka zgonów jest większa niż podczas I wojny światowej. (10% według historyków). Dla porównania II wś to 5%, a podczas wojen napoleońskich 2-3%. Broń chemiczna zabija, taki morał.
Broń jest pojęciem względnym. Dla jednego to bagnet w gardle, dla drugiego klefedron w żyłach.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 4024 / 372 / 951
tur3k pisze:
Niebezpiecznie są dawki, nie substancje.
Niby tak, ale to właściwości substancji decydują, jaki jest margines bezpieczeństwa między dawką skuteczną a robiąca kuku; czy odmierzyć właściwą dawkę jest łatwiej czy trudniej; w jakim stopniu branie danego środka wytwarza tolerancję i na ile jest ona zwodnicza... itd.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
Zablokowany
Newsy
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

Chatbot AI Reddita „pomaga” w leczeniu bólu. Wśród rekomendacji: heroina

Reddit w pośpiechu wycofuje swojego nowego chatbota AI o nazwie „Answers” z dyskusji na tematy zdrowotne. Powód? Przeczytajcie.

30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami

Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.